Galton och landslaget; rykten om Fernandes; Smalling målskytt

Embed from Getty Images

Matcherna duggar tätt kring Manchester United, så också nyheter och rykten. I dagens nyhetssvep pratar vi om att landslagsaktuella Leah Galton har bett om att inte bli uttagen av Phil Neville, vi läser om nya rykten kring Bruno Fernandes samt konstaterar att Chris Smallings succé fortsätter.

Galton skyndar långsamt

Leah Galton har varit en av Manchester Uniteds bästa spelare i början av den här säsongen, konstant farlig från sin vänsterytterposition. I sin ungdom representerade Galton i princip alla engelska U-landslag och har även varit uttagen till att träna med A-landslaget en gång (2016) men då tvingades tacka nej på grund av skada.

Tack vare framgångarna i höst skall en ny chans i landslaget varit på gång, men Galton skall ha bett Phil Neville att inte inkludera henne i den senaste truppen.

Embed from Getty Images

Det är nämligen så att Leah Galton i mars 2018, alltså knappa halvåret innan hon skrev på för United, annonserade att hon skulle ta ett break från professionell fotboll. Anledningen var att hon tappat suget på fotboll, och i och med detta vill hon nu skynda långsamt för att inte bli överväldigad.

Neville och Uniteds tränare Casey Stoney skall båda två vara införstådda i situationen och har regelbunden kontakt, och Stoney har gjort ett uttalande där hon helhjärtat stöder sin spelare.

”De flesta är medvetna om att Leah tog en paus från fotboll i början av 2018 innan hon kom till Manchester United, och hade slutat vara kär i fotboll. Sedan hon kom till klubben har vi arbetat tillsammans för att skapa en miljö där hon kan vara glad och njuta av sin fotboll igen, och som jag tidigare sagt tror jag att hon är en av de bästa yttrarna i landet. Att spela för sitt landslag är något som Leah och andra spelare drömmer om, men för mig är det viktigt att en spelares behov kommer först och att se dem som människor. Leah börjar bli förälskad i fotboll igen och jag stöder fullt ut henne att inte vara redo för nästa steg ännu.”

Bruno Fernandes…

Minns ni honom? Killen som gjorde 32 mål och 18 assist på 53 matcher förra säsongen, och som hittills den här säsongen spelat 13 matcher och gjort 7 mål och 5 assist och som ryktades till Manchester United (och Tottenham, Real Madrid med flera) hela sommaren, men som när transferfönstret stängde ändå blev kvar i Sporting Lissabon. Vi har skrivit om honom en gång eller två tidigare…

Han har fyllt 25 under hösten, och nu är det alltså dags för rykten om honom igen. Den här gången är det A Bola som skriver, och vi läser det genom Sport Witness, att Fernandes verkar vara sugen på ett nytt kontrakt (trots att hans nuvarande går ut 2023), men att förhandlingarna hamnat i en återvändsgränd. Detta skulle enligt A Bola kunna göra att Fernandes istället lämnar i januari, men att Sportings president inte är det minsta intresserade av att sänka priset utan att det är 70-80 miljoner euro som gäller för att få loss honom.

Personligen tycker jag mest detta låter som något som är planterat av en agent för att skapa snack kring honom, men med tanke på Uniteds brist på mittfältare kan det ändå vara av rejält intresse om han går att få loss.

Smallings första mål i Roma

Samtidigt som United besegrade Chelsea spelade Chris Smallings Roma borta mot Udinese i Serie A. En bra start, med ledningsmål efter knappa kvarten följdes av problem då Smallings mittbackspartner Fazio blev utvisad efter halvtimmen.

Sex minuter in i andra halvlek dubblade Roma dock sin ledning ändå, och detta genom Chris Smalling. Roma vann till slut med hela 4-0.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS