Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Såg ut som att vi skulle göra mål i varje anfall

Embed from Getty Images

Manchester United besegrade de regerande mästarna Manchester City på bortaplan och det var långtifrån orättvist. Veckan som såg ut att bli Ole Gunnar Solskjaers sista har givit nytt hopp om en ljus framtid på Old Trafford.

Det vi alla visste var att Manchester City skulle ha mycket boll och till stora delar styra spelet och att nyckeln för Manchester United skulle bli kontringsspelet. Och som United behärskade kontringsspelet. Det är ingen överdrift att påstå att United kunde haft en 3-0 ledning efter 30 minuter.

Framförallt Marcus Rashford spelade med ett enormt självförtroende. Daniel James gjorde lite vad han ville med Angelino och Martial och Lingard fungerade bra ihop. Det i samband med att McTominay och Fred gjorde fina insatser och Wan-Bissaka nästintill höll rent på sin högerkant mot en av världens absolut bästa spelare.

Uniteds 1-0 mål gjordes på straff efter att först Anthony Taylor märkligt viftat bort straffen. VAR kom in och gjorde sitt jobb. Marcus Rashford som ser bättre och bättre ut från straffpunkten var stensäker från elva meter. Faktum är att Rashford mycket väl kunde ha gjort fler mål under den här perioden. Han bränner ett direktskott som går alldeles för långt utanför och han har ett skott i ribban.

Rashfords straffmål skedde i den 23:e minuten. Sex minuter senare var det Anthony Martials tur att göra mål. Han väggspelade med Daniel James och hittade den lilla yta som fanns vid Edersons första stolpe. Ett världsklassavslut.

Från och med här tog inte helt oväntat Manchester City över kommandot i matchen och United fick inrikta sig på att försvara målet och det gjorde man med den äran. Precis innan halvtidsvilan hade City mycket väl kunnat få en straff med sig när Fred är nere och täcker skott. En situation som det lyckligtvis inte blev straff av och 2-0 ledningen kunde bestå in i halvtidsvilan.

Till den andra halvleken kom Manchester City ut med en rätt stor press, men det skapades ändå inte jättefarliga lägen mot David de Gea i målet. Uniteds defensiva mittfält, tillsammans med backlinjen tillät inte City att skapa alltför mycket. Det var ett individuellt misstag från Lindelöf, men det räddade han själv upp på ett bra sätt.

Men mycket bollinnehav och många hörnor emot sig brukar straffa sig och så även den här gången. I den 85:e minuten kunde Otamendi göra 1-2 och nu trodde många att den värsta pressen skulle sättas in. Det blev förvisso ett väldigt farligt avslut minuten efter målet där de Gea var bra med och räddade. Resten av cirka 7 minuterna som inklusive tilläggstid återstod av matchen spelade United av på ett väldigt bra sätt. Det togs några taktiska frisparkar och mycket tid kunde spillas vid en hörna.

En otroligt viktig vecka för Ole Gunnar Solskjaer slutade sensationellt med sex poäng och genomgående bra spel. Det finns hopp för framtiden och efter Chelseas poängtapp i helgen är det ”bara” fem poäng upp till fjärdeplatsen. Nu är nästa steg för laget att kunna spela av matcher mot på papperet sämre lag. Det blir två test på Old Trafford den här veckan. Först AZ Alkmaar på torsdag och sedan Everton på söndag.

Matchens snackisar och spelarbetyg kan ni läsa här.

Solskjaers presskonferens

Efter matchen träffade Solskjaer som vanligt pressen och svarade på frågor. Nedan går vi igenom det viktigaste som sades.

  • Väldigt glad hur vi började matchen. Såg ut att som att vi skulle göra mål i varje anfall. Vi gick för målet hela tiden. Borde varit 3-4 mål till. Vi möter det bästa laget i världen.
  • Bästa matchen om man ser till vilka vi möter. Möter ett lag som har några riktiga toppspelare. Vi kommer skapa chanser mot alla lag.
  • Vi hade inte samma vila som Manchester City. 24 timmar mer vila gör mycket. Personligen är jag bara glad för killarna. Vi ser ut som ett Manchester United lag.
  • Fred är kanske matchens bästa spelare. Han spelade mot Kevin de Bruyne som kanske är ligans bästa spelare.
  • Kollat på videor och pratat med spelare. Han (rasisten) kommer förhoppningsvis aldrig mer få kolla på fotboll. Vi pratar om det varje vecka och det slutar inte förrän det ger konsekvenser. Det påverkade både Fred och Jesse (Lingard).
  • Vi har ändrat hur vi vill spela. Matchen borta mot City förra året var jobbigt att se.
  • Det är inte Citys fel att rasisten är där. Han borde få utbildning.
  • Guardiola är den bästa tränaren i världen och jag har sett upp till honom sedan han var i Barcelona.

Hela presskonferensen kan ni se här nedan: