Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mer samtal om Wan-Bissaka; Fernandes jagas; Nej till stor bytesaffär

Idag rapporterar vi bland annat om Uniteds fortsatta förhandlingar om Aaron Wan-Bissaka samt senaste nytt gällande Bruno Fernandes. Ni får också möjlighet att läsa om Romelu Lukaku och två talanger som rapporterats vara på ingång.

I övrigt får ni även ta del av ett rykte av den mer extrema arten där en rapporterad bytesaffär mellan United och PSG ska ha nekats.

Fortsatta förhandlingar om Wan-Bissaka

Manchester Uniteds jakt på Crystal Palac-backen Aaron Wan-Bissaka är väl omskriven vid det här laget. Igår rapporterade flertalet medier att samtal skulle fortsätta under måndagskvällen, något som resulterat i dagens nyheter gällande engelsmannen.

Bland annat menar den högt ansedda BBC-journalisten, Simon Stone, att det ännu inte finns någon överenskommelse mellan klubbarna – men att samtalen fortsätter.

En annan högt ansedd journalist, Simon Peach, menar i sin tur att United ”fortsätter sin push för Crystal Palaces Aaron Wan-Bissaka före försäsongen drar igång den 1 juli”.

Fortsättningsvis menar Peach att Englands tidiga uttåg ur U21-EM tar bort flera hinder vad gäller läkarundersökning m.m. ”Men samtalen fortsätter för nu”, avslutar han.

Pogba & Neymar – nej till bytesaffär

Enligt Miguel Delaney, på The Independent, ska United och Ed Woodward ha tackat nej till ett förslag från PSG om en bytesaffär där Paul Pogba och Neymar skulle gå åt var sitt håll. Anledningen nejet ska först och främst vara att inte ens United har råd med de astronomiska kostnaderna en affär skulle inbringa (Neymars lön på ca nio miljoner kronor i veckan kan hinta om varför).

Anledning nummer två ska, enligt Delaney, vara att Woodward inte vill bli av med Paul Pogba över huvud taget.

Och ja, det här ryktet bör givetvis tas med en nypa salt!

”Solskjaer angelägen om att få in Fernandes”

Vi har otaliga gånger under de senaste månaderna rapporterat om Uniteds intresse för Sporting Lissabons mittfältare Bruno Fernandes. Det har dock nästan uteslutande varit portugisisk press som kommit med dessa uppgifter – fram till nu.

Igår publicerade The Telegraphs journalist, James Ducker, en artikel där han först och främst skrev om Uniteds jakt på Wan-Bissaka (läs ovan). I samma artikel skrev han även om Uniteds påstådda intresse för Bruno Fernandes.

”Managern (Ole Gunnar Solskjaer) är angelägen om att få in Fernandes. Fernandes agent, Miguel Pinho, höll samtal med Tottenham förra veckan men Sporting inväntar Uniteds nästa drag”, skriver Ducker.

Embed from Getty Images

Ducker menar även att Solskjaer vill ha in två nya mittfältare, oavsett om Paul Pogba blir kvar eller ej. En annan mittfältare som nämns vara av intresse är Newcastles Sean Longstaff.

Ducker skriver även att United hoppas få sålt Matteo Darmian, som nu går in på sitt sista år av kontraktet, i sommar. Där ryktas bland annat Juventus vara intresserade.

Lukaku-nytt

Att Inter jagar Uniteds anfallare Romelu Lukaku är inget nytt. James Ducker, The Telegraph, skriver idag att inget nytt har hänt där utan att Inter fortfarande behöver få en större slant pengar – mest troligt via en försäljning av Mauri Icardi – innan de kan komma med ett bud.

United ska i sin tur vara fast beslutna att få tillbaka de pengarna de la ut när de köpte belgaren 2017, alltså omkring 80 miljoner pund. Känslan är sannerligen att detta kan bli en utdragen historia…

United ute efter mittfältstalang

Get French Football, som återger vad både Le Parisien och RMC skriver i Frankrike, rapporterar att mittfältstalangen Hannibal Mejbri nu lämnar Monaco efter att kontraktet brutits i förtid. Den franska 16-åringen ska nu ha erbjudanden både från Manchester United och Lyon på bordet.

Ingen överenskommelse gällande Mejia

Igår skrev vi om Metros uppgifter gällande att United skulle ha gjort klart med den unga spanjoren Mateo Mejia. Nu har yttermittfältarens klubb, Real Zaragoza, gått ut offentligt för att neka dessa uppgifter. Huruvida det blir något av affären i slutändan får vi helt enkelt vänta för att se.