Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mer från Solskjaers presskonferens; Pengar är inte allt; Sillyrykten

I dagens nyhetssvep går vi igenom andra halvan av Ole Gunnar Solksjaers presskonferens från igår. Vi pratar också lite mer Angel Gomes, konstaterar att Alexis Sanchez eventuellt skall återvända till Manchester snart, och så har United förmodligen en 16-årig supertalang på ingång. Och så lite Paul Pogba, som sägs ”simma i glädje”.

Presskonferensen del 2

Igår rapporterade vi om den första halvan av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför matchen mot Brighton ikväll, idag kommer rapporterna från den andra halvan vars embargo nu har släppt.

Frågorna berörde lagets form, klubbens anfallare, Angel Gomes, om Solskjaer vill köpa en ny anfallare i transferfönstret samt en del annat smått och gott.

  • Om laget kan gå obesegrat resten av säsongen, efter den fina form som laget avslutade med före uppehållet och de tre matcherna utan förlust hittills i juni, svarade Solskjaer att varje Man United-lag skall gå in till varje match med tron att man kan vinna matchen, oavsett motståndare – så det korta svaret blir ja. Han sa dock att det så klart är mer till det än så, olika saker som kan spela in. De hoppas att kunna förlänga sviten, tar en match i taget, men är glada med hur det går för tillfället
  • Gällande utvecklingen av Martial och även Marcus Rashford fick Solskjaer en fråga om han är stolt över deras utveckling sedan förra sommaren, då Solskjaer valde att inte ersätta Romelu Lukaku med någon värvning utan tro på de unga. Norrmannen sa att han alltid haft tro på Martial, Rashford och också Mason Greenwood, och att de är bra killar som tagit ansvar under säsongen. Men han inte får någon personlig tillfredsställelse, utan tog helt enkelt beslutet han tyckte var bäst för klubben. Han väntar dock fortfarande på att de skall bli ännu bättre, för de har potentialen att bli det i Solskjaers ögon.
  • På en fråga varför Angel Gomes inte skrivit på nytt kontrakt sa Solskjaer att journalisterna får fråga Gomes. Norrmannen önskade Gomes lycka till om han inte skriver på för klubben och att han kommer följa hans karriär.
  • Solskjaer uteslöt inte att United kommer leta efter en ny central anfallare i det nästa transferfönstret, detta då man behöver konkurrens om platserina i United, och om man tror att han har en gudomlig rätt att spela varje match är man i fel klubb. United är inte där klubben skall vara, och om de nuvarande anfallarna inte blir ännu bättre måste klubben leta någon annanstans.
  • Slutligen fick Solskjaer en fråga om han upptäckt att det är något speciellt han saknar i Premier League när vi nu är några veckor i spel med de tillfälliga coronareglerna. Han pratade om att alla som jobbar inom Premier League vet hur priviligerade de är att göra det, med publiken, de bra faciliteterna och så vidare. Nu kommer spelarna in och tränar, åker hem och duschar utan att äta tillsammans, tvättar sina egna kläder och detta kan göra att spelarna kommer omfamna de fantastiska förutsättningarna ännu bättre när den normala vardagen kommer tillbaka.

Se presskonferensen i sin helhet på MUTV.com.

Pengar är inte allt

Varken United eller Angel Gomes har ännu helt bekräftat att spelaren lämnar klubben idag, då hans kontrakt nu är inne på sina sista timmar, men av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens att döma är det alltså så det kommer att bli.

Laurie Whitwell på The Athletic skriver också att det kommer bli så, Angel Gomes lämnar. Den unge engelsmannen, som varit i United sedan han var sex år gammal, fick ett bra erbjudande ekonomiskt och att han vid en tidpunkt var nära att skriva på det, men den totalt uteblivna speltiden i A-laget gör att han istället väljer att leta ny klubb.

Som vi skrev igår har Gomes bara fått speltid i sammanlagt sex matcher den här säsongen, tre Europa League-matcher från start (utbytt i två av dem), två inhopp i ligan (med sammanlagt 19 minuters speltid) och ett inhopp i Ligacupen – något han alltså inte tycker är tillräckligt för att motivera sig att stanna kvar i Manchester United.

En undran som jag och många med mig har är hur Solskjaer har motiverar de 18 ligastarter och ytterligare 6 inhopp som Andreas Pereira har fått under säsongen (med bara 1 mål och 3 assist på dessa matcher), samt Jesse Lingards 9 starter och 11 inhopp utan att bidra med en enda poäng, istället för att ge unge Gomes en enda startmatch eller rimligt inhopp. Detta är spelare på samma position som Gomes, och att vara en ung supertalang och se äldre spelare misslyckas gång på gång utan att själv få chansen sänker givetvis ens moral, så det går verkligen att förstå hans val att lämna. Nu är det upp till honom att i en annan klubb bevisa att Solskjaer varit för feg med att ge honom speltid, och jag måste säga att på ett sätt är det skönt att veta att pengar faktiskt inte alltid är allt.

En glad Paul Pogba

En person som tvärtemot Angel Gomes skall vara oerhört glad över sin situation i Manchester är Paul Pogba. Detta hämtar vi Sport Witness som citerar franska L’Equipe.

Enligt artikeln skall United före utbrottet av covid-19 börjat tröttna på fransmannens skadeproblem och skall enligt uppgifter varit beredda att sälja honom för i runda slängar 100 miljoner euro. Sedan kom pandemin, och det finns nu inte de pengarna hos klubbar för att köpa Pogba, och samtidigt skall Solskjaer och klubben vara väldigt nöjd med Pogba och hans samarbete med Bruno Fernandes, så nu skall de inte vara villiga att sälja såvida de inte får ett riktigt bra bud.

Pogba själv skall också ha vänt och sägs nu ”simma i glädje” (vilket vi antar är ett franskt uttryck för att vara väldigt glad) och känner sig också uppskattad i United, så kanske blir det faktiskt så att världsmästaren från 2018 stannar i United även nästa säsong? Mer och mer tyder på det. Hans kontrakt går ut nästa sommar, men United har en klausul och kan förlänga det till 2022. Oavsett så bör ett nytt kontrakt snart vara på gång om man skall binda upp honom under fler år framöver.

Sillyrykten

Avslutningsvis, två sillyrykten.

Marc Jurado

FC Barcelonas 16-årige högerback Marc Jurado har nu öppet skrivit att han lämnar Barcelona, då han på sin Instagram igår skrev ett meddelande med rubriken ”Gracias, Barca”. Supertalangen har ryktats till Manchester United, för spel i klubbens U18-lag, något som Barcelonajournalisten Albert Rogé skriver komma hända. Om så välkommen hit. United brukar annonsera intag av nya U18-spelare senare under sommaren, vi får vänta och se när det sker det här något speciella året.

Alexis Sanchez

Simon Stone hade egentligen inte så mycket nytt, utan konstarerade bara igår att det fortfarande inte finns någon uppgörelse mellan United och Inter om att Alexis Sanchez skall avsluta säsongen där. Båda klubbarna sägs vilja det, så varför det inte hänt än är lite av en gåta. Kan det ha att göra med att båda klubbarna är kvar i Europa League och United inte vill riskera att behöva möta Alexis?

Om man inte skulle komma överens och Alexis skulle återvända till United nu i juli får han ändå inte spela matcher med klubben förrän nästa säsong, eftersom transferfönstret (alltså registreringsperioden för nya spelare) är flyttat. Att han egentligen redan tillhör United är i det läget irrelevant, då han den här säsongen är registrerad för spel i Inter.