Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea förlänger inom kort; city kan inte köpa klass; Lindelöf blir bättre

José Mourinho var i högform på den andra delen av fredagens presskonferens. Managern avslöjade att David de Gea inom kort kommer signera ett nytt kontrakt. Dessutom fick Mourinho in några ord om Victor Lindelöf och så var han väldigt sugen på att prata om Manchester city-filmen.

Dessutom noterar vi att juniorerna vann mot Liverpool.

De Gea förlänger inom kort

Vad är David de Geas värde idag? undrade en journalist på den andra halvan av fredagens presskonferens.

“Noll,” svarade Mourinho.

Varför?

“Han är en Manchester United-spelare och kommer så snart som möjligt skriva på ett nytt kontrakt. Han gillar att vara här, vi älskar honom. Vi vill att han ska stanna, han vill stanna. Så när en spelare inte är på marknaden är värdet noll.”

Mourinho gav inget egentligt svar på frågan om De Gea är världens bästa målvakt men sa att han inte skulle byta De Gea mot någon annan målvakt.

Lindelöf straffas till vänster

Mourinho fick också en fråga om Victor Lindelöf. Sin vana trogen svarade han först allmänt om mittbackarna i klubben men sedan gick han in specifikt på den svenska mittbacken.

Embed from Getty Images

“Vi har fem mittbackar. De är olika med olika kvaliteter. Match för match måste vi försöka hitta den bästa kombinationen, även anpassad till motståndarens kvaliteter.

”Victor är den yngsta av de fem och den med störst möjlighet att bli bättre. Tekniskt är han bra. Jag straffar honom när han spelar till vänster, för han är bättre till höger. Men det är de andra också.

”Jag förväntar mig att [han] den här säsongen ska vara bättre.”

city kan inte köpa klass

Presskonferensen avslutades med en fråga om Kevin De Bruynes skada. Den ville Mourinho inte prata om. Däremot tog han på eget initiativ upp filmen om Manchester city som nyligen hade premiär. Mourinho säger att han inte har sett filmen (det har väl ingen vettig person…) men att han har fått med sig vissa saker.

“Min reaktion är att om du är en rik klubb kan du köpa toppspelare. Du kan inte köpa klass. Det är min första reaktion.

”Min andra reaktion är att för att jag är med i filmen kunde jag be om royalties. Men om de skickar mig en tröja som de hade tryckt upp när vi var där, som sa ‘vi gjorde det på derbydagen’, om de skickar mig en sådan tröja ger jag upp mina royalties.”

Juniorerna vann mot Liverpool

Uniteds juniorer spelade igår mot Liverpool på bortaplan. Det blev en fin 3-1-seger, i en händelserik match. Efter en mållös första halvlek gick United ifrån till 2-0 genom Di’Shon Bernard och Mason Greenwood. Liverpool reducerade och United såg genast väldigt skakiga ut. Bara några minuter senare reducerades dock Liverpool till tio spelare efter en ogenomtänkt aktion i offensivt straffområde.

United hade därefter hygglig kontroll. Uppgiften gjordes svårare när lagkapten Brandon Williams blev utvisad efter en vansinnestackling i slutskedet. United höll dock undan och James Garner satte sedan 3-1 på en straff han fixade själv.

Uniteds mål: Bernard, Greenwood, Garner (straff)
Uniteds lag: Fojticek; Puigmal, Bernard, Laird, B Williams; Traoré, Garner, Levitt; Elanga (McCann 84), Greenwood, Ramazani (McGhee 65)