Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fred bekräftar Unitedsamtal; Alderweireld före VM; Arnautovic på Mourinhos radar

Den brasilianska mittfältaren Fred har nu bekräftat att hans representanter diskuterar en flytt till Manchester United. Samtidigt säger han att han har sitt fokus på VM.

Vidare rapporteras att United hoppas ha både Fred och Toby Alderweireld signerade innan VM börjar. Ny spelare på radarn är West Hams anfallare Marko Arnautovic, medan Juventus Mario Mandzukic också kopplas samman med United.

Fred bekräftar samtal

Vi har nu kommit till ett läge där det skulle förvåna ifall Fred inte skriver på för Manchester United. Shakhtar Donetsks brasilianska mittfältare har under en längre tid kopplats samman med United och han har nu bekräftat att samtal pågår.

”Samtalen har varit på en avancerad nivå sedan i januari, om jag inte har fel,” säger Fred. ”Det var en möjlig övergång till city. Kort därefter snackade båda klubbarna, city och United, med Shakhtar och med mina agenter om en möjlig övergång.

”Och om jag inte misstar mig var det nyheter om ett starkt bud från United. Men jag är helt och hållet fokuserad på VM.

”Mina agenter, under ledning av Gilberto Silva [den förre Arsenalmittfältaren, red. anm.], tar hand om det här. Han är en väldigt lugn kille, en som jag ger all frihet [att bestämma] till, då han är någon som jag verkligen litar på.”

Både Fred och Alderweireld före VM

Fred kommer att kosta United 52 miljoner pund att värva, tror både Paul Hirst på Times och David McDonnell på Mirror. Brasilien träningsspelar i England nästa vecka, vilket ger United en bra möjlighet att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen. Det förutsätter förstås att klubbarna då är överens men samtalen sägs gå bra.

Samtidigt sägs det att United har fått positiva signaler från Tottenham gällande Toby Alderweireld. José Mourinhos förhoppning ska vara att mittbacken ska signera innan VM börjar.

Mirror skrev nyligen att Tottenham skulle kräva 75 miljoner pund för Alderweireld men rapporterar nu att övergången kan landa på 45 miljoner pund. Här kan en anta att 75 miljoner pund är siffran som Tottenhamkällor uppger medan Unitedkällor anger den lägre summan.

Mourinho överväger Arnautovic

Om Marouane Fellaini lämnar United på fri transfer, vilket förefaller vara troligt, vill José Mourinho ersätta hans fysiska egenskaper, rapporterar Duncan Castles.

West Hams österrikiska anfallare Marko Arnautovic ska vara ett alternativ som managern överväger. Arnautovic ska ha imponerat på Mourinho under den gångna säsongen och jobbade dessutom med Mourinho i Inter.

Juventus kroatiska anfallare Mario Mandzukic nämns också som ett alternativ. Det skulle troligen vara en enklare värvning att ro i hamn. För West Ham vill garanterat behålla Arnautovic, som utsågs till klubbens bästa spelare. Juventus sägs däremot vilja göra sig av med Mandzukic.

Lazios mittfältare Sergej Milinkovic-Savic skulle annars fungera som en direkt ersättare för Fellaini. United ska emellertid inte vara helt övertygade om Milinkovic-Savics förträfflighet, varför Lazios ekonomiska krav upplevs som allt för stora.