Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kontraktssamtal med de Gea; Sportchefssnack; United ratas av Viasat

David de Gea sitter på ett kontrakt som går ut om 18 månader. Nu sägs det att både han och United vill förlänga, men att det också kommer kräva en summa pengar till spanjorens bankkonto varje månad. Detta, samt lite om Paul Mitchell som ryktas vara intressant som sportchef i United, rykten om att United har ögonen på en turkisk högerytter och och slutligen förklaringen till vad Giuseppe Rossi gör på Carrington bjuder vi på i dagens nyhetssvep.

Vi har dessutom tråkiga nyheter gällande tv-sändningen av lördagens match.

De Gea vill ha nytt kontrakt?

Följetongen kring David de Geas kontrakt fortsätter. Nu är det Rob Dawson på ESPN som rapporterar att spanjoren gärna vill förlänga sitt kontrakt – men att han också kräver att hamna i samma lönefack Paul Pogba och Alexis Sanchez.

De Geas nuvarande kontrakt går ut nästa sommar, så om parterna inte enas om ett nytt kontrakt så är nu i sommar sista chansen United har att sälja de Gea för att kunna få riktigt mycket pengar för honom. I januari nästa år är han fri att börja prata med andra klubbar om en eventuell övergång som Bosman sommaren 2020.

En sak som talar till Uniteds fördel är att de flesta klubbar som skulle ha råd med de Gea har det tämligen väl förspänt på målvaktsfronten, det är till exempel väldigt lite som talar för att Real Madrid skulle vara intresserade när de nu har Thibaut Courtois, förhoppningsvis känner de Gea detta också och skriver på ett nytt långtidskontrakt med United istället.

Red Bull vill stoppa Paul Mitchell

Manchester Uniteds ledning sägs jobba för fullt med att definiera vilken typ av sportchef klubben vill anställa, och sonderar samtidigt möjliga personer att ta den roll som skall skapas.

Ett av de namn de ryktas om är Paul Mitchell, som för tillfället jobbar som ”Chef för rekrytering och utveckling” (titel direktöversatt från engelska) i Red Bull Leipzig och han anses vara en av Europas bästa på att hitta talanger. Enligt Jason Burt på The Telegraph skall Red Bull nu erbjuda honom en större roll som någon form av globalt ansvarig för Red Bulls hela fotbollssatsning, som än så länge innefattar Leipzig, Salzburg, New York och Red Bull Brasil i Brasilien.

Mitchell har tidigare jobbat i Southampton och sedan i Tottenham, båda gångerna med Mauricio Pochettino i tränarrollen, med mycket lyckat resultat för dessa klubbar.

Rossi tränar med United

Det sades på presskonferensen efter söndagens match mot Tottenham, och nu har United också bekräftat officiellt att Giuseppe Rossi tränar med klubben för att komma i form.

Rossi är klubblös sedan han lämnade Genoa i somras, men skall alltså inte vara aktuell för United. Han tillhörde United mellan 2004 och 2007, och det får antas att klubben helt enkelt vill hjälpa sin gamle stortalang.

Ünder på Uniteds radar

Så här när vi är mellan matcher och i januari går det ju inte att undvika sillyrykten. Det senaste kommer från ESPN och gäller att Manchester United skall vara beredda att ge sig in i leken kring Romas högerytter Cengiz Ünder.

En högerytter som faktiskt spelar som högerytter är något United saknat i många, många år, och den 21-årige turken skulle kunna ta den rollen i United. Det skall dock sägas att Ünder jagas av många klubbar, däribland Bayern München, Arsenal och Tottenham, så en lätt värvning att få igenom blir det inte. Roma skall enligt uppgift begära minst 50 miljoner euro, och inte vara intresserade av sälja förrän till sommaren.

Embed from Getty Images

Ünder kom till Roma sommaren 2017. Den här säsongen har han spelat 17 ligamatcher (varav 14 från start) och gjort tre mål samt sex assist. I Champions League gruppspel startade han fem matcher och hoppade in i en, med tre mål och två assist som facit.

Tid klar

Damerna går nu in i landslagsuppehåll, nästa match spelas söndag den 3 februari, nu med 13.30 som starttid (svensk tid).

United – Brighton visas inte på tv

Vi får avsluta med en tråkig nyhet, nämligen att Viasat återigen bestämt sig för att rata Manchester United när laget skall spela 16.00 på lördag.

När det kommer till matcher som spelas 16.00 på lördagar så är det Viasat själva som väljer vilken match som skall visas, och de har återigen valt att inte visa United utan kör istället Liverpool-Crystal Palace. United visas i efterhand på kvällen, oftast runt 20.00 eller 20.30.

Viaplays kundsupport anger ”allmänintresse” som en av de stora orsakerna till varför Liverpool-Crystal Palace visas istället. Detta trots att United är det formstarkaste laget i ligan, har en norsk manager och den svenske Guldbollenvinnaren i bättre form än någonsin tidigare. Vi får anta att ”allmänintresse” har en annan betydelse på Viasat än i resten av Sverige.