Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Everton – Manchester United 0-3

Om United såg matchen mot Everton som en chans att revanschera sig från förlusten mot Durham senast så kan man verkligen säga att de tog den. Efter en övertygande insats och mål av Lauren James, Leah Galton och Katie Zelem bokade United en kvartsfinalplats i FA WSL Cup.

Efter att ha åkt på sin första förlust för säsongen i ligaspelet i söndags mot Durham gjorde Casey Stoney en hel del ändringar i laguppställningen. Möjligen berodde det på tillskotten Martha Harris, Leah Galton, Lauren James och Jess Sigsworth, eller kanske var det extra tändvätska att möta sin före detta tränare Willie Kirk som nyligen lämnat United för att ta över som huvudtränare i just Everton, men United inledde matchen i ett rasande tempo och som så många gånger förr inleddes målskyttet av Lauren James, denna gång efter bara 12 minuter.

Endast fem minuter senare utökade United sin ledning ytterligare. Denna gången var det Leah Galton som fick pannan på bollen, serverad av James, och styrde säkert in den i mål bakom hemmalagets keeper Kirstie Levell. United fortsatte att pressa Everton, och både James och Zelem var nära att göra bortalagets tredje mål för dagen, men stoppades av Levell, som också fick lite hjälp på traven av en målvakts bästa vänner: stolparna. I slutet av första halvlek kom dagens tredje och, skulle det visa sig, sista mål. Galton gick på en soloraid men drogs ner strax utanför Evertons straffområde. Zelem stegade fram för att ta hand om frisparken som följde, och sekunder senare hade hon avfyrat ett skott som gick rakt upp i nättaket, och målvakten Levell var chanslös.

Andra halvlek var något tätare, och Everton kom in i matchen allt eftersom. Hemmalaget hade någon enstaka chans till reducering, men en rutinerad Sio Chamberlain i Unitedmålet blev för svår för Everton att ta sig förbi, och Uniteds nolla höll sig matchen igenom. United återtog taktpinnen ju längre andra halvlek gick, och både Mollie Green och Ella Toone hade möjlighet att spä på siffrorna ytterligare, men lyckades inte hela vägen fram och resultatet 0-3 stod sig matchen ut.

Det blir nu ett långt juluppehåll för United, och nästa match kommer spelas hemma på Leigh Sports Village söndagen den 6 januari då London Bees står för motståndet i ligaspelet.