Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Chelsea – Manchester United 1-2

Marcus Rashford hade en stor kväll på Stamford Bridge när Manchester United vann sin tredje raka bortamatch och den fina formen efter det senaste landslagsuppehållet ser ut att fortsätta. Vi bjöds dock inte på något spelmål, utan det var på ännu en straff och ett fantastiskt frisparksmål av den tidigare nämnda Rashford. 

Embed from Getty Images

Rashfords kanon

Ja, vi kan inte bortse från Marcus Rashfords stora kanon. Förvisso har han under de senaste åren haft sammanlagt 167 378 frisparkar som har slutat med ett skott i muren eller på den översta bänkraden. Men vilket otroligt skott han fick till fram till 2-1. Den vobblade, flög fram och tillbaka rakt in i krysset bakom Caballero. Otroliga Ronaldo vibbar över det målet och frågan är om inte det är det vackraste frisparksmålet i Manchester United sedan Ronaldo gjorde ett frisparksmål mot Portsmouth för tiotalet år sedan.

Smart rotation

Embed from Getty Images

Här ska Ole Gunnar Solskjaer enligt mig ha mycket beröm. Romero i målet var självklart och Williams fick chansen på vänsterkanten. Det är väl egentligen de två som i normaltillstånd inte är särskilt nära startelvan. Det var en bra mix med att spela Fred och McTominay återigen från start. Att ge Jesse Lingard (ännu) en chans att försöka slå sig in i startelvan. Återigen tog han inte den. Marcus Rashford fick chansen att fortsätta med sina form. Det hade gått att argumentera för att James Garner skulle ha startat, men han är i ett läge och på en position där jag fullt ut köper att han matchas in väldigt försiktigt. Greenwood och Chong spelade med U-23 laget under tisdagen och var därför inte med ikväll. Det går såklart att dividera om det var rätt beslut att spela dem kvällen innan, men jag tror inte att någon utav Greenwood eller Chong hade startat den här matchen och således var det enligt mig ett klokt beslut då truppen just nu tål det.

Ligacupen är en av få turneringar som Manchester United har en ärlig chans att vinna den här säsongen och med Europa League avancemanget nästintill klart spelar jag hellre ett starkare lag ikväll mot Chelsea och roterar desto friskare mot Partizan Belgrad om en vecka.

Formtopp eller tillfälligheter

Embed from Getty Images

Det har sett betydligt bättre ut för Manchester United sedan det senaste landslagsuppehållet med en stark poäng mot Liverpool, svagt spel men vinst mot Partizan Belgrad och en övertygande vinst mot Norwich inför den här matchen. Ja, det är Ligacupen och Chelsea ställde upp med ett lite reservbetonat lag. Men det ska ändå inte ta ifrån att det är starkt att vinna borta mot Chelsea och att det dessutom är andra raka bortavinsten mot Chelsea. Det verkar som att Ole Gunnar Solskjaers taktik fungerar bra mot de övriga topplagen. Idag ställde vi återigen upp med en trebackslinje och det såg ut att fungera bra även idag. Det var ett lite mer offensiv approach än det var mot Liverpool, även om Chelsea relativt övertygande vann bollinnehavet. Williams verkar som klippt och skuren för en roll som wingback, och Wan-Bissaka kommer förbättra sin offensiv på högerkanten så småningom. Som jag ser det just nu är den enda nackdelen att så länge Tuanzebe är skadad så kommer Rojo eller Jones få spela som mittbackar och de båda utger en otrolig risk varenda gång motståndarna anfaller.

Det börjar bli mer tydligt vad Solskjaer vill få ut av United och det är någonting som glädjer mig som supporter och någonting som tänder hoppets låga. Sen ska man självklart sitta ner och ta det lugnt. En och en halv positiv vecka gör inte att vi är favoriter till ligatiteln. Det är en lång, lång väg kvar att vandra, men vi har tagit några stapplande steg framåt på den vägen.

Världens bästa lag på att fixa straffar?

Embed from Getty Images

Vi har tillsynes helt perfekta spelare för att få straffar med oss. Anthony Martial är kvick med fötterna och vänder ut och in på nästan vilken försvarare som helst. Marcus Rashford är även han snabb och svår att få tag på. Men frågan är om inte Daniel James är den bästa utav alla att få med sig en straff. Den snabbheten i kombination med en smarthet att sätta sig i lägen där han riskerar att bli fälld är enligt mig beundransvärd.

Straffen idag är solklar, att säga något annat är bara idiotiskt. Det är inte bara på grund av VAR:s intåg i Premier League som vi har fått mer straffar, utan det har i alla lägen förutom den första straffen mot Norwich varit klara straffar som förmodligen hade blåsts ändå.

Lottning

Redan imorgon bitti är det dags för lottningen av kvartsfinalen av Ligacupen. Detta på 09:45 på BBC Radio 2 Breakfast Show. Om den går att se rörligt att fortfarande höjt i dunkelt. Annars kommer ni få en artikel ute så fort lottningen har släppts. Det är dessa lag som Manchester United kan ställas mot: Liverpool, Aston Villa, Everton, Manchester City, Leicester, Colchester och Oxford.