Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik juni 2020

Det var längesedan vi fick summera en månad med Unitedmatcher, men nu är det dags igen. Eller ja, en halv månad i alla fall. Fyra matcher hann vi med i juni, så här gick det för våra spelare.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti härseptember häroktober härnovember härdecember härjanuari här, februari här och mars här.

Speltid

Tre ligamatcher och en FA-cupmatch (som gick till förlängning) spelades, och 22 spelare fick medverka på planen. En enda fick spela samtliga 390 minuter laget spelade, och föga oväntat är det vår lagkapten Harry Maguire som fortsätter spela väldigt, väldigt mycket.

Luke Shaw och Bruno Fernandes startade även de samtliga fyra matcher, men till skillnad från Maguire byttes de ut vid ett tillfälle och fick därför inte in samtliga minuter på kontot.

Av spelare som nu tillhör A-truppen och inte är utlånade var det Phil Jones, Axel Tuanzebe, Lee Grant, Tim Fosu-Mensah, James Garner och Tahith Chong som inte fick någon speltid alls. Ja, inte Angel Gomes heller, men han tillhör ju inte Manchester United längre.

Mål och assist

United lyckades göra mål i samtliga matcher som spelades, och landade sammanlagt på nio gjorda. Dessa fördelades lite lagom demokratiskt ut på fem spelare. Tre var av Anthony Martial och Bruno Fernandes, och ett var av Odion Ighalo, Mason Greenwood och Harry Maguire.

Sju assist registrerades på målen, varav Marcus Rashford och Aaron Wan-Bissaka stod för två var. Paul Pogba gjorde en, Mason Greenwood likaså vilket tog honom till två poäng, men det är den assist Anthony Martial gjorde som gör att han blir månadens poängkung.

Månadens buse

Mycket till buse kan vi inte påstås ha haft under månaden. Luke Shaw fortsätter dock dra på sig lite för många gula, två på fyra matcher nu i juni, att lägga till de tre han drog på sig på fyra matcher i mars. Fem gula kort på sina senaste åtta matcher alltså, det snittet måste ner. Fernandes och Daniel James de andra som fick varningar, någon utvisning drabbades vi inte av.