Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Tottenham Hotspur – Manchester United

Efter onsdagens fiasko är det nya tag för Manchester Uniteds damlag. Idag väntar Tottenham på bortaplan i ligan och för United är det nödvändigt med en seger.

Det är avspark klockan 13.30 och matchen visas på V Sport Premium och Viaplay.

Manchester Uniteds lag

Christen Press gör idag sin första start för United. Hon bildar, av allt att döma, anfall med Tobin Heath och Alessia Russo. Återstår att se vilka positioner de tre tar. Alla tre kan spela på båda kanterna och både Press och Russo fungerar centralt.

Annars är det mest notabla i startelvan att Leah Galton ser ut att starta som vänsterback. Ett mycket spännande val, tycker jag.

Earps
A Turner, McManus, M Turner, Galton
Ladd, Zelem
Heath, Groenen, Press
Russo

På mittfältet noterar vi att lagkapten Katie Zelem är tillbaka i startelvan. Det blir intressant att se hur mittfältet formeras. Jackie Groenen har den här säsongen varit mycket bra i en mer tillbakadragen roll men när Groenen, Zelem och Hayley Ladd spelade tillsammans förra säsongen var det med Groenen som tia. Det fungerade inte alls lika bra. Personligen tror jag att det skulle fungera bättre med Zelem som den mest offensiva mittfältaren.

Slutligen konstateras att Uniteds skadekris har lättats något, då både Jess Sigsworth och Lotta Ökvist är tillbaka i matchtruppen. Fortfarande lämnar vi en plats på bänken vakant.

Tottenhams lag

I Tottenham noterar vi att Alex Morgan fortfarande inte är i speldugligt skick.

Förutsättningarna

United har inlett ligaspelet med sju poäng på tre matcher och ligger för närvarande fyra i tabellen. En seger idag innebär att vi – åtminstone tillfälligt, övriga topplag spelar först imorgon – tar över förstaplatsen i tabellen. Det skulle i så fall vara första gången någonsin som damlaget toppar tabellen i högstaligan. 

Tottenham ligger åtta i tabellen med en poäng på tre matcher. I veckan tog de ändå säsongens första seger, då London City Lionesses besegrades enkelt i ligacupen.

Tidigare möten

United har ägt Tottenham sedan klubbens professionella damlag togs i bruk 2018. På fyra matcher har vi fyra vinster och målskillnaden 15-2, samtliga vinster med minst tre mål. Förra säsongen blev det 3-0 i båda ligamatcherna.

Teve

Matchen visas på V Sport Premium och Viaplay i Sverige, med sändningsstart klockan 13.25.

MUTV visar matchen i efterhand klockan 15.30.