Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Väntat, rimligt och roligt

Tidigare i veckan annonserade Manchester United att Brandon Williams skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Det tidigare gick ut 2022, med option för ytterligare ett år, det nya går ut två år senare, även det med option på att förlänga ytterligare ett år. Här har ni våra tankar om det.

Brandon Williams har förlängt sitt kontrakt med Manchester United. Vad är dina spontana tankar om det?

Marcus Beijar: Med tanke på att man förlängt med andra yngre och andra Solskjaerfavoriter så var det ju väntat.

Victor Laag: Med tanke på hans utveckling har han definitivt förtjänat det. Trots att han haft en sämre tid efter uppehållet har han varit den kanske enskilt största positiva överraskningen under säsongen.

Mikael Österdahl: Väntat, rimligt och roligt.

Gustav Brinck-Larsen: Att United ser till att behålla spelare som tar sig upp från akademien har jag ingenting emot. Jag tycker också att Brandon visat att han är tillräckligt bra för att tillhöra truppen, om än inte att han kommer vara vår förste vänsterback i 15 år.

Emil Bäck: Känns som en vettig förlängning då han gjort bra ifrån sig under säsongen. Kanske lite svajig sen omstarten, men har potentialen till att utvecklas.

Elias Hallström: Att det alltid är kul när klubben förlänger med sina egna, det visar att man tror på dem. Känns väl ganska naturligt också, därför inget jag lägger någon större vikt vid.

Förtjänar han ett nytt kontrakt så här snart efter det förra som han skrev på i oktober?

Marcus Beijar: Ja, det kan jag väl tycka. Det var ju trots allt ingen jättelång förlängning han fick.

Victor Laag: Det kan låta märkligt att förlänga igen. Men handlar väl förmodligen om att det här kontraktet är betydligt bättre ur en ekonomisk synvinkel. Säkerligen en agent någonstans i bakgrunden som har satt lite press också.

Mikael Österdahl: Då hade han precis börjat ta sina första steg som senior. Nu har han gränsat till en ordinarie plats i en säsong. Så det förra kontraktet motsvarade nog hans status då och det nya motsvarar väl hans status nu. Binder vi spelare till gamla kontrakt när de klättrar ordentligt i hierarkin får vi nog svårt att få spelare att signera sådana kontrakt.

Gustav Brinck-Larsen: Det förra kontraktet skrevs innan han på riktigt slagit sig in i truppen, och lönen var förmodligen därefter. Så jag ser det inte som jättekonstigt att han får ett nytt kontrakt som speglar den roll han har nu.

Emil Bäck: Ja det tycker jag. Så bra som han spelade innan coronauppehållet så tycker jag han är förtjänt av det.

Elias Hallström: Har inte örnkoll på hur de skiljer sig, men klart är i alla fall att Williams har stått för en genombrottssäsong, så visst förtjänar han ett bra kontrakt. Dock hade det kanske varit mer rimligt om man hade struntat i kontraktet i oktober och väntat tills nu, tänker jag.

Hur tycker du Williams har skött sig under säsongen?

Marcus Beijar: Rätt bra, med tanke på förutsättningarna. Han konkurrerar med Luke Shaw, och det är ju en rätt tacksam position att konkurrera på ändå. Han blandar och ger, men då vi summerar det här så är det inte på hans position det läckt som mest.

Victor Laag: Långt över förväntan. Man får ta in att det inte var en spelare som man inte trodde skulle spela någonting alls i A-laget under säsongen. Han visade direkt att han var att räkna med och satte fram till uppehållet en stor press på Luke Shaw.

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl: På det stora hela bra. Han har gjort några bedrövliga matcher men stundom har han också varit vår bästa vänsterback. Att en ung spelare skiftar i prestationerna är inget att oroa sig för.

Gustav Brinck-Larsen: Upp och ner, som sig bör för en ung spelare. Älskar hans intensitet och inställning, men han måste bli mer noggrann och bättre både offensivt och (framförallt) defensivt i sitt spel.

Emil Bäck: Över vad man hade kunnat förvänta sig. Han har kommit fram som en frisk fläkt underifrån och utmanar Shaw bitvis om förstaplatsen till vänster i försvaret.

Elias Hallström: Över lag mycket bra. Konkurrerade nästan ut Shaw ett tag, men där handlade det nog mest om motivation och vilja. Det var mest tuta och köra då men i längden har det inte riktigt hållit. Behöver framför allt utveckla beslutsfattandet, men det kommer ju med tiden.

Vad är din generella åsikt om Williams som fotbollsspelare?

Marcus Beijar: Tycker han har en del kvaliteter som gör honom till en bra, modern, ytterback. Han är snabb, aggressiv och tar hemjobbet när spelet ställs om. Han är rätt oslipad då och då och säljer sig lite väl billigt man mot man ibland, men på det stora hela en fullgod truppspelare i United.

Victor Laag: Att han har en stor potentiell. Lägger inte någon större vikt vid att han varit sämre efter uppehållet, det är fullt rimligt med en så ung talang. Fortsätter han utvecklas och tar steg framåt har han alla möjligheter i världen att bli ”vår” spelare på vänsterkanten för lång tid framöver.

Mikael Österdahl: Han är en spännande ung försvarare som fortfarande har mycket mer att plocka fram. I a-laget har han agerat väldigt kontrollerat, ibland försiktigt, medan han i ungdomslagen var väldigt hetlevrad och ofta dominerade matcher. Om han är bra nog för att vara en startspelare på sikt vet jag inte men vi har åtminstone en bra truppspelare i många år.

Gustav Brinck-Larsen: Att han är en rivig, härlig spelartyp som måste utveckla sin fotbollsegenskaper för att bli en riktigt, riktigt bra fotbollsspelare. Jag tycker nästan att United borde köpa in en ny ordinarie vänsterback som får konkurrera med Luke Shaw, och flytta över Williams till högerkanten där han kan komma mer rätt vid inläggssituationer då han är högerfotad.

Emil Bäck: Han har potentialen att utvecklas till en bra truppspelare vad jag kan tycka just nu. Sen hoppas jag att han kanske kan utvecklas ännu mer än så.

Elias Hallström: Rivig spelare som ofta spelar med hjärtat utanpå. Utöver det väldigt kvick och stundom svårpasserad. Agerar lite valpigt till och från och behöver som sagt utveckla förmågan att ta rätt beslut. Till sist, vet inte vad jag egentligen tycker om att han spelar på ”fel” kant…

Kontraktslängden är till 2024 med option på ytterligare ett år. Är du nöjd med det?

Marcus Beijar: Ja, det känns rimligt.

Victor Laag: Ja, har absolut ingenting att anmärka på där.

Mikael Österdahl: På det stora hela inte mycket att orda om. Men de senaste kontrakten har varit 2025+1, så det är lite märkligt att Williams får ett år kortare. Tycker det saknas en röd tråd i längden på de kontrakt vi skriver.

Gustav Brinck-Larsen: Helt rimligt, men jag hade inte heller protesterat om han fått ett år extra.

Emil Bäck: Ja, helt rimligt enligt mig. Han har förtjänat de och hoppas han kan fortsätta att visa varför han fått detta kontraktet.

Elias Hallström: Jag har inga invändningar. Det känns rimligt.