Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney om tränarsituationen; Zlatans råd till Lindelöf

Dagens nyhetssvep är inte det matigaste, men vi får ta del av två intressanta intervjuer signerade av två tidigare storanfallare i klubben. 

I övrigt avslutar vi med flera hälsningar från diverse spelare, nutida som dåtida, på denna tunga men ack så viktiga historiska dag i klubbens historia.

Rooney om tränarsituationen

Klubb-legendaren Wayne Rooney, som numera spelar sin fotboll i DC United i den amerikanska ligan, har i en intervju med CNN svarat på frågor kring den rådande situationen i Manchester United.

”Wazza”, som är den spelare som gjort flest mål både för United och det engelska landslaget, anser att Ole Gunnar Solskjaer bör få jobbet som manager på permanent basis – om han kan hålla fast vid den fina starten han fått.

– Ole Gunnar är en fantastisk person. Jag tror att klubben kommer ha ett beslut att fatta i slutet av säsongen, och det vore trevligt att se om Ole kommer att fortsätta i den här formen och får en chans på jobbet på permanent basis.

Embed from Getty Images

Om det sedan skulle visa sig att Solskjaer inte får jobbet, och att klubben väljer att gå för andra alternativ, har Rooney ett personligt val som han lyfter fram – och det är föga förvånande den så beryktade Tottenham-managern som står högst upp på listan.

– Men om inte, om klubben går för att välja från någon annanstans, då anser jag att (Mauricio) Pochettino skulle vara rätt person.

Zlatans råd till Lindelöf

När Victor Lindelöf skrev på för Manchester United fanns det redan en svensk i klubben. Den då knäskadade Zlatan Ibrahimovic hade förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år i klubben – men som vi nu vet blev det inte mycket av en comeback i laget och anfallaren lämnade klubben redan i januari (2018) för ett sista äventyr i USA och LA Galaxy.

Nu har ”Ibra” berättat om råden han gav Lindelöf när han anlände till klubben från Lissabon-laget Benfica, och att det är ”typiskt svenskt” hur situationen utvecklade sig under första året i United.

– När du kommer någonstans är du vänlig mot alla. Du spelar, du spelar inte, du känner dig fortfarande i en vänlig situation, säger Ibrahimovic enligt Daily Mail.

Embed from Getty Images

Han fortsätter med att berätta om vilka råd han gav Lindelöf.

– Jag förklarade för honom att: Lyssna, alla dessa spelare är erövrare. Du är här för att överleva. Du är inte här för att vara snäll mot alla, så du behöver prestera. Om du inte presterar har klubben inga problem med att sälja dig. Det är så det är.

Ibrahimovic berättar sedan att han tycker att den svenska mittbacken tagit kliv framåt den här säsongen.

– Och jag tycker att han har gjort det bra det senaste. Han spelar mycket mer efter ett första år av problem. Jag tycker att han har mycket mer självförtroende när han spelar. Förhoppningsvis kan han fortsätta att vara stark mentalt, för jag tror inte att det handlar om kvalitén, det sitter mer i huvudet. Jag har alltid sagt att 50 procent sitter i ditt huvud, det spelar ingen roll hur bra du är om du inte kan klara av det mentalt, då kommer du inte att överleva.

The Flowers of Manchester

Vi avslutar dagens nyhetssvep genom att än en gång skänka en varm tanke till de drabbade av München-katastrofen.

Lest We Forget