Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Ytterbackarna

Embed from Getty Images

I väntan på fotbollens återstart på fredag fortsätter vi att diskutera Manchester Uniteds spelartrupp. Idag har diskussionen kommit till våra ytterbackar, där det framför allt blir en diskussion om vänsterbacksplatsen.

Adam Fröberg: Jag anser att vi bör värva en ny vänsterback. För mig är endast högerytter och defensiv mittfältare större behov. Varken Shaw eller Williams är av den profil vi bör sträva efter på den kanten – detta då Wan-Bissaka är mer av en defensiv ytterback i grunden, vilket vi behöver balansera upp. Därav skulle vi må väldigt bra av en mer offensivt riktad spelare till vänster. Williams i sig är mer ”rätt”, men problemet där är att han är högerfotad. Shaw är alldeles för vilsen den sista tredjedelen offensivt.

Björn Appelgren: Jag tror, men framförallt hoppas mycket på Williams. Hade vi haft obegränsat med pengar är jag inne på Adams linje, men vänsterbacken är trots allt inte första prioritet. Shaw verkar trivas under Solskjaer och Williams kan växa. Fördel Williams av de två vi har, tycker jag. Min motfråga blir, vem är den realistiska drömvärvningen?

Embed from Getty Images

Adam: Som sagt, vi bör prioritera en ny högerytter samt defensiv mittfältare innan vänsterback i mina ögon. Gillar Williams, men för rätt balans krävs en vass vänsterfot på den kanten. Gällande realistisk drömvärvning spelar många faktorer in – där t.ex. marknaden efter viruset är en stor sådan. Exempelvis är Ben Chilwell, Lucas Digne, Nicolas Tagliafico, Alex Telles, Alex Grimaldo och Theo Hernandez alla intressanta beroende på kostnad.

Gustav Brinck-Larsen: Jag förstår verkligen vad Adam menar, men jag menar samtidigt att Shaw/Williams tillsammans kan vara tillräckligt bra om de fortsätter trigga varandra. Förstärker vi med en högerytter av absolut toppklass kan våra nuvarande vänsterbackar vara tillräckligt bra för att vinna en PL-titel, även om de skulle vara en av lagets svagare punkter. I det långa loppet är nog en ny vänsterback något att sikta på, men jag ser (precis som sagts ovan) först att en högerytter värvas, sen en defensiv mittfältare och sen har jag en central anfallare på listan före vänsterback. Den centrala anfallaren kan ju dock bli Mason Greenwood, om han tar de kliv vi Unitedfans hoppas på, och då kan man börja titta mot vänsterbacken.

Adam: Utan att säga att det är omöjligt, så tror jag att det blir svårt att vinna ligan av idag med ett så pass defensivt lag som det skulle innebära med noll offensiva ytterbackar i startelvan. Skulle inte ens behöva en världsklasslirare till vänster – det hade räckt att Shaw t.ex. var lika bra som han är nu fast i offensiv bemärkning istället för defensiv. I övrigt är jag helt enig! Möjligt att en ny mittback bör prioriteras högre än en anfallare, men det är en annan diskussion.

Gustav: Det är möjligt att det stämmer. Jag tänker att har man en offensiv fyra av så hög klass som vi kommer ha om vi tar in Sancho, en Pogba som skall leka med dem, ett mittbackspar som börjat lära känna varandra samt en högerback av extremt hög klass som dessutom är kraftigt underskattad offensivt enligt mig – ja då kan vänsterbacken vara “okej”.

Embed from Getty Images

Adam: Jag håller med om att Wan-Bissaka är underskattad offensivt, och han har dessutom utvecklingspotential i det avseendet. Sen tror jag däremot inte att han någonsin blir en spelare som gör relativt många poäng i ligaspelet. Något som snudd på alla de bästa lagen haft i många år nu. Därav söker jag mer offensivt i grunden på andra kanten. Men det är tyck och smak, som med det mesta!

Mikael Österdahl: Jag utgår från att de flesta i slutändan är tillfreds med Wan-Bissaka som högerback, även om hans offensiv är ifrågasatt. Vidare finns det heller ingen rimlighet i att värva en ny högerback den närmaste framtiden. Bakom honom är det emellertid tungt. Jag ger inte mycket alls för Diogo Dalot. Han är bedrövlig defensivt och inte ett dugg bättre än Wan-Bissaka offensivt. Skeppa Dalot och låt Ethan Laird agera backup, så har vi en spelare som på sikt kan utmana Wan-Bissaka på samma sätt som Williams har utmanat Shaw.

Marcus Beijar: Jag tycker väl överlag att det är ett litet lyxproblem att gnälla på Wan-Bissakas offensiva kvaliteter med tanke på de alternativ vi haft där de senaste säsongerna. Vad gäller Dalot är jag enig med Micke, det finns inte argument nog för att han ska vara kvar men det finns inte heller argument nog för att ersätta honom med en spelare utifrån.

Gustav: Det riskabla med att skeppa Dalot och satsa på Laird är att Laird sällan är skadefri längre än en kvart. Dalot har verkligen inte imponerat, och vid en långtidsskada på Wan-Bissaka kan det vara mer rimligt att sätta ut någon av mittbackarna, men jag tycker vi skall behålla Dalot en säsong till och se om han kan utvecklas något. Han köptes ju ändå som en stortalang.

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Målvakterna