Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Pogba fokuserad efter turbulent sommar; Två spelare kandiderar om pris

I dagens nyhetssvep får ni läsa om vad Mathias Pogba har att säga om sin bror, Paul. I övrigt har både Alex Greenwood och Jackie Groenen blivit nominerade till världslaget. 

Avslutningsvis får ni också läsa om de bekräftade Premier League-trupperna samt att ytterligare en United-spelare skadat sig under landslagsuppehållet.

”Han vet att han inte kan lämna”

Paul Pogbas bror, Mathias Pogba, har uttalat sig flertalet gånger om Paul och hans framtid. Under onsdagen pratade han med den spanska tidningen El Chiringuito (vilket Sport Witness har översatt åt oss) om den uteblivna flytten från United.

”Paul vet att han inte kan lämna Manchester United, så han kommer att fokusera på den här säsongen. Det är inte lätt nu, för han har mycket ansvar i laget. Många stora spelare har lämnat. Den enda riktigt bra spelaren är De Gea, målvakten, vilket betyder att han kommer behöva lägga ner väldigt mycket ansträngning i varje match”, säger Mathias Pogba.

Han tillägger även att Real Madrid säkerligen hade kunnat öka sitt bud, men att Ed Woodward i slutändan alltid haft det sista ordet i frågan.

United-spelare kandiderar om pris

En före detta United-spelare och en nybliven sådan har nominerats till världslaget för sina insatser från förra säsongen. Alex Greenwood, som lämnade klubben för Lyon i somras, kandiderar som försvarsspelare medan Jackie Groenen gör detsamma på mittfältet. Vi håller tummarna för lyckliga resultat i båda fallen!

I övrigt vad gäller damlaget kommer det imponerande rapporter inför lördagens Manchester-derby. Över 20.000 biljetter ska redan vara sålda!

Trupper bekräftade – Mejbri spelklar?

Efter att de internationella transferfönsterna nu är stängda har klubbarna också registrerat sina definitiva Premier League-trupper. I Uniteds fall finns det egentligen inget nämnvärt att notera mer än att det 16-åriga nyförvärvet Hannibal Mejbri nu ser ut att ha fått sitt internationella speltillstånd. Detta kan ni läsa om på Premier Leagues hemsida.

Ny skada under landslagsuppehållet

Igår rapporterade vi om att Aaron Wan-Bissaka tvingats lämna återbud till det engelska landslaget efter att 21-åringen ådragit sig ett ryggproblem under träning med laget. Nu visar det sig att även ungdomslagets Arnau Puigmal har skadat sig under uppehållet – detta under Spaniens U19-match under gårdagen. Hur pass allvarlig skadan är återstår att se, men av bilden att döma ser det inte helt bra ut.

United visar sitt stöd till Cafú

Den legendariska brasilianska ytterbacken, Cafú, har nyligen erhållit det tragiska beskedet att hans äldsta son, Danilo, har gått bort. United har efter detta gått ut och visat sitt stöd under denna svåra period.