Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan om skadan; ny kaffesponsor; italienska domare; Pulis sparkad

Segern mot Newcastle United är lagd till handlingarna och Manchester United fokuserar nu på Champions League. På onsdag är det match mot Basel på bortaplan och United behöver en poäng för att säkra avancemang som gruppsegrare.

United kan faktiskt vara i slutspelet när matchen på onsdag drar igång. CSKA:s match mot Benfica börjar nämligen redan 18.00 på onsdag. Om Benfica tar poäng där är United i slutspel. I så fall räcker det med en 4-1-förlust eller bättre för att United ska säkra gruppsegern. Om CSKA vinner behöver United ta poäng för att säkra gruppsegern på onsdag.

United har tidigare under säsongen rest två dagar före match till bortamatcherna i Champions League. Den här gången verkar det emellertid som att laget reser först dagen före match. Månne innebär det att United håller öppen träning på Carrington före avresan till Basel. Presskonferensen inför onsdagens match är först imorgon kväll (inplanerad 18.00 just nu men det ändras ofta) och inte på eftermiddagen som annars är brukligt.

Det mest intressanta på förhand är hur José Mourinho resonerar kring spelarna – Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba och Marcos Rojo – som är tillbaka från skada. Vidare förstås intressant att se om Scott McTominay och/eller Axel Tuanzebe får chansen. Det utmärkta utgångsläget gör att Mourinho kan kosta på sig att behandla matchen som en träningsmatch.

Zlatan: Det var inte bara knät

Zlatan Ibrahimovic påstår att han var värre skadad än vad som har varit känt.

”Under min rehabilitering har jag inte stressat någonting. Jag har följt protokollet och mitt schema dag för dag. Den enda hemligheten är hårt arbete. De som är nära mig vet vad jag har gjort, jag jobbade fem, sex timmar per dag. När det hände sa jag att det inte var ett alternativ att ge upp.

”Jag är väldigt stolt över det ögonblicket och för alla runt mig, för jag kunde inte ha gjort det ensam. Det här var inte en mans arbete, det var allas och det är tack vare dem som jag är tillbaka på planen och kan spela.

”För om folk kände till den riktiga skadan skulle de vara chockade att jag ens spelade. Det var mer än knät men jag kommer att hålla det personligt, det är därför jag har bestämt mig för att inte prata om det.”

United har skaffat kaffesponsor

Melitta är numer Manchester Uniteds officiella kaffepartner. Mer på Manutd.com.

Pulis sparkad

West Bromwich Albion har gjort slut med managern Tony Pulis, meddelar klubben idag. Ingen överraskning, då West Brom gör en bedrövlig säsong.

Tills vidare tar assisterande tränaren Gary Megson över.

Italienska domare på onsdag

Uefa meddelar att Daniele Orsato från Italien ska döma Champions League-matchen mellan Basel och United på onsdag. Ett stort uppdrag för honom förstås, det är kul att även de mindre fotbollsnationerna representeras.

Riccardo Di Fiore och Lorenzo Manganelli blir assisterande domare. Davide Massa och Antonio Damato är extra assisterande domare. Alessandro Giallatini får jobbet som fjärdedomare.

Orsato har 17 Champions League-matcher på meritlistan.

Han har dömt United en gång, det var i 1-0-förlusten hemma mot Cluj i december 2012. Basel har haft Orsato vid två tillfällen, då de vann mot Zenit i Europa League i mars 2013 och då de förlorade mot Chelsea i Champions League senare samma år.