Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Aston Villa – Manchester United 0-12

Det blev en minst sagt målrik eftermiddag när Aston Villa besegrades med 12-0 i säsongens första ligamatch. United som gästade Villa på Trevor Brown Memorial Ground var på ett sprudlande spelhumör och redan i halvlek stod det 6-0 i vår favör. Spelmässigt var det inte det bästa vi sett från detta unga men talangfulla gäng, men en mer underhållande öppningsmatch kunde vi knappast bett om. Vid slutsignalen hade United lagt så mycket som 12 bollar i Aston Villas nät, samtidigt som Chamberlain fick hålla nollan.

Första halvlek kickade igång i ett rasande tempo och United gjorde 1-0 redan i nionde minuten genom James, som för övrigt var den Unitedspelare som inledde vassast. Casey Stoney hade gjort ett par ändringar sedan säsongens två inledande cupmatcher mot Liverpool och Reading, detta då lagkapten Greenwood rest iväg för att representera det engelska landslaget. Som vänsterback fick vi istället se Smith, medan Harris tog högerbacksplatsen från start. Att en av våra mest framstående spelare fattades märktes dock inte nämnvärt, och James följde upp sitt inledande mål med att göra 2-0 bara ett par minuter senare. Kort därefter presenterade sig Sigsworth genom att äntligen få sätta dit sitt första mål i den för dagen rosa tröjan.

Matchens fjärde mål gjordes på straff, som säkert dunkades in av den rutinerade Zelem efter att Harris dragits ner och domaren pekat på straffpunkten. Därefter rullade det på både målmässigt och spelmässigt, och Sigsworth hann rulla in både 5-0 och 6-0 och därmed fullborda sitt hattrick innan matchen gick till halvtidsvila.

Andra halvlek startade i samma goda anda som den första, och det dröjde inte många minuter förrän Sigsworth gjorde 7-0 och därmed sitt fjärde mål för dagen, efter en perfekt slagen passning av Green som bytts in efter pausen då Devlin utgått. Villa hade sin första riktiga chans i 55:e minuten när Hanson och Harris efter ett missförstånd sinsemellan tappade bollen ute vid hörnflaggan och Villa påpassligt snodde den. Chamberlain avvärjde dock situationen relativt enkelt och bollen hamnade snabbt i Unitedinnehav igen. Kort därefter stänkte en hårt jobbande Hanson in både 8-0 och 9-0, och Stoney passade på att lufta lite spelare. Zelem lämnade planen till förmån för Toone och Uniteds sista byte innebar att James lämnade plats för en spelsugen Palmer.

Sigsworth gjorde sitt femte och sista mål för dagen, och därefter fyllde Green och slutligen Toone på med varsitt innan slutsignalen gick. Ett totalt överlägset United firade sin första seger i ligaspelet och Casey Stoney hade endast lovord för sina spelare efter matchen. Från läktaren hördes välbekanta toner: Sigs, Sigs will tear you apart..

Nästa match spelas mot Sheffield United, hemma på Leigh Sports Village torsdagen den 20 september.