Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Aprilmatcherna spikade: En sen onsdagskväll mot Manchester city

Spelschemat för april månad i Premier League är nu spikat. För Manchester Uniteds del blir det fem matcher i månaden, då Manchesterderbyt (som skulle ha spelats i mars men sköts upp på grund av FA-cupen) har planerats in den 24 april. De fem matcherna kommer att tevesändas i England, vilket innebär att de också visas i Sverige.

April inleds med bortamatchen mot Wolves tisdagen den 2 april. Den matchen skulle ursprungligen ha spelats helgen 6-7 april, men då antingen United eller Wolves kommer att nå semifinal i cupen var ett nytt matchdatum nödvändigt.

Uniteds hemmamatch mot West Ham spelas lördagen den 13 april, på den sena tiden. Därefter väntar bortamatch mot Everton på påskdagen. Sedan är det så dags för Manchesterderbyt den 24 april.

April avslutas med hemmamatchen mot Chelsea den 28 april. Den matchen finns det fortfarande en liten reservation för. Om United trotsar oddsen och går vidare i Champions League, vinner kvartsfinalen och sedan lottas att spela semifinal tisdagen den 30 april så blir det lördagsmatch mot Chelsea.

Uniteds Premier League-matcher i april:

  • Tisdag 2 april, 20.45: Wolves (b)
  • Lördag 13 april, 18.30: West Ham (h)
  • Söndag 21 april, 14.30: Everton (b)
  • Onsdag 24 april, 21.00: Manchester city (h)
  • Söndag 28 april, 17.30: Chelsea (h)*

* Flyttas om United spelar Champions League den 30 april.

Givet avancemang kan det bli fyra matcher till i april. I FA-cupen är det semifinal helgen 6-7 april. Dessutom spelas de båda kvartsfinalerna i Champions League i april. Det kan också, givet avancemang och lottning, bli en semifinal i Champions League den 30 april (kan också spelas 1 maj).

De två första omgångarna i maj ska enligt schemat spikas den 5 april, men vi vet av hävd att de inte alltid lyckas hålla schemat. Fullständig översikt kring när matcherna spikas.

Spelschemat i sin helhet