Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatistik mars 2020

Mars 2020 skulle bli en rolig månad för Manchester United. Nio matcher var tanken att det skulle bli, och det var ett United som kom ur februari i strålande form och som skulle fortsätta vinna matcher och på så sätt avancera i tabellen samt gå vidare i både FA-cup och Europa League. Istället vändes allt på ända, ett visst pandemiutbrott gjorde att bara fyra matcher spelades innan allt avbröts, därför får vi sammanfatta månadens statistik med enbart dessa matcher spelade.

För att jämföra med tidigare månader så hittar ni augusti härseptember häroktober härnovember härdecember här, januari här och februari här.

Speltid

Fyra matcher spelades som sagt, detta till trots fick hela 21 spelare speltid, och då spelade ändå åtta spelare som (mer eller mindre) tillhör A-truppen inget alls. Dessa åtta spelare var Phil Jones, Paul Pogba, Marcus Rashford, Lee Grant, Tim Fosu-Mensah, Angel Gomes, James Garner och Axel Tuanzebe. Flera saknades som ni vet på grund av skada, andra var helt enkelt petade månaden igenom.

Ingen fick beträda plan under de samtliga 360 minuterna, närmast var faktiskt Luke Shaw som spelade 350. Detta gör att han för andra månaden i rad är den Unitedspelare som spelade mest, i februari delade han dock förstaplatsen med Harry Maguire, nu i mars var han alltså ensam på toppen. Fred som kommer på andra plats och Bruno Fernandes som nummer tre var tillsammans med Shaw de enda som startade samtliga matcher i månaden. Scott McTominay och Odion Ighalo medverkade även de i alla fyra matcher, men inte från start.

Mål och assist

Trots att det bara blev fyra matcher gjorde United ändå många mål. Elva stycken närmare bestämt, där så klart matchen mot LASK sticker ut då det i slutet av den drog iväg till hela 5-0.

Vi kan med glädje konstatera att Odion Ighalo för första gången var den Unitedspelare som bidrog med flest poäng, med sina tre mål och en assist. Han följs tätt av Bruno Fernandes som nöjde sig med ett mål och två assist, och sedan var Fred den siste som gjorde mer än en poäng, då han står noterad för två framspelningar.

Sammanlagt gjorde hela nio olika spelare mål, och tolv spelare fick en poäng noterad vid sitt namn

Månadens buse

United drog på sig lite mer än två gula kort per match i snitt under månaden, då man fick domaren att ta upp ostskivan tio gånger. Värsta syndaren var Shaw, som fick syna kortet i tre av de fyra matcher han spelade. Ingen spelare blev dock utvisad, något United under säsongen varit tämligen duktiga på att undvika. Faktum är att Matics utvisning i januari är den enda gången någon Unitedspelare behövt lämna planen i förtid hittills under säsongen 2019/20.