Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Greenwood i trubbel; Fler värvningar att vänta; Svårsålda spelare

Embed from Getty Images

I veckans första nyhetssvep får ni bland annat läsa om varför Mason Greenwood inte får resa med Englands trupp till mötet mot Danmark. Så klart blir det också övergångsrykten där det rapporteras om att ytterligare tre spelare kan komma att värvas innan fönstret stänger. Dessutom sägs klubben ha svårt med att få sålt spelare. Och så har Mollie Green som för några dagar sedan släpptes av Manchester United hittat en ny klubb. 

Mason Greenwood hemskickad från landslaget

Mason Greenwood och Manchester citys Phil Foden har blivit hemskickade från Englands trupp inför mötet med Danmark i Nations League. Detta efter att det uppdagats att duon haft besök av två isländska tjejer på deras hotellrum, något som bryter mot Islands regler om självisolering.

Englands förbundskapten Gareth Southgate bekräftade under dagens presskonferens att både Greenwood och Foden nu kommer att återvända till England.

Under eftermiddagen har även Manchester United uttalat sig kring situationen.

Manchester United tror inte att Greenwood behöver sättas i karantän men ännu har inget beslut tagits om när han får återvända till träning.

Fler värvningar att vänta?

Embed from Getty Images

Enligt Manchester Evening News jobbar Manchester United på att få in ytterligare tre värvningar det här transferfönstret. I artikeln skriver de att Jadon Sancho fortfarande är högsta prioritet. Högeryttern har sedan början av året ryktats till United men Dortmund verkar vara fast beslutna att behålla honom minst en säsong till.

Sergio Reguilon är på väg bort från Real Madrid och har blivit erbjuden till Manchester United. Ännu har dock inget beslut tagits kring vänsterbacken. Utöver de två spelarna sägs Ole Gunnar Solskjaer vilja förstärka med en mittback där Dayot Upamecano sägs vara det hetaste alternativet.

Den franske mittbacken skrev på ett nytt kontrakt med Leipzig i juli där det finns en friköpsklausul på 37 miljoner pund. Klausulen börjar dock inte gälla förrän 2021 så en värvning av Upamecano är mer trolig att inträffa nästa sommar.

I Manchester Evening News artikel nämns flera andra spelare som Manchester United sägs vara intresserade av. Däribland Douglas Costa, David Brooks, Moussa Dembele och Joshua King.

Svårsålda spelare

Enligt ESPN har Manchester United problem med att sälja spelare på grund av deras höga löner. Phil Jones, Chris Smalling, Sergio Romero, Marcos Rojo och Andreas Pereira sägs alla vara fria att lämna Old Trafford. Men enligt ESPN är spelarnas löner ett problem för de intresserade klubbarna.

Enligt samma artikel sägs spelarna behöva acceptera lönesänkningar för att säkra en flytt ifrån Old Trafford. Det andra alternativet kan vara att de förhandlar om en avbetalning med klubben för att kompensera för tiden som är kvar på deras kontrakt.

Chris Smalling är den spelare som är närmast att lämna klubben då Roma är intresserade av att säkra den engelske mittbacken på en permanent övergång. Phil Jones har varit av intresse för flera Premier League-klubbar men ännu har inget bud lagts på mittbacken. Detsamma gäller Sergio Romero som kopplats ihop med Aston Villa och Leeds.

Embed from Getty Images

Mollie Green klar för Birmingham

Som vi rapporterade om i fredags släpptes Mollie Green av Manchester United efter två år i klubben. Men nu har hon hittat en ny klubb. Som det tidigare har ryktats om skrev hon idag på för Birmingham City.