Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rivalkamp om Maguire; Eriksen överväger United; Solskjaer vill skynda på

Bland senaste dygnets nyheter blir det inte helt oväntat fokus på en del transferrykten, bland annat att det verkar bli en kamp Manchester-klubbarna emellan om Harry Maguires signatur. Från portugisisk media får vi också rapporter om Bruno Fernandes och att Solskjaer vill snabba på Ed Woodwards handlingsförmåga. 

Kamp mot grannen om Maguire

Harry Maguire i Leicester har länge ryktats vara på gång till såväl Manchester United som andra storklubbar, däribland grannen i staden, Manchester City. 26-årngen ser av allt att döma ut att lämna ”foxes” för en ny utmaning och mycket tyder nu alltså på att det bli i en av Manchester-klubbarna.

Enligt James Robson på Evening Standard känner sig United säkra på att man kan sno åt sig Maguire och därmed slå City på fingrarna, likt man gjorde med Alexis Sanchez men även Fred (inget att skryta om kanske…).

I United är man dock medvetna om att man kan behöva lägga högre än det City erbjuder, på grund av diverse olika faktorer. Prislappen på £90 miljoner ska inte ses som något avskrämmande för någon av klubbarna, även om man troligtvis kommer försöka förhandla ner priset. Och även om United kanske är i mest behov av en mittback den här sommaren uppges City vara fast beslutna om att plocka in Maguire, kanske främst som en ersättare till Vincent Kompany som nu har lämnat klubben.

Intressant (eller inte) bland skriverierna om Harry Maguire är att han nyligen gillade en Instagrampost med tydlig Unitedkoppling. Medvetet eller ej, men vi ska nog inte dra allt för stora växlar av det.

Eriksen överväger United

Embed from Getty Images

Tottenhams mittfältsstjärna, Christian Eriksen, uppges länge haft siktet inställt på en flytt till Spanien och Real Madrid då han har varit tydligt med att han vill lämna Spurs. Nu ser dock en sådan flytt ut att bli problematisk då den spanska jätten för några veckor sedan presenterade Eden Hazard i en miljardaffär och utöver det har man visat intresse för Paul Pogba i Manchester United.

Detta gör att dansken har fått se över sina alternativ och sägs nu överväga en flytt till antingen United eller Juventus, rapporterar Mirror. Men Spurs, med ordförande Daniel Levy i spetsen, tänker inte släppa sin stjärna allt för lättvindigt och har satt en prislapp omkring £100 miljoner.

Så här uttalade sig 27-åringen tidigare i vår om situationen i Tottenham:

”Jag har den djupaste respekt för allt som hänt i Tottenham, men jag har också sagt att jag skulle vilja pröva någonting nytt.”

Champions League viktigare för Hummels

Embed from Getty Images

Många namn har bollats upp vad gäller Manchester Uniteds jakt på en ny mittback. Ett av många alternativ ska ha varit Bayern Münchens försvarsgeneral, Mats Hummels, som nu istället återvänder till Borussia Dortmund, detta rapporterar bland annat tyska BILD, här återberättad av Mirror. 

Anledningen till varför Hummels ska ha nobbat United stavas Champions League. Det faktum att United inte kommer befinna sig där nästa säsong tycks vara den enskilt största faktorn och gjorde därmed att valet föll på Dortmund. Föga förvånande ska dock United ha erbjudit 30-åringen mer pengar för att komma till England.

Hummels lämnar nu Bayern München efter tre år i en affär värd uppemot £35 miljoner.

Solskjaer pressar Woodward

Ole Gunnar Solskjaer börjar bli allt mindre tålmodig vad gäller transferna den här sommaren, i alla fall om man ska tro vad Sport Witness skriver. I detta fall handlar det om Sporting Lissabons mittfältare, Bruno Fernandes, som under en längre tid ryktats vara på väg till Manchester United.

24-åringens agent, Miguel Pinho, reste i förra veckan till England, antagligen för att prata med intresserade klubbar, däribland United men även Tottenham. Men väl tillbaka i Portugal kunde han meddela Sporting Lissabon att summan på £70 miljoner ansågs för hög av bägge klubbarna.

Den portugisiska tidningen Record påstår nu, antagligen från källor i form av agent eller Sporting, att Solskjaer vill snabba på förhandlingarna för att ha värvningarna klara inför försäsongsturnén.

Enligt tidningen kommer Miguel Pinho återvända till London de kommande dagarna för att reda ut saker och ting och möjligen snabba på processen.

Keane lämnar Nottingham Forest

Till sist kan vi meddela att Roy Keane lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i Nottingham Forest, klubben han en gång lämnade för spel i Manchester United.

Keane lämnar nu Championship-klubben efter endast fem månader, där han har varit Martin O’Neills högra hand.

Så här säger den gamle United-kaptenen om beskedet:

”Att ha jobbat med Martin [O’Neill] de senaste åren har varit en fantastisk erfarenhet, en av mina främsta inom fotbollen, både som spelare och tränare. Det är något jag personligen vill tacka honom för.” 

Keane var även assisterande till O’Neill i det irländska landslaget mellan 2013-2018.