Dagens lag: Manchester United – Brighton & Hove Albion

Klockan 13.00 är det dags för dagens första Manchester United-match. Efter ett alldeles för långt uppehåll är damlaget tillbaka i spel med en hemmamatch mot Brighton & Hove Albion.

Vi har nu fått dagens laguppställningar och våra nya amerikanskor – Tobin Heath och Christen Press – börjar, som väntat, på bänken. De har trots allt inte spelat match på en evighet. Inhopp kan vi nästan förutsätta. Däremot går Alessia Russo in i startelvan.

Manchester Uniteds lag

Alessia Russo går alltså in i startelvan och bildar anfall med Kirsty Hanson och Leah Galton. Ordinarie lagkapten Katie Zelem är borta på grund av covid, varför mittfältet var tämligen självskrivet med Hayley Ladd, Ella Toone och Jackie Groenen.

Lucy Staniforth är med i matchtruppen för första gången och kan potentiellt debutera.

I backlinjen saknas Ona Batlle och Lauren James är heller inte med i truppen idag. United fyller inte avbytarbänken den här gången heller, då även Ivana Fuso, Martha Harris, Jess Sigsworth och Lotta Ökvist saknas (med reservation för att jag missat någon).

Earps
A Turner, McManus, M Turner, Smith
Groenen, Ladd, Toone
Hanson, Russo, Galton

Brightons lag

Förutsättningarna

Det är tredje omgången i ligan. Brighton tog överraskande poäng mot Manchester city i förra omgången och har inlett serien med fyra poäng på två matcher. Så det blir ingalunda någon enkel match för United.

Klart är ändå att United gäller som favorit och att det här är en match som ska vinnas. Uniteds ambitioner är att slåss i toppen av tabellen och då finns inget utrymme för poängtapp.

Tidigare möten

Detta blir det femte mötet mellan klubbarna. United har tre vinster men i senaste matchen, i februari, fick Brighton med sig en poäng.

Förra säsongens hemmamatch i ligan är till dags dato Uniteds största seger i WSL.

Teve

Ingen direktsändning i Sverige men väl en efterhandssändning på MUTV klockan 15.00.

Den som befinner sig utanför Sverige (och vissa andra länder) kan se matchen gratis på FA Player.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS