Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Tottenham – Manchester United 1-5

United utökade sin ledning i Women’s Championship när man under gårdagen besegrade Tottenham med 1-5 i seriefinalen. Det var en ordentlig styrkedemonstration av United och man leder nu ligan med fyra poäng trots en match mindre spelad än Tottenham, som i och med förlusten ligger kvar på andraplatsen.

Det i vanlig ordning målglada United drog igång kanonerna redan i tredje minuten. Spursförsvaret kommer med all sannolikhet drömma mardrömmar om Leah Galton efter hennes insats igår. Hon var överallt på planen i sann Wayne Rooney-anda och det var hon som spelade fram Katie Zelem till matchens första mål. Andra målet kom i minut 12 och det var återigen Galton som lekte runt i Tottenhams straffområde, och när hon fälldes av Megan Wynne tilldömdes man en straff som Zelem säkert placerade i mål.

Kanske smög sig en liten mättnad in i Unitedlägret när man hade en två målsledning så tidigt i matchen. Hur som helst tog Spurs över allt mer och efter ett par missade chanser reducerade lagkaptenen Jenna Schillaci till slut för gästerna. Resultatet 1-2 stod sig halvleken ut och signalen för paus kom väldigt välkommet för United som för första gången i matchen såg ut att ha gett bort initiativet till Spurs. När andra halvlek drog igång återtog man det med besked då Mollie Green resolut dunkade in 1-3 på ett inlägg från Galton.

Vid Uniteds tredje mål verkade luften helt gå ur Spurs och resten av matchen tillhörde United. Lizzie Arnot kom in istället för Charlie Devlin i slutet av matchen och tog totalt över på sin kant. Hon vände, vred och tvåfotade sig fram för att till slut slå ett inlägg som möttes av Jess Sigsworths hårda panna och 1-4 var således ett faktum. Matchens sista mål gjordes av Galton som efter två assist och en fixad straff äntligen själv fick placera bollen i Tottenhams mål.

Nu väntar ett längre uppehåll för United, och nästa match spelas den 17 april hemma på Leigh Sports Village.