Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Viktigt att man väljer väg

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen, Ashley Young är på väg bort och uppges strejka. Några gamla godingar i Silly Season återkommer. Mer om det i nyhetssvepet som kommer senare. 

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer höll i en presskonferens under fredagsmorgonen inför matchen mot Norwich City. Det blev ett uppdateringar om Ashley Youngs vara eller icke vara i United. Även att Harry Maguire kan vara tillbaka redan till mötet mot Norwich. Andra halvan av presskonferensen är det som brukligt embargo på och den blir tillgänglig 23:30 på fredagskvällen.

Här är det viktigaste Ole Gunnar Solskjaer hade att prata om under första halvan av presskonferensen.

 • Ashley Young är kapten och en del av klubben. Han har varit professionell och klubben måste hantera alla rykten.
 • Solskjaer och Young kommer prata om framtiden. Solskjaer säger att han varit en viktig del av klubben och att man behöver alla spelare som finns tillgängliga.
 • Fokuset är på Norwich och det är viktigt med en match i taget.
 • Harry Maguire har en chans att spela mot Norwich. Det var ett mindre problem.
 • Solskjaer menar att Harry Maguire är en krigare.
 • United kollar på matcher hela tiden och kan inte prata om spelare som tillhör andra klubbar.
 • Att det är viktigt att man väljer en väg efter en besvikelse. Antingen gräver man ner sig eller gör man sig redo för nästa match. I den här klubben kan man inte tycka synd om sig själv. Tror på en reaktion mot Norwich.
 • Alla matcher är en perfekt chans att studsa tillbaka. Kvittar vilket lag man möter.
 • Kan inte säga ja eller nej ifall någon försvinner, men man ska inte förvänta sig många in och ut.
 • McTominay kommer utan tvekan vara borta ett tag. Kommer inte se honom innan vinteruppehållet i februari.
 • Eric Bailly och Timothy Fosu-Mensah kommer spela med reserverna under fredagskvällen.

Klicka här för att se presskonferensen via Manchester Uniteds officiella Youtubekanal.

 

Young strejkar för att få till en flytt?

I gårdagens nyhetssvep blev det mycket prat om Ashley Young och de trovärdiga ryktena om att han närmade sig en flytt till Inter. Gianluca Di Marzio, en italiensk mercatojournalist som oftast har bra koll på sakerna nere i Italien kommer nu med sensationella uppgifter.

Manchester Uniteds lagkapten ska enligt den här artikeln på den italienska delen av Calciomercato vara så pass intresserad av att gå till Inter redan i januari att han varken vill spela eller träna något mer med Manchester United.

Det bör nämnas att Young inte fångades av fotografernas kameror under fredagsträningen.

Nya rykten om Fernandes

Visst har vi saknat det? Sommarens stora transferföljetong är nu tillbaka. De två portugisiska medierna O jogo och Record menar att Manchester United varit och tittat på Bruno Fernandes när hans Sporting Lissabon spelat en match för en tid sedan. Den här informationen får vi på grund av språkliga svårigheter från Sport Witness.

Bruno Fernandes är en 25-årig innermitffältare och en riktig poängmaskin som på fjorton matcher den här säsongen gjort sex mål och sju assist.

Han ryktades som sagt intensivt i somras, men då var det enligt trovärdiga rapporter i Storbritannien aldrig ett ordentligt intresse från Manchester Uniteds håll. Är det en förändring nu? Tillåt mig tyvärr tvivla.

Koulibaly ryktas återigen in

Även det här är en transferföljetong som kommit tillbaka och som lär fortsätta. Napolis 28-åriga vänsterfotade mittback ska enligt Calciomercatos rewrite av Corriere dello Sport vara av intresse för United igen.

Koulibalys kontrakt går 2023, men det ska inte hindra United från att göra ett försök till värvning till sommaren.

Det framkommer inte vilken prislapp försvararen, som förra säsongen vann säsongens bästa försvarare i Serie A, skulle ha. Men alla tidigare rapporter har pratat om att det skulle kosta runt miljarden att köpa Senegalesen.

Och Pogba ryktas återigen bort

Det börjar bli tröttsamt att konstatera, men mycket tyder på att Paul Pogba lämnar Manchester United till sommaren. Återigen tar vi hjälp av Calciomercato, som den här gången vidarebefordrar den Turinbaserade tidningen Tuttosports uppgifter.

De menar att Juventus vill köpa tillbaka mittfältaren, men att man vill avvakta till sommaren. Det ska bero på att klubben behöver ordna upp sin finansiella situation.

Tahith Chong prisad

Tahith Chong, vars kontrakt går ut till sommaren har börjat få ordning på sin form. Förra helgen fick han speltid mot Wolverhampton i FA-Cupen, och det har även gått särskilt bra i reservernas Premier League.

Till och med så pass bra att han vinner pris som Premier League 2:s bästa spelare under december månad.