Träningstruppen; Matic lämnar i januari?; Möte med Rangnick

Det är matchdag och vi väntar på att Manchester Uniteds match mot Partizan Belgrad ska sparka igång. Vi gör det med att konstatera vilken träningstrupp som var på Carrington ett dygn innan match, att Matic är öppen för att lämna i januari och att det kanske, kanske kan bli Rangnick in. 

Träningstruppen mot Partizan Belgrad

Embed from Getty Images

Med matchstart 21:00 blir det match på Old Trafford ikväll och Manchester United har chansen att säkra ett avancemang till slutspelet i Europa League. Som vanligt i UEFA-sammanhang fick media vara med på de första 15 minuterna på den matchförberedande träningen.

De som saknades på träningen var Eric Bailly, Diogo Dalot, Angel Gomes, Nemanja Matic, Paul Pogba, Axel Tuanzebe, Luke Shaw, Tim Fosu-Mensah och Victor Lindelöf. Lite värt och notera är att Uniteds officiella hemsida inte nämner Fosu-Mensah, vilket lär vara en indikation på att han är långt borta från en matchtrupp, även när han blir frisk.

Annars noterar vi att Matej Kovar är med som en av målvakterna. Att Tahith Chong återigen är med efter några bra reservlagsmatcher, samt att Ethan Laird är med och ligger bra till för att i alla fall få en plats på bänken.

Träningstruppen i sin helhet är som följer:

Målvakter: De Gea, Romero, Grant, Kovar
Förvarare: Wan-Bissaka, Maguire, Jones, Rojo, Laird, Williams, Young
Mittfältare: Fred, McTominay, Garner, Andreas, Mata, Lingard, Chong, James
Anfallare: Greenwood, Martial, Rashford

Officiella hemsidan poängterar dock att det här inte betyder att dessa spelare är med i den slutgiltiga matchtruppen.

Matic lämnar i januari?

Embed from Getty Images

Enligt lokaltidningen Manchester Evening News är serben Nemanja Matic öppen för att lämna klubben i januari, detta efter att Matic enbart startat två av Uniteds matcher i Premier League.

Tidningen menar att Matic, som värvades sommaren 2017 från Chelsea kan få lov från klubben att gå i januari, detta för att en övergångssumma och att det ska finnas tid till att hitta en ersättare.

Kontraktet för Matic sträcker sig till nästa sommar, dock har United ett optionsår som klubben kan välja att aktivera. Nu tyder mycket på att United inte utnyttjar den klausulen och att det kan bli samma sak som hände Antonio Valencia förra säsongen.

Rangnick i möte med United?

Embed from Getty Images

Det har börjat tisslas och tasslas lite om det. Att Ralf Rangnick som nu är en typ av sportchef för Red Bull-koncernens fotbollssatsning kan bli en del av Manchester United. Det är den normalt sett trovärdiga journalisten Raphael Honigstein på The Athletic som skriver att Rangnick har tackat nej till den lediga tränartjänsten hos Bayern München och att det kan bli Manchester Uniteds lycka.

Det sägs att en i Ed Woodwards stab har skickats ner till Tyskland för ett långt möte med Rangnick. Det mötet ska i sin tur ha handlat om hans erfarenhet att sätta ihop RB Leipzigs ungdomsakademi och hur coachnätverket fungerar.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS