Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Huddersfield Town 3-1

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaers hemmapremiär som manager för Manchester United är undanstökad. Det blev en tämligen enkel 3-1-seger hemma mot Huddersfield på en av engelsk fotbolls absoluta högtidsdagar. Allt var inte bländande i 90 minuter, men helhetsintrycket är ändå det att United är på väg att börja likna det United vi vet finns där i skym undan någonstans. Visst, det är beskedligt motstånd som lagts på rygg den senaste veckan, men det oaktat ser det lovande ut. Dessutom är Paul Labile Pogba på väg att vakna med besked. 

Manchester United plockade hem tre nya poäng när blivande Championshiplaget Huddersfield gästade Old Trafford på Boxing day. Det blev trygga 3-1 efter två mål av Paul Pogba och ett av Nemanja Matic. United hade svårt att ticka igång på alla cylindrar i första halvlek trots ett stort bollinnehav. Det förlösande 1-0-målet av Matic kom lägligt och även om gästerna tilläts vara onödigt mycket spelförande i början på andra kändes det aldrig otryggt.

Pogba gjorde så väl 2-0 och 3-0 innan Jörgensen något onödigt tilläts reducera i slutet och göra siffrorna lite mindre vackra. Det till trots har Manchester United under Ole Gunnar Solskjaer 8-2 i målskillnad över två matcher och det Bournemouth som åkte på en risbastu modell större mot Tottenham på onsdagen är knappast jätteförtjusta vid tanken på att besöka Old Trafford på söndag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

På intet sätt så att de Gea kan lastas för målet, men visst börjar det gå lite troll i det att han håller nollan så sällan. Gör en räddning som närapå bara han kan när han tippar ut ett avslut till höger i andra halvlek (en ordinarie målvakt släpper den rakt ner, en dålig når den inte) och håller ställningarna i ett läge där det kunde blivit svettigt.

Diogo Dalot: 6

Utbytt 54′. Fick chansen, tog den kanske. Jag kan tycka att Dalots brister i defensiven syns onödigt bra mot beskedligt motstånd. Kunde ha blivit målskytt men brände chansen. Lär bli fler matcher under Solskjaer ändå.

Phil Jones: 7

Må hända Phil Jones bästa match på en halv evighet. Idag är Jones den mittback han har kapacitet att vara. Står rätt, bryter i rätt hundradel och tar det defensiva ansvaret när hans kollega för andra matchen i rad går på offensiva raider. Hur länge håller han ihop den här gången?

Victor Lindelöf: 7

Återigen på offensiva äventyr och betydligt mer aktiv med den fina högerfot han besitter. Får i min bok en assist när han skarvar fram hörnan som Matic sopar in från närhåll. Visar varför han ska spela mittback i dagens United.

Luke Shaw: 6

Är det bara jag, eller sviktar Luke Shaw litegrann? Hör till spelarna som trots allt borde må bra av tränarbytet, även om han fått speltid i höst. Känns seg och trött stundom i hemjobbet. Offensiven funkar hyfsat.

Fred: 5

Utbytt 54′. Fick chansen av Solskjaer. Tog den inte enligt mig. Fick en positiv känsla första kvarten, sedan känns brassen ofokuserad och sprider bollarna för mycket. Trivs kanske inte superbra i en så defensiv roll som idag, men som Solskjaer vill spela finns det inte många alternativ.

Nemanja Matic: 8

1 mål. Talades om det redan efter mötet med Cardiff, men Nemanja Matic känns om inte pånyttfödd så avsevärt mycket piggare nu. Vad exakt det beror på är svårt att säga, men serben har en annan fart på på såväl tanken som bollen och kanske har Paul Pogbas mer fria, offensiva, roll gynnat honom. Gör mål från närhåll och firar stort.

Jesse Lingard: 6

Jag talade förut om att att Lingard i mitt tycke trivs bäst i den roll Paul Pogba har i dagens United. Nu tog han plats ute till vänster i Anthony Martials frånvaro och det gick sådär. Bra fart på benen men inte med den bollkontroll han ändå kan visa upp emellanåt. Jämförs förstås med senaste insatsen, vilket inte gör honom helt rättvisa.

Paul Pogba: 9

2 mål. Onödigt högt betyg? Kanske. Hela hösten har gått åt att kritisera världsmästaren Paul Pogba och hans anemiska insatser. Nu, för andra matchen i rad, visar han vilken världsspelare han trots allt är. Jag upprepar inte det som Gustav redogör för i snackisarna utan nöjer mig med att konstatera att Pogbas bägge mål osade klass. 2-0 kom som kronan på ett magnifikt anfall, 3-0 gör han med ett avslut som letar sig ut mot stolpen och gör att Jonas Lössl ser sämre ut än vad han är. Bra fart på bollen dessutom.

Juan Mata: 6

Utbytt 81′. Diskuterade tidigare att jag inte ser Juan Mata som en spelare som Ole Gunnar Solskjaer kommer att använda sig jättemycket av i sina offensiva formationer. Det vidhåller jag. Utan Martial fanns det en tröja att ta. Bidrar vid 2-0 men försvinner som helhet onödigt mycket ur matchen.

Marcus Rashford: 6

Jag erkänner och kryper till korset med en sak då det gäller Marcus Rashford. Han kan spela ute till vänster. Tar plats som spets även idag men lämnar planen mållös. Har sina bästa stunder just när han får hämta fart på den kant som ska vara rätt oortodox för honom.

Ander Herrera: 6

Inbytt 54′. Fall framåt jämfört med Fred och det troliga är väl att spanjoren tar platsen bredvid Matic framöver.

Ashley Young: 6

Inbytt 54′. Andas av naturliga skäl en hel del mer stabilitet och rutin jämfört med Dalot. Gör varken bort sig eller briljerar.

Angel Gomes: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas (men visst fan var det kul att han fick spela).