Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Under den här lilla perioden är jag José Mourinho

Vi laddar för julen och den första julklappen fick vi av FA igår. Fotbollsförbundet meddelade att varken Manchester United eller José Mourinho kommer att straffas för bråk och kommentarer i samband Manchesterderbyt tidigare i december.

Att julen närmar sig noterades på dagens presskonferens, där United hade dukat upp med vin och paj till journalisterna.

Mourinhos presskonferens

Eric Bailly opereras idag, berättade José Mourinho på dagens presskonferens. På skadelistan finns också Michael Carrick, Marouane Fellaini och Antonio Valencia. Mourinho var aningen otydlig i sina svar kring när spelarna kan vara tillbaka. Utgångstipset får vara att varken Carrick eller Fellaini spelar något mer i år.

God eftermiddag och god jul!

”Tack. Detsamma till dig. Detsamma till alla, detsamma till alla därhemma. Färgen spelar ingen roll, tröjan spelar ingen roll. God jul!”

Är det en god jul för José Mourinho?

”Ja.”

Som manager för Manchester United, vad du har uppnått den här säsongen…

”Jul som José Mourinho.”

Som Unitedmanager, kan du sitta där nöjd?

”När matchen är slut mot Leicester, under den här lilla perioden är jag José Mourinho.”

Du var besviken i onsdags. Har du fattat beslut om framtiden för några av spelarna?

”Nej. Jag fattar inte beslut baserat på en match eller känslan en kväll. Inte alls.”

Var det bara en sådan prestation som händer ibland?

”Ni vet… Först och främst vill ni alltid prata om förloraren. Ni borde prata mer om vinnaren. De hade tur men de kämpade mycket för att ha tur. Det är en av de vackra sakerna som kan hända i fotbollen, när ett lag från en lägre division dödar en gigant. […]

”Jag kan vara kritisk mot mina spelare, ja det kan jag. Men de gjorde tillräckligt för att vinna. […] Vi går vidare och vi går vidare snabbt, för imorgon är det en ny match.”

Har förväntningarna på Leicester förändrats sedan de vann ligan?

”Jag tycker att de var fenomenala den säsongen. De drog nytta av att de vanliga titelutmanarna inte hade någon bra säsong, alla samtidigt. Men givetvis hade de en fenomenal säsong. Förväntningarna nu är att om topplagen presterar är det svårt för dem att ha samma dröm. Jag tycker att de gör det bra, de är i en bekväm position. Kan de slåss för en Europa League-plats? Ja, det kan de.”

Vad är förväntningarna på dig?

”På mig? Jag vet inte. Du får berätta.”

Men du måste ha en egen förväntning…

”Förväntningen är att gå till varje match och försöka vinna, vilket är vad vi gör. Matcherna vi förlorade har vi kämpat till sista sekunden. Matcherna vi förlorade, om jag inte har fel, var 2-1, 2-1, 1-0. Så vi lyckas verkligen slåss i varje match för det bästa resultatet. Vi kan inte göra mer och lova mer än så. Vi går till varje match och gör vårt bästa.”

Hur är Marouane Fellaini?

”Han är inte tillgänglig.”

Kommer han att vara tillgänglig under julperioden?

”Jag vet inte.”

Michael Carrick också…

”Nej.”

Finns det en tidsskala för dem?

”Nej. Men inte för julperioden.”

Hur ser truppen ut? Valencia…

”Valencia är ute, som ni vet.

”Eric Bailly opereras just nu, eller så är den precis avslutad. Så han är fortfarande där.

”Vem annars? Ingen annan. Allting är okej.”

Där tog den första delen av presskonferensen slut. Bjuds vi på något intressant på den andra delen tar vi upp det i matchdagsbloggen imorgon.

United har inga nya skador inför morgondagens match, säger Mourinho till MUTV, som ett extra förtydligande.

Inget straff efter derbybråket

Som ni säkert har fått med er uppstod ett stort bråk mellan Manchester United och Manchester city efter derbyt i december. FA har nu granskat händelsen och det engelsk fotbollsförbundet kommer fram till att inget straff ska utdelas.

Ska vi gissa att det helt enkelt var ord mot ord och att det inte gick att avgöra vem som var den största syndaren?

FA agerar inte mot Mourinho

FA granskade även José Mourinhos kommentarer på presskonferensen inför derbyt. Detta då Uniteds manager antydde att citys spelare ofta ramlar enkelt. Beslutet från FA är emellertid att inte gå vidare med det hela. Förbundet ska dock ha varnat honom för att uttala sig på liknande sätt i framtiden.

Giggs kritiserar Uniteds agerande på transfermarknaden

”Jag vet hur en Manchester United-spelare ser ut,” säger Ryan Giggs till Times. Den meste Manchester United-spelaren någonsin medger sedan att han ofta var oense med Louis van Gaal om vilka spelare United skulle värva och sälja.

”Det fanns spelare som var Unitedspelare och inte borde ha lämnat. Jag pratar om Rafael [da Silva], [Danny] Welbeck och Jonny Evans.”

Giggs påstår också att han ska ha uppmanat United att värva Gabriel Jesus och Kylian Mbappé, då de var tillgängliga för småsummor.

”Jag såg Gabriel Jesus spela för tre år sedan. Jag tittade på Mbappé i ett år. Jag tittade på dem med scouten och det var en självklarhet. Det var bara ’plocka dem’. Det kunde ha varit fem miljoner [pund] eller någonting. Plocka dem, låna tillbaka dem. Där kunde rekryteringen ha varit bättre.”