Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Sydamerikanska talanger pirrar alltid lite

Manchester United v Tottenham Hotspur: Premier League 2

Facundo Pellistri blev Uniteds sista värvning i transferfönstret 2020, då han värvades från Penarol i Uruguay. Här går vi igenom våra åsikter och tankar kring det.

Uniteds femte och sista värvning det här fönstret blev den 18-årige yttern Facundo Pellistri, som ansluter från Penarol i Uruguay. Dina spontana tankar om det?

Marcus Beijar: Spontant är det väl bra att få in unga, lovande yttrar. Sedan är det förstås alltid vissa frågetecken kring hur en så ung spelare funkar i en så pass tuff miljö som inom den engelska ligafotbollen. Ett namn för framtiden.

Sebastian Nemorin: Spännande helt klart, ett okänt namn som kommer från en ”lägre” rankad liga. Denna värvning påminner lite om forna Manchester United där man värvade relativt okända spelare.

Elias Hallström: Spännande, om inte annat. Sydamerikanska talanger pirrar alltid lite. Men jag vet egentligen ingenting om honom.

Marcus Eriksson: Min första tanke var väl: Vem är det? Ingen koll alls på honom, aldrig sett honom spela. Kan nog bli en bra värvning men absolut inte det vi behövde.

Victor Laag: Att det såklart är spännande med en 18-årig talang som är tänkt att utmana om en plats i A-laget. Det måste betyda att han är något alldeles extra i talangväg.

Gustav Brinck-Larsen: Tjae, vi behöver en högerytter, och även om det inte blev den vi hoppades på skall vi kanske vara glad att det ens blev någon. Med tanke på hur dåligt ställt det är med bredden bakom Greenwood/Martial/Rashford är i alla fall jag glad att Pellistri kom in som konkurrent.

Vilken roll ser du framför dig att han får i laget? Ordinarie, rotationsspelare eller en sån som till och med spelar en del reservlagsfotboll?

Marcus Beijar: Har väl väldans svårt att tro att han kommer att bli ordinarie direkt. Däremot lär han väl slussas in i seniormiljön genom inhopp och cupspel. Hade väl varit optimal att använda i Europa League, men Champions League ska väl anses som snudd på för tufft.

Sebastian Nemorin: Oj! Svår fråga, det blir nog reservlagsfotboll för att komma in i det och sen möjligen rotation skulle jag nog säga. Men otroligt svårt när man inte sett snubben i aktion.

Elias Hallström: Känns väl som att det kommer pendla lite mellan reservlag och utfyllnadsspelare i A-laget. Men det klart, kan en spelare som Daniel James så ser jag inte varför Pellistri inte skulle kunna hålla till en del med de stora grabbarna.

Marcus Eriksson: Som jag kunnat läsa mig till ska han tydligen tillhöra A-truppen. Men med det sagt lär han nog främst få spela reservlagsmatcher den här säsongen, tror jag. Kanske något inhopp i cupspelet men jag förväntar mig inte mycket speltid.

Victor Laag: Utan att i princip ha någon koll på Pellistri sedan tidigare lägger jag mina slantar på att han kommer vara en spelare som emellanåt spelar reservlagsfotboll.

Gustav Brinck-Larsen: Rotationsspelare till en början. Kanske någon reservlagsmatch för att komma in i det, men United verkar å andra sidan inte jobba med att speciellt ofta låta A-lagsspelare som inte får speltid där spela med reserverna, så därför tror jag inte det blir mycket av det.

Handen på hjärtat, vad vet du egentligen om den här spelaren?

Marcus Beijar: Ingenting annat än det att han tränats av Diego Forlan och att han anses som en mycket spännande ung spelare.

Sebastian Nemorin: Handen på hjärtat: ingenting

Elias Hallström: Ingenting. Det ska väl ha varit Diego Forlan som tipsade om honom? Men det säger ju inte något om Pellistri, i och för sig.

Marcus Eriksson: Att han är en snabb och teknisk ytter som kan spela på båda kanterna. Utöver det, ingenting.

Embed from Getty Images

Victor Laag: Ytter. Uruguay. Penarol. Diego Forlan. Talang. Inte mer än så.

Gustav Brinck-Larsen: Ingenting, bara det jag läst om att han skall vara en supertalang.

Vilka förväntningar kan vi ha på honom?

Marcus Beijar: Väldigt låga så här inledningsvis. Tycker inte att man ska lägga särdeles stor vikt vid den här värvningen utan se det som en satsning på längre sikt.

Sebastian Nemorin: Inga som helst egentligen denna säsong, de enda förväntningar man kan ha är ju på klubben. Spelaren är relativt okänd så förväntningarna på klubben är ju större för att se om man lyckats få in en riktig talang.

Elias Hallström: Svårt att säga, med tsnke på hur okänd han är. Ett par inhopp i A-laget?

Marcus Eriksson: Svårt att svara på nu. På kort sikt är det svårbedömt. På lång sikt däremot kan vi nog ha ganska höga förväntningar. Känns som att klubben scoutat honom väl och att han har hög potential. Utvecklas han på rätt sätt kommer förväntningarna höjas med tiden.

Victor Laag: Inte särskilt många alls. I alla fall inte på kort sikt. Men visst borde han vara något extra ifall han värvas till A-laget direkt, så på lång sikt borde vi ha lite större förväntningar.

Gustav Brinck-Larsen: Att han visar lite jävlaranamma och vill utvecklas till en stjärna hos oss. Den potentialen sägs han ha.

Var även denna värvning ett tecken på desperation från Uniteds sida?

Marcus Beijar: Nej, det tycker jag väl inte.

Sebastian Nemorin: Nej, detta klaffar mer med Ole Gunnars tänk för Manchester United. Vi får hoppas på att det är en fullträff bara.

Elias Hallström: Både och kanske. Å ena sidan känns det lite som att man vill måla över misslyckandet med Sancho genom att plocka i två (Traore också) lovande yttrar och hoppas på ett bra utfall. Å andra sidan måste man väl haft koll på Pellistri sedan en tid tillbaka. Men att det sker sista dagen, sista timmarna, det är så frustrerande, det är så ”Manchester United”.

Marcus Eriksson: En blandning av desperation och dålig planering tror jag. Jag tror att klubben scoutat honom noggrant och att de planerat att värva honom. Att de genomförde det så sent säger mer om klubben än om värvningen i sig.

Victor Laag: Nej, det tycker jag inte. Fast i och för sig. Värvningen borde ha gjorts tidigare och borde ha varit relativt lätt att lösa Penarol tidigare under fönstret.

Gustav Brinck-Larsen: Samma som med Diallo, inte värvningen i sig, men att den gjordes på det sätt den gjordes. Ett icke-desperat United hade ju gjort klart med Pellistri i augusti/september.