Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho om Pogba och Darmian; söndag mot Burnley; belgisk Pereira; David Beckham-dagen

Det har varit mediedag inför Manchester Uniteds bortamatch mot Brighton & Hove Albion på söndag. José Mourinho har förstås snackat, vilket även Brightons manager Chris Hughton har gjort.

Samtidigt har Burnley bekräftat att matchen mellan Burnley och Manchester United nu kommer att spelas söndagen den 2 september, med avspark klockan 17.00.

I andra nyheter har Premier League tappat en domare medan Brasilien riskerar att tappa Andreas Pereira.  Vi bjuder också på alla Robin van Persies mål. Dessutom firar vi den internationella David Beckham-dagen.

Mourinhos presskonferens

Föga överraskande var det Paul Pogba som dominerade dagens presskonferens. Men vi fick också snack om Matteo Darmian och skadeläget inför söndagens match.

Mourinho om Pogba…

”Sanningen är att vi har varit tillsammans i ett par år. Jag har aldrig varit så nöjd med honom som nu. Det är sanningen. Jag kan inte begära mer av honom.

”Han kom på måndagen, tränade i tre dagar. Jag bad om hans bidrag i en viktig match. Han gjorde det, bättre och under mer tid än vi förväntade oss.

”När han säger att han gjorde det för fansen och laget är det exakt vad jag vill ha och vad jag begär av mina spelare. Jag vill att han ska spela för laget, vilket han gör.”

Mourinho bekräftar att Pogba är kapten på söndag och att han kan bli den riktiga kaptenen i framtiden.

Så vad tycker managern om Pogbas kommentarer efter segern i fredags? ”Jag bryr mig inte.”

Mourinho fortsätter sedan hylla Pogba och managern säger sig vara irriterad på hur media skriver om Pogba. Att de två ska ha bråkat förnekas kraftigt: ”Skriv vad ni vill om honom, om mig. Men snälla, ljug inte”

Vidare säger Mourinho att Pogba har rätt att göra en dålig match och att det inte har varit aktuellt att bötfälla Pogba. ”Jag har varit här i två år och den enda spelaren som har fått böter är Anthony Martial. Det är inte enkelt att få böter här.”

…om skadeläget

  • Jesse Lingard är nu tillgänglig.
  • Nemanja Matic och Antonio Valencia började träna med laget igår. De är helt återställda men kommer troligen inte att medverka på söndag, åtminstone inte i startelvan.
  • Några av spelarna är i bättre skick än de var inför matchen mot Leicester.

…om kapten Valencia

”Kaptenen är Antonio Valencia. Det var en process som började förra säsongen.”

…om Darmian

Det italienska transferfönstret stänger ikväll. Med det försvinner möjligheten för Matteo Darmian att flytta till Italien. Mourinho tror inte på någon affär ikväll.

”Jag tror inte att han lämnar. Men det ser ut som att det inte slutar med en transfer. För mig är det bra nyheter att Matteo stannar. Han är ett alternativ för oss, han är alltid en pålitlig spelare. Vi vet att han alltid gör ett jobb för laget. Han är älskad i gruppen också.”

…om matchen

”För tre månader sedan förlorade vi där. Fantastisk tränare. Bra spelare, bra lag. Svåra att spela mot. De behöll laget och köpte några. Spelstilen är likadan. De förlorade första matchen och söker en reaktion.”

United har dock ”självförtroende och åker dit för att vinna”.

Hughton inför United

Brightons manager Chris Hughton har också snackat upp söndagens match.

  • Han tror att hans lag kommer att vara bättre den här säsongen än förra säsongen.
  • Bruno, Florin Andone och José Izquierdo är inte tillgängliga för spel på söndag.
  • Martín Montoya, nyförvärvet från Valencia, är dock tillgänglig för debut.
  • Hughton passar också på att hylla José Mourinho som en ”av våra bästa managers”.

Söndag mot Burnley

Burnley tog sig igår kväll vidare i Europa League-kvalet. Därmed ska de spela Europa League-kval torsdagen den 30 augusti, vilket innebär att de inte får spela Premier League mot Manchester United lördagen den 1 september. Således har den matchen nu flyttats till söndagen den 2 september, med avspark klockan 17.00.

Detta innebär att risken är väldigt stor att matchen inte kommer att tevesändas i Sverige.

Belgisk Pereira

Andreas Pereira kan få chansen i det belgiska landslaget. Det är brasilianska ESPN som hävdar att förbundskapten Roberto Martínez överväger att ta ut Uniteds mittfältare till de kommande landskamperna.

Pereira föddes i Belgien men han har brasilianska rötter. I unga år spelade han landslagsfotboll för Belgien men sedan skiftade han till det brasilianska landslaget. Då han ännu inte har spelat a-landslagsfotboll har han fortfarande möjligheten att byta tillbaka.

Embed from Getty Images

ESPN tror själva att Pereira skulle tacka nej till en chans att representera Belgien, i hopp om att Brasilien ska kalla. Minns jag rätt öppnade han emellertid en dörr för Belgien tidigare i somras.

Bobby Madley slutar

Premier League-domaren Bobby Madley lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan, rapporterar Telegraph. Uppgifterna kommer överraskande, då Madley ansågs vara en av de mest lovande domarna i England.

I ett uttalande säger domarföreningen (PGMOL): ”Bobby Madley är inte längre anställd av PGMOL. Vi förstår att han har bestämt sig för att flytta till följd av en förändring i hans personliga omständigheter.”

Vad för omständigheter som ska ha förändrats är det ännu ingen etablerad källa som har diskuterat.

Jones om tidig återkomst

Phil Jones var en av spelarna som, för att hjälpa sitt lag, lämnade semestern några dagar i förtid. Inte hade han så mycket för det, då han var utanför matchtruppen mot Leicester.

”Någon frågade mig om det och jag tycker inte att det var en så stor sak som media och allmänheten gjorde av det hela,” säger Jones själv enligt Uniteds hemsida.

Embed from Getty Images

”Jag ville komma tillbaka. Jag hade ett par veckor ledigt och jag kände mig redo att köra igen. Det var ingen stor sak för mig och för de andra killarna som också gjorde det.”

Fyra gånger United i helgen

Det är väldigt mycket Manchester United den här helgen.

  • Ikväll har reserverna hemmamatch mot Aston Villa. Avspark 20.00 och matchen visas på MUTV.
  • Imorgon ska juniorerna tampas med Liverpool på bortaplan. Avspark klockan 12.00 och igen är det direktsändning på MUTV.
  • På söndag klockan 15.00 är det världspremiär för Manchester Uniteds damlag, i en bortamatch mot Liverpool i FA WSL Cup. Ingen svensk tevesändning men den fulstreamskunniga hittar matchen på BT Sport 2.
  • Även herrlaget spelar på söndag, klockan 17.00 mot Brighton. Viasat Sport Premium och Viaplay visar matchen för dig.

Oh, Robin van Persie

Den 17 augusti 2012 blev Robin van Persie Manchester United-spelare. Kärleksaffären blev inte långvarig men jösses, 2012/13 var det skoj!

Mer Van Persie? Vad sägs om alla hans Manchester United-mål?

Internationella David Beckham-dagen

Robin van Persie får dock ursäkta. Den 17 augusti tillhör David Beckham och ingen annan. För det var den 17 augusti 1996 som David Beckham sköt från halva plan mot Wimbledon. Hans liv blev aldrig detsamma.