Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ovisst läge för Premier League; Lemar på radarn; Cantona tillbaka till United?

Bland dagens nyheter som rör Manchester United och fotbollsvärlden i övrigt, noterar vi att nästkommande säsong av Premier League kan komma att skjutas upp till följd av föreliggande säsong är pausad. Det blir även lite spekulationer kring en återkomst för Eric Cantona i klubben, samt transferrykten gällande Thomas Lemar.

Som vanligt den här veckan inleder vi med en uppdatering gällande läget på det stora hela. Inget nytt konkret har framkommit, däremot diskuteras det oklara läget som råder i Premier League för tillfället under den andra rubriken.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher är uppskjutna till minst den 30 april.
  • EM och Copa America skjuts fram ett år och spelas istället sommaren 2021, detta beslutades av UEFA under tisdagen. Mer om UEFAs beslut kan ni ta del av här.
  • Europa League (och Champions League) planeras att spelas klart senast den 30 juni – om möjligt

Ovisst läge för Premier League

Till en början var det sagt att ingen Premier League-fotboll skulle spelas förrän 3 april, men efter gårdagens möte med de involverande klubbarna står det alltså klart att ingen fotboll kommer spelas under april månad. Ett beslut som även gäller för damerna.

Egentligen är det tänkt att alla ligor och cuper ska vara färdigspelade innan 1 juni, ett datum FA nu valt att förlänga med tanke på de rådande omständigheterna.

Enligt The Times ska det under gårdagens möte ha lagts fram en del förslag för hur säsongen kan tas i mål, bland annat föreslogs ett slags play-off-system för att avgöra tabellplaceringarna. Ett liknande upplägg har även diskuterats i Serie A, men i England tycks detta ses som en sista utväg snarare, istället för att stryka säsongen helt.

Ett argument till att man inte bör göra det sistanämnda tycktes många klubbar vara överens om, då det i sådana fall skulle innebära stora förluster vad gäller TV-avtal. I snitt skulle varje klubb förlora £37.5 miljoner i ett sådant scenario.

Att säsongen skjuts upp innebär givetvis i förlängningen också att nästkommande säsong inte lär starta i augusti som den brukar, utan lär istället skjutas upp. Något datum där är finns dock inte att förhålla sig till ännu.

Givetvis drabbas alla klubbar av detta, men vissa mer än andra. Rent sportsligt har till exempel Manchester City 17 matcher kvar att spela, vilket inkluderar såväl liga- som cupspel. Detta innebär att, om säsongen återupptas i maj månad, det kan bli kärvt att genomföra alla matcher inom en rimlig tidsram.

United uppges vara ute efter Lemar

Embed from Getty Images

Trots att ingen fotboll spelas för tillfället hindrar det inte klubbar från att sondera terrängen på transfermarknaden, vilket United tycks göra. Enligt ESPN är man nu ute efter Atletico de Madrids mittfältare Tomas Lemar, där det till och med uppges att United varit i kontakt med spelarens agent.

Lemar uppges vara trött på situationen i Madrid-klubben då han anser att klubbens filosofi inte rimmar med hans kvaliteter och kan därför söka sig vidare i karriären. 24-åringen har dock mer än tre år kvar på kontraktet och att lösa ut honom skulle därför kunna bli en dyr historia. United verkar hursomhelst resonera att Lemars vänsterfot och kreativitet kan vara värt pengarna.

Någon prislapp finns det emellertid inga uppgifter om än, men med tanke på att han lämnade Monaco för Atletico de Madrid för omkring €70 miljoner, är det rimligt att tro att La Liga-klubben kan tänkas vilja ha lika mycket, minst.

Tidningen rapporterar även att Ed Woodward kommer föra en hel del samtal med diverse agenter de kommande veckorna, och kontakten med Lemars kan definitivt vara värd att uppmärksamma i fortsättningen.

Ambassadörsroll för Cantona?

Eric Cantona uträttade som bekant en rad oförglömliga minnen i Manchester United och ses som en av de mest inflytelserika spelarna som respresenterat klubben. Nu kan det bli aktuellt med en återkomst i United, men som ambassadör, detta skriver Mirror.

Detta skulle givetvis vara mäktigt, kan nog de flesta United-supportrar hålla med om, men samtidigt är den en roll som inte innebär några större åtaganden, förutom att representera klubben.

Kanske innebär det att han i sådana fall kommer synas mer på Old Trafford, kanske bredvid Sir Alex?