Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Hans spelstil påminner om Messis

Atalanta BC v Udinese Calcio - Serie A

Amad Diallo ansluter inte förrän i januari, men United presenterade honom på Deadline day. Därför går vi igenom våra åsikter kring värvningen av honom.

Uniteds fjärde värvning det här fönstret blev den 18-årige yttern Amad Diallo, som ansluter i januari från Atalanta. Dina spontana tankar om det?

Marcus Beijar: Om man kunde se Pellistri komma så kunde man nog inte riktigt se denna komma, i alla fall inte jag. Ytterligare en ung ytter som inte spelat särdeles mycket i seniorsammanhang och som väl nog ska ses som en värvning på lång sikt.

Sebastian Nemorin: Otroligt spännande. Är ju en lovande spelare som borde få fler chanser i Atalantas A-lag under hösten här.

Elias Hallström: Lite som med Pellistri. Väldigt okänd och har inte sett honom spela. Känns också lite som en värvning där man försöker släta över Sancho-misslyckandet, och än mer genom att ta in två lovande yttrar.

Marcus Eriksson: Att det var väldigt mycket pengar för en så oprövad spelare.

Victor Laag: Att det är spännande på riktigt. Det man har sett från Atalanta de senaste säsongerna och stämmer det att Diallo är den mest spännande talangen av de alla – då kan det här bli riktigt bra över tid.

Gustav Brinck-Larsen: Att United fortsätter vara villiga på att lägga ganska stora summor på helt oprövade spelare, men inte jättehöga summor på beprövade sådana.

Vilken roll ser du framför dig att han får i laget? Ordinarie, rotationsspelare eller en sån som till och med spelar en del reservlagsfotboll?

Marcus Beijar: Han landar ju hos oss i januari, så det är ju förstås också beroende på hur situationen ser ut då. Jag har ytterst svårt att tro att han kan eller ska aspirera på att bli ordinarie. Tror att Diallo kan vara närmare reservlaget än Pellistri, men det är å andra sidan bara en vag magkänsla.

Sebastian Nemorin: Eftersom han spelar till höger en del just nu så borde han ju vara tänkt som rotationsspelare. Det är också en häftig övergångssumma för att sätta någon i reservlaget. Men vem vet egentligen.

Elias Hallström: Dyra pengar här och han ansluter i januari. Det kommer således bli en del chanser i A-laget när det ska roteras runt.

Marcus Eriksson: Jag tror han får en liknande roll som Pellistri. Träna med A-truppen men främst kommer han nog att få spela reservlagsmatcher. Med tanke på att han kommer i januari skiljer det lite. Tror inte att han kommer att debutera den här säsongen.

Victor Laag: Gissar på rotationsspelare och att han kommer kunna utmana om platsen på någon av ytterpositionerna.

Gustav Brinck-Larsen: Jag kan för lite om Diallo. Jag vet att han var en av Atalantas yngsta spelare genom tiderna (om inte den yngsta) när han debuterade och att han anses som en supertalang. Men han har ju inte spelat så mycket för dem.

Handen på hjärtat, vad vet du egentligen om den här spelaren?

Marcus Beijar: Inget alls än det jag läst på sedan han värvades.

Sebastian Nemorin: Ja man vet väl inte vidare värst mycket, såg 1-2 matcher med honom förra säsongen. Potentialen för att bli riktigt bra finns ju där, det kunde man konstatera efter det lilla man såg i matcherna han spelade.

Elias Hallström: Hört att han ska vara kvick i fötterna. Det var väl allt.

Marcus Eriksson: Att han har en storebror som spelar för Sassuolo. Utöver det har jag läst mig till att hans spelstil enligt lagkamrater i Atalanta påminner om Messis. Han verkar vara en jättetalang.

Victor Laag: Inte alls mer än lite klipp på honom.

Gustav Brinck-Larsen: Bara det jag läst, att han är en snabb dynamisk spelare med två bra fötter.

Vilka förväntningar kan vi ha på honom?

Marcus Beijar: Att han på sikt kan bli bra och därmed ett fynd. Han har ju en viss konkurrens på en ytterposition och det beror rätt långt på hur han klarar den.

Sebastian Nemorin: Under denna säsong, inga nästan. Kommer in med en halv säsong kvar, tar tid att komma in i ligan, laget, nytt land etc. Förväntar mig att han gör ett par insatser som visar vilken högsta nivå han har just nu och hur mycket bättre den kan komma att bli med åren och mer a-lagsfotboll.

Elias Hallström: Omöjligt att säga. Men som med Pellistri, ett par inhopp och kanske någon start.

Marcus Eriksson: På kort sikt ganska låga förväntningar. Men om han utvecklas och får möjlighet att få speltid på seniornivå kommer förväntningarna att höjas.

Victor Laag: Att han är en stor, stor talang från en av de bästa ungdomsakademierna i världen.

Gustav Brinck-Larsen: När han kommer inga alls, då skall han acklimatisera sig ett halvår. Men från nästa sommar tycker jag vi skall kunna kräva att han konkurrerar om en plats i förstalaget, med tanke på kostnad och påstådd talang.

Var även denna värvning ett tecken på desperation från Uniteds sida?

Marcus Beijar: Tycker jag kanske inte heller, kändes ändå som om man passade på när dealen med Parma inte gick igenom.

Sebastian Nemorin: Absolut inte. Ung talang, matchar värvningsfilosofin. Kommer nå sin peak när han spelar i Manchester United (förhoppningsvis). Bra köp skulle jag säga.

Elias Hallström: Ja, nog ännu mer än Pellistri. Att slänga upp £20 miljoner sista dagen för en 18-åring tyder på ganska mycket desperation. Med det sagt tror jag ändå att värvningen i sig kan visa sig vara bra.

Marcus Eriksson: Det var det nog. Med tanke på att han i stort sett var klar för Parma känns det som att klubben fick agera snabbt och desperat. Det talar prissumman om också tycker jag.

Victor Laag: Nej, det tycker jag inte. Även om jag United självklart borde ha löst Diallo tidigare under fönstret.

Gustav Brinck-Larsen: Inte värvningen i sig, men att den gjordes på det sätt den gjordes. Ett icke-desperat United hade ju gjort klart med Diallo i augusti/september.