Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Herrera talar ut; Lukaku och Inter; Herr- och dammatcher tillsammans

Manchester Uniteds herrlag har anlänt till Perth, och försäsongsturnén är därför på nåt sätt lite mer igång. Utöver att se hur spelarna har det där konstaterar vi att Ander Herrera känt ett behov av att tala ut om varför han lämnade United, vi får kanske se Uniteds herrar och damer direkt efter varandra under säsongen och så har vi lite mer Lukaku till Inter att prata om.

Herrera talar ut

Ander Herrera har pratat med Marca, en intervju vi av språkliga anledningar återger via Sport Witness.

I intervjun pratar Herrera om varför han valde att lämna Manchester United.

”Det var olikheter när det gällde projektet och min betydelse it det. Jag var väldigt glad, jag har mycket att tacka klubben för, fansen och även Solskjaer. Han gjorde mycket för mig att stanna, men saker hände inte. De kom sent och vid den tiden hade jag redan gjort mitt val att spela i Paris.

”Det har varit fantastiskt [i United]. På fem år har jag spelat 189 matcher och jag har varit viktig för alla tränare. Det är sant att Sir Matt Busby award 2016/17 får en att känns sig speciell och väldigt glad, men jag bevarar varje ögonblick som jag har levt.”

Han fick så klart också en fråga om David de Gea, där han gav det medietränade svaret att de Gea var en av världens tre bästa målvakter men att det redan finns två bra målvakter i klubben.

Herr- och dammatcher tillsammans

På onsdag får vi spelschemat för Manchester Uniteds damer till säsongen som kommer, och enligt BBC kommer vissa av matcherna vara ”double headers” med herrmatcher. Med detta menas, om vi förstår termen rätt, att två matcher kommer spelas i följd mellan samma lag och inför samma publik.

Man kommer prova detta, och även att spela enskilda matcher på herrarnas arenor, för att försöka använda sig av intresset som denna sommarens VM skapat i England.

City – United på City of Manchester Stadium

Apropå rubriken ovan så är det också klart att Uniteds första seriematch nästa säsong, borta mot Manchester City, kommer spelas på City of Manchester Stadium (av sponsorskäl ibland kallad Etihad Stadium).

Lördag 7 september klockan 16.00 är tiden som gäller.

Lukaku och Inter

Trots att Romelu Lukaku alltså befinner sig med Manchester United nere i Australien sägs Inter inte ha gett upp möjligheten att värva belgaren inför nästa säsong.

Inters VD, Giuseppe Marotta, säger enligt Sky Sports att man inte kan stressa då det kan leda till misstag på transfermarknaden. Han säger vidare att de har tydliga idéer men att de måste vara tålmodiga. Detta alltså på frågor om Lukaku.

Han var också väldigt tydlig med att Mauro Icardi och Radja Nianggolan inte ingår i Inters planer, utan alltså att de är till salu.

Silver till Groenen

Tyvärr blev det inte en världsmästare United gjort klart med inför nästa säsong, då Jackie Groenens Holland i slutändan inte hade det som krävdes för att slå USA i gårdagens VM-final.

Med tanke på att detta var holländarnas blott andra VM får vi ändå gratulera till en enormt bra insats.

Framme i Perth

Vi avslutar (nästan) dagens nyhetssvep med lite bilder och en film från när laget tog en promenad i Perth.

O’Hara utlånad

Missa inte heller att läsa om Kieran O’Hara som tidigare idag blev utlånad till Burton Albion.

Officiellt: Kieran O’Hara utlånad till Burton Albion