Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Allegri sugen på Unitedjobbet, pluggar engelska; United jagar fystränare

Manchester United reser idag till Holland inför morgondagens match mot AZ Alkmaar i Europa League. I väntan på presskonferens och annat matchrelaterat har vi ett kort nyhetssvep att bjuda, fokuserat på ledare.

United lämnar England relativt snart och i samband med det kommer vi att få morgondagens matchtrupp. Senare idag ska United träna i Rotterdam (oklart varför, då matchen spelas i Haag) och klockan 17.15 är det presskonferens inför matchen, med Ole Gunnar Solskjaer och en, ännu inte namngiven, spelare.

Allegri pluggar engelska, vill ha Unitedjobbet

Massimiliano Allegri är sugen på att ta över som manager för Manchester United. Det rapporterar Fabrizio Romano och Ed Aarons för Guardian. Den italienska tränaren, som lämnade Juventus efter förra säsongen, uppges nu plugga engelska i förberedelse för ett jobb i Premier League.

Framför allt uppges det vara jobbet i United som intresserar Allegri. Tränaren är förvisso fortfarande kontrakterad av Juventus till 2020 men det förmodas inte vara något hinder ifall Allegri blir erbjuden ett jobb.

För att det ska bli något av det hela krävs dock att Manchester United sparkar Ole Gunnar Solskjaer. Det förefaller klubben inte ha några planer på att göra.

United jagar Celtics fystränare

Ett rykte som möjligen har större chans att bli verklighet är det rykte som kopplar samman Celtics fystränare Tim Williamson med Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer har precis förstärkt sin tränarstab med Martyn Pert och enligt skotska Daily Record ska United nu ha siktet inställt på Williamson.

United ska vara oroade över antalet muskelskador i truppen, vilket ger upphov till behovet av en ny fystränare. Flera intervjuer ska ha genomförts men Williamson uppges vara den ledande kandidaten. Williamson har förutom Celtic också jobbat för Birmingham, Leeds och Tottenham i England samt det skotska landslaget.