Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damerna: Amy Turner, Hartley, Roberts, Smith, Palmer och Green

I och med att det på söndag är dags för damernas första tävlingsmatch för säsongen rullar vår presentation av spelarna i Casey Stoneys trupp vidare. De fem första kunde ni läsa om igår. Här följer ytterligare sex stycken.

Amy Turner

Amy Turner är en av lagets mer rutinerade spelare, både sett till karriären som sådan men även det faktum att hon hunnit bli 27 år, en rätt anmärkningsvärd ålder i de här sammanhangen. Turner är född i Sheffield och fostrad i stadens bägge lag, Wednesday och United. Turner har hunnit med två sejourer i Doncaster Rovers Belles, som kastade in handduken inför denna säsong.

På meritlistan finns också universitetsfotboll från Hofstra University, något Turner prickade in åren 2009-10. Turners fick, under sin andra vända i Doncaster, lämna klubben för spel i Leeds. Därefter har hon representerat såväl Sheffield och Notts County. Den senare klubben är den hon varit trogen längst under seniorkarriären, det blev 47 matcher och tre år i Nottingham.

Embed from Getty Images

Då damfotbollen i England haft svårt att hitta sina former då det gäller klubbfotbollen så har lagen också avlöst varandra i serierna. Notts Countys saga var all 2017 och då flyttade Turner vidare till Liverpool. Där fick hon vänta över ett halvår på debuten då en knäskada satte stopp för spel. Väl i Liverpool blev det sex matcher under vårsäsongen innan det nu i sommar offentliggjordes att Turner skrivit på för Manchester United. Att det blev just United kan ses som naturligt då Casey Stoney känner Turner sedan tiden i just Liverpool.

Då det gäller landslagskarriären har Turner utöver tre U23-landskamper hunnit med fyra a-landskamper för England. Hon landslagsdebuterade mot Australien under Cyprus Cup den 6 mars 2015 i en match som England vann med 3-0.

Amy Turner

Namn: Amy Turner
Född: 1991-07-04, i Sheffield, England
Position: mittback
Till United: 2018-07-13, från Liverpool
Andra klubbar:

 • Doncaster Rovers Belles (2007-2009)
 • Hofstra Pride [USA] (2009-2010)
 • Doncaster Rovers Belles (2011, 4/0)
 • Leeds United (2011-2012)
 • Sheffield FC (2012-2013)
 • Notts County Ladies (2013-2016, 47/0)
 • Liverpool (2017-2018, 6/0)
Landslag: 4 landskamper/0 mål för England

Naomi Hartley

Naomi Hartley tillhör det unga gardet i Casey Stoneys Manchester United. Hartley, som trivs bäst som mittback och fyller 18 år i januari. Hon känner, precis som flertalet andra i truppen, Stoney från spel i Liverpool men har också ett förflutet i Manchester Uniteds flickakademi. Hartley har förutom United och Liverpool hunnit representera moderklubben Burnley och Blackburn under junioråren.

Embed from Getty Images

Hartley tillhör Englands U17-landslag där hon också hunnit vara lagkapten. Det senaste mästerskapet missade hon dock. Först satte en knäskada stopp för spel i kvalet och när John Griffiths tog ut truppen till EM-turneringen i Litauen fanns Hartley inte med. England tog sig till semifinal där det blev förlust mot Tyskland. I VM-playoffmötet med Finland blev det förlust, varför Hartley inte är aktuell för spel i VM i Uruguay i höst.

Naomi Hartley

Namn: Naomi Hartley
Född: 2001-01-12, i England
Position: mittback
Till United: 2018-07-13, från Liverpool
Andra klubbar:

 • Liverpool (?-2018)
Landslag: upp till engelska U17-landslaget

Lucy Roberts

Lucy Roberts är, precis som Naomi Hartley, född 2001 och även hon invärvad från Liverpool. Karriären där hann bli rätt lång då hon gjorde debut med juniorerna år 2013. Roberts är, precis som U17-landslagskollegan Hartley, primärt mittback. Hon fanns, till skillnad från Hartley med i U17-EM i våras och spelade från start mot såväl Spanien och Italien i gruppspelet. I semifinalen mot Tyskland, som England förlorade med hela 8-0, spelade hon fulla 80 minuter.

Embed from Getty Images

Roberts beskrivs som en lovande spelare som coach Stoney berömmer.

”Lucy har massor av potential och jag ser framemot att arbeta med henne och utveckla hennes spel. En fokuserad ung dam med stora drömmar.”

Lucy Roberts

Namn: Lucy Roberts
Född: 2001-05-11, i England
Position: mittback
Till United: 2018-07-13, från Liverpool
Andra klubbar:

 • Liverpool (2017-2018, 1/0)
Landslag: upp till engelska U17-landslaget

Kirsty Smith

Kirsty Smith är en av Manchester Uniteds tre icke-engelska spelare. Smith är skotska och född den 6 januari 1994. Hon har en bakgrund som mittfältare från sin tid i skotska Hibernian men spelar nu i första hand ytterback, vilket hon också är värvad som till United. Smith hann med totalt elva säsonger i Skottland där det blev totalt fem cuptitlar. Någon ligatitel har Smith inte, Glasgow City blev för svåra förra säsongen och Hibernian slutade tvåa, fem poäng efter mästarna.

Smith hör till spelarna som debuterat i det skotska landslaget under den tid svenska Anna Signeul var förbundskapten. Smith har avverkat 29 landskamper fram till dags dato och fanns så sent som i juni med i VM-kvaltruppen till mötena med Vitryssland och Polen. Skottland slåss med Schweiz om en av direktplatserna till VM i Frankrike nästa sommar.

Embed from Getty Images

Smith mästerskapsdebuterade med Skottland i EM i Holland förra året. Där blev det en match för Smiths del, hon fick 90-minuter i 2-1-förlusten mot Portugal.

Casey Stoney: ”Kirsty är en mångsidig spelare som kan spela på bägge ytterbackspositionerna. Hon är snabb och kommer att bidra mycket till laget.”

Kirsty Smith

Namn: Kirsty Smith
Född: 1994-01-06, i Skottland
Position: ytterback
Till United: 2018-07-13, från Hibernian Edinburgh
Andra klubbar:

 • Musselburgh Windsor [SCO] (2007)
 • Hibernian Edinburgh [SCO] (2007-2018)
Landslag: 29 landskamper/0 mål för Skottland

Aimee Palmer

Om flera av spelarna är bekanta för Casey Stoney från hennes tid i Liverpool är Aimee Palmer bekant för Palmers assistent, Willie Kirk. Palmer kommer närmast från Bristol City, där hon spelat under Kirk sedan våren 2017. Palmer fyllde 18 år i juli och har sålunda hunnit börja bygga på seniorkarriären i tidig ålder.

Palmer är värvad som defensiv mittfältare och beskrivs som en passningsskicklig spelare som är duktig med bägge fötterna. Hennes framfart i Bristol City gav henne också en plats i de engelska juniorlandslagsleden, där hon på senare tid varit bofast i U19-truppen. Hon fanns också med i den så kallade bruttotruppen till pågående U20-VM i Frankrike, men förbundskapten Mo Marley valde att rata henne i den sista gallringen.

Embed from Getty Images

Stoney: ”Aimee är väldigt mogen för sin ålder. Hon har förmågan att vända en match med en enda passning. Jag är glad att hon valde United, för det finns så mycket mer att ta av för hennes del.”

Aimee Palmer

Namn: Aimee Palmer
Född: 2000-07-25, i England
Position: central mittfältare
Till United: 2018-07-13, från Bristol City
Andra klubbar:

 • Bristol City (2017-2018, 14/0)
Landslag: upp till engelska U19-landslaget

Mollie Green

Mollie Green kom till Manchester United från Everton och har även hunnit representera Liverpool under seniorkarriären, något som får ses som klart noterbart då vi pratar engelsk fotboll. Flytten från Liverpool till Everton föranleddes av ringa speltid, och tiden i Everton blev betydligt mer lyckosam. Everton vann, under Greens första säsong i klubben, andradivisionen och fick möjligheten till ligaspel. Everton tog emot platsen sluta näst sist i ligan, utan att för dens skull falla ur.

Greens kontrakt sades ömsesidigt upp i våras, efter att speltiden blivit mindre. I juli kom Green så till United, där tanken är att hon ska bidra med energi och god teknik. Casey Stoney är nöjd med sitt förvärv.

Embed from Getty Images

”Mollie var en av mina första värvningar. Hon har bra teknik, bra inställning och är en riktig lagspelare. En mittfältare som har förmågan att vända matcher,” säger Stoney.

Landslagsmässigt står Green noterad för fem U19-landskamper.

Mollie Green

Namn: Mollie Green
Född: 1997-08-04, i England
Position: central mittfältare, offensiv mittfältare
Till United: 2018-07-13, från Everton
Andra klubbar:

 • Liverpool (2014-2017, 3/0)
 • Everton (2017-2018, 24/3)
Landslag: upp till engelska U19-landslaget