Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det kan bli en kortsiktig värvning

Embed from Getty Images

Manchester United åkte till Anfield och förlorade både väntat och välförtjänt. Ett mål i vardera halvlek för Liverpool blev det som fällde avgörandet och det är smärtsamt tydligt hur långt efter United är för tillfället. 

Nej, det var egentligen aldrig något snack om det. Liverpool var ett nummer större än Manchester United den här söndagseftermiddagen och sett till hur säsongen har varit är det inget konstigt. Virgil van Dijk nickade in 1-0, efter att United gått bort sig i markeringen och det kunde ha varit mer. Roberto Firmino hade en boll inne, men då van Dijk inte var i närheten av att träffa boll och bara träffade David de Geas kropp i en duell som föranledde målet, dömdes det korrekt bort. All annan åsikt i frågan är svår att ta på allvar.

På tilläggstid i den andra halvleken gjorde Salah 2-0 på en kontring och där och då dog matchen. Som sagt var det inget snack om att Liverpool vann rättvist. Men jag vill ändå påpeka att det i vissa perioder av matchen såg helt okej ut. Andreas Pereira är ett stort problem på det offensiva mittfältet då han helt enkelt inte har kvalité nog att leverera bollar som man ska förvänta sig, och det lider United väldigt mycket av. Borde självklart ha startat Juan Mata istället. Anthony Martial ska göra det bättre med sitt avslut i den andra halvleken och många bollar slogs bort av Daniel James och Aaron Wan-Bissaka i den offensiva tredjedelen.

Men det är också där det slutar. Det finns mer positiva saker att ta med sig från matchen än vad alla vill ge sken av. Men det är också där man har hamnat. Att känna att det var en relativt positiv insats att förlora med 2-0 borta mot Liverpool. Det är en lång väg kvar att vandra innan toppen nås.

Mer från matchen

Solskjaers presskonferens

Efter matchen mötte Ole Gunnar Solskjaer som vanligt pressen, detta är vad han hade att säga.

 • Har inte tvivlat en enda gång under säsongen på att spelarna ger allting de kan.
 • Visade kvalité att man kom in i matchen igen.
 • Liverpools 1-0 mål blev inte som det var tänkt.
 • United borde ha gjort mål, men Liverpool förtjänade vinsten.
 • När man har många bra spelare borta kommer det att märkas.
 • United kommer kanske kolla på en kortsiktig lösning i transferfönstret.
 • Vet inte hur länge Rashford blir borta, men brukar ta i alla fall sex veckor att bli frisk från den skadan.
 • Eventuellt nyförvärv kommer det finnas en tanke bakom.
 • Söndagen handlar inte om transferfönstret. Ville ha frågor om matchen.
 • Kände att United hade en chans under matchens gång. Tycker att spelarna gjorde det bra i andra halvlek.
 • Kvalitén fanns inte i avsluten och de sista avgörande passningarna.
 • Mason Greenwood har mer erfarenhet och kommer få spela mer när Rashford är skadad.

Se presskonferensen i sin helhet här.