Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United är störst; Mourinho älskar Skottland; Förhandlingar med Martial

Embed from Getty Images

Lördagens möte med Liverpool, den största matchen i termer av engelsk fotboll rycker närmare. Kampen om andraplatsen ska, om vi hårddrar det lite, avgöras och bland andra Steve McClaren har sagt sitt. Förutom det talas det om kontraktsförlängningar och val av landslag. 

McClaren: United är störst

Steve McClaren och Alex Scott har gästat Sky Sports Premier League Daily för att ge sin syn på lördagens match. Bland annat ger de (eller egentligen McClaren) sin syn på vilket lag som är bäst, vilket lag som vinner lagdel för lagdel och vem som har den bästa målvakten och anfallaren. United rankas förhållandevis högt av de bägge förståsigpåarna och McClaren, som ju var assisterande manager i klubben 1999-2001, tycker förstås att United är den största klubben.

”Är du en gång röd – i termer av Manchester United – är du alltid röd. Har du en gång jobbat där är du en del av familjen. Det är ingrott i dig (..).”

Embed from Getty Images

Mourinho i nyckelroll då McTominay valde Skottland

Igår rapporterade vi om att Scott McTominay valt det skotska landslaget framom det engelska. Idag rapporterar Daily Record att José Mourinho spelade en stor roll när McTominay gjorde sitt val av landslag. Orsakerna ska vara flera, men det talas bland annat om Mourinhos tacksamhetsskuld till Skottland och det faktum att han sägs gilla att ställa till det för England. Skottlands tidigare förbundskapten Craig Brown säger att mycket spelade in, men att både Mourinho och Sir Alex Ferguson fanns bakom beslutet.

”Mourinho har en stor tillgivenhet till Skottland. Han studerade tränarskap i Largs och älskade verkligen sin tid här.”

Embed from Getty Images

Samtal med Martial ”på gång”

Manchester Uniteds taktik då det gäller att förhandla fram nya kontrakt med spelarna sägs ha fått intern kritik på grund av att de går långsamt fram. Från att tidigare ha gjort klart med ny avtal med spelarna i god tid tenderar det nu att vara betydligt svårare. Enligt ESPN ska dock förhandlingarna med Anthony Martial om ett förlängt kontrakt startas upp igen efter en första diskussion i december. United ska också vara förhoppningsfulla om att man ska få till ett förlängt avtal, och därmed undvika att man går samma öde till mötes som i fallet Marouane Fellaini. Martials nuvarande kontrakt löper ut 2019, men då finns det en ettårig option inbakad.

Embed from Getty Images

Rojo firar kvinnan

Som bekant är det ju internationella kvinnodagen idag. Det firas av bland andra Marcos Rojo.