Marcus Rashford prisad; PPV-oklarheter; Ny tid mot Newcastle

Embed from Getty Images

Lördagens nyhetssvep inleds med den trevliga nyheten att Marcus Rashford belönats med den brittiska imperieorden av drottning Elizabeth II. Utöver det råder det oklarheter kring klubbens ställning till Premier Leagues nya bestämmelser kring pay per view-matcher. Dessutom har matchen mot Newcastle nästa helg fått ny avsparkstid. 

Marcus Rashford MBE

Marcus Rashfords arbete för utsatta barn under våren och sommaren har hyllats stort världen över. Det var den 15 juni i somras som engelsmannen skrev ett öppet brev till regeringen efter att de beslutat om att dra in matkuponger för 1,3 miljoner utsatta barn.

Dagen efter Rashfords brev beslutade Boris Johnson för en helomvändning och beslutade att behövande barn kommer att få matkuponger. En investering på 1,4 miljarder kronor.

Efter det har vår nummer 10 fortsatt att arbeta för utsatta barn och nu prisas han av drottning Elizabeth II. 22-åringen belönades under gårdagen med den brittiska imperieorden Member of the Most Excellent Order of the British Empire (MBE).

Är Woodward för eller emot PPV?

Premier League gick under gårdagen ut med att alla matcher kommer att göras tillgängliga under oktober månad. Det som gäller för var och en av de fem matcherna om man vill se något utöver de tv-sända matcherna är att man pröjsar dryga 170:-sek per match. Det är alltså Pay-Per View (PPV) som gäller.

Det här skrev vi också om i gårdagens Muss Daily News så inga konstigheter där.

Nu till det lite mer oklara. Enligt Martin Ziegler på The Times var Ed Woodward högljutt emot förslaget att låsa matcherna bakom en PPV-vägg.

Men bara en stund därefter hade han via andra klubbkällor fått höra att Ed Woodward trots protesterna mot förslaget ändå röstade för.

Lite senare kom det ut att Leicester var den enda klubben som röstade mot förslaget.

Men. Att Ed Woodward säger en sak och gör en helt annan är inget nytt vid det här laget.

Ny avsparkstid mot Newcastle

Nästa lördag är Premier League tillbaka efter landslagsuppehållet. För Manchester United väntar Newcastle på bortaplan. Matchen skulle egentligen ha spelats lördag 17/10 klockan 16:00, men nu har den flyttats. Matchen kommer fortfarande att spelas nästa lördag. Men ny avsparkstid blir 21:00.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS