Sevilla eller Wolves i semin; Kvartett nominerad; Sancho ”enda målet”

Embed from Getty Images

Bekant motstånd i semin?

De resterande åttondelsfinalerna i årets Europa League spelades under torsdagskvällen och resultaten där ger vid handen att det kan bli synnerligen bekant motstånd i semifinalen. Slår Manchester United FC Köpenhamn på måndag så väntar antingen Wolverhampton eller Sevilla i semifinalen. Nuno Espírito Santos lag slog ut Olympiacos med 2-1 totalt efter 1-0 hemma igår. Gästerna fick en kvitteringsboll bortdömd för offside, en offside UEFA försökte påvisa med en suddig, simulerad, linje. Ska det bli engelskt möte i semifinalen behöver Wolverhampton slå ut Sevilla som slog Roma med 2-0 i Duisburg. Roma såg ut att sakna Chris Smalling en hel del.

Oklart startdatum för Non-League

Hösten rycker närmare och med det även starten för respektive liga runt om i Europa. I England var FA:s tanke att ligorna skulle dra igång i början av september, något som inte verkar bli verklighet i de lägre serierna. Efter ett utdraget möte i onsdags enades klubbarna inom National League System (ligorna under League Two) om att inte inleda seriespelet den 5 september utan att skjuta upp seriestarten med en månad, minst. Klubbarna ser det som orimligt att spela inför tomma läktare då biljettintäkterna skulle utebli. Biljettintäkter är småklubbarnas levebröd i de lägre serierna och i skrivelsen från mötet uttrycks det som en ”ekonomisk omöjlighet” att dra igång serierna om en dryg månad.

Vad har detta då med Manchester United att göra? Jo, säsongen 2019/20 lånade United ut målvakterna Jacob Carney och Alex Fojticek samt försvarsspelaren Max Taylor till klubbar i Northern Premier League. Om United ska söka tillfälliga klubbadresser åt sina spelare i större utsträckning även i höst kan man få leta mer utomlands eller i League Two som lägst.

Fyra unga spelare nominerade

Anthony Martial, Marcus Rashford, Mason Greenwood och Dean Henderson är alla nominerade till utmärkelsen årets unga spelare i Premier League. Övriga nominerade är Trent Alexander-Arnold, Mason Mount, Christian Pulisic och Jack Grealish.

Transfersvepet

Jadon Sancho

Inget svep utan Jadon Sancho (nästan). Dagens Sancho plockar vi från Jan Aage Fjortoft som menar att yttern är Uniteds enda mål i höstfönstret. Skulle man få in Sancho så kommer det inte att bli fler ”högprofilerade” värvningar. Vi återkommer i ärendet.

Chris Smalling

Vi nämnde tidigare att Roma verkar ha saknat Chris Smalling när man brakade ur Europa League-slutspelet under torsdagskvällen. Kanske behöver man inte sakna Smalling särdeles länge. Enligt Calciomercato kommer det ägarbyte som sker i Roma nu att ge klubben mer pengar att spendera på spelare. Den amerikanske affärsmannen Dan Friedkin nådde under torsdagen en uppgörelse med sin landsman James Pallotta om ett övertagande av aktiemajoriteten i klubben. Roma och United har inte kunnat nå en överenskommelse för en permanent övergång för Smalling då United värderat mittbacken betydligt högre än Roma.

ESPN rapporterar genom Rob Dawson att Smalling trots allt kan ha en framtid i United, men att det förutsätter att han finner sig i att vara backup bakom Victor Lindelöf och Harry Maguire.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard

Då The Guardian talar brukar det vara en viss idé att lyssna. Den här gången rapporterar man att Jesse Lingard är till salu ”till rätt pris”. 27-åringen har kontrakt över nästa säsong (och en ettårig option) och är inte högst upp på Ole Gunnar Solskjaers försäljningslista. Däremot ska Manchester United vara beredda att lyssna på bud på Lingard, speciellt om man lyckas lösa Jadon Sancho från Borussia Dortmund.

Diogo Dalot

Det må vara en ”nyhet” från Daily Star, men vi plockar med den ändå. Den engelska tabloiden menar att Everton är intresserade av Diogo Dalot. Carlo Ancelotti anser sig behöva två ytterbackar i  sommar och då ska Dalot vara en av de påtänkta. Everton ska vara ”säkra” på att man kan få över Dalot till den blå sidan av Liverpool för 10 miljoner pund.

Embed from Getty Images

Facundo Pellistri

Vi rapporterade om det påstådda intresset för den unge uruguayanske anfallaren Facundo Pellistri redan i början på juli. Den här gången är det SportWitness som refererar till L’Equipe som i sin tur menar att Pellistris tränare i Peñarol ligger på United för en övergång. Tränaren är tidigare Unitedanfallaren Diego Forlan som ska gilla Ole Gunnar Solskjaers sätt att jobba. Lyon, Manchester City och Wolverhampton har sagts vara de mest intresserade klubbarna hittills, men det är väl ingen högoddsare att tro att Forlan kan tänkas uppmuntra spelaren att välja United.

Alex Meret

Ett namn vi inte avhandlat tidigare i sommar är Alex Meret. Den italienske 23-åringen håller till vardags till mellan stolparna i Napoli där han står noterad för 36 ligamatcher sedan år 2018. Meret kan, enligt ESPN, vara ett alternativ för United om David de Gea eller Dean Henderson skulle försvinna ”under det kommande året”. Ole Gunnar Solskjaer sägs vilja ha en ung målvakt som utmanar om platsen som förstemålvakt. Den teorin skulle ge utslaget att Sergio Romeros och Lee Grants framtid vore beseglad.

Embed from Getty Images

Den här dagen…

…för nio år sedan debuterade David de Gea och Phil Jones för Manchester United. För fyra år sedan var det dags Zlatan Ibrahimovic och Eric Bailly att göra sina första matcher.

 

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS