Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Paris Saint Germain – Manchester United

Manchester United kliver imorgon åter in i det europeiska finrummet, vi pratar alltså Champions League. Man inleder mot det tuffaste av motstånd i form av Paris-Saint Germain. PSG som förra året gick hela vägen till final men där man förlorade mot Bayern München, blir ingen lätt nöt att knäcka. Men det har hänt förr!

Manchester United

Hur nära toppform är egentligen Manchester United? Man har redan under säsongen spelat mot ett av de stora lagen i form av Tottenham. Det är ingen match man vill lägga på minnet direkt. PSG ser på pappret betydligt svårare ut.

Manchester United knep tre poäng borta mot Newcastle under lördagskvällen där man tog ett kliv åt rätt håll. Det visas tendenser på magiska aktioner och samspelthet där, Bruno Fernandes & Marcus Rashford bland annat visar att formen börjar närma sig.  Man vann tillslut med relativt stora siffror, 1-4.

En bra reparation efter fallet innan landslagsuppehållet och en boost för självförtroendet inför det tuffa spelschema som ligger framför oss. Ole Gunnar var givetvis nöjd med att laget trots underläget tog sig i kragen och gjorde det som krävdes, vi kan också konstatera att det var ytterligare 90 minuter matchträning. Frågan är om det räcker för att återigen sätta käppar i hjulet för PSG.

Senast Manchester United spelade mot Paris-Saint Germain så vann man på bortamål, det efter den där superkyliga straffen som Marcus Rashford förvaltade mot en av världens bästa målvakter genom alla tider. Insatsen i sig visade på hjärta och en stark tro på att man faktiskt kunde slå en av Europas giganter. Jag hoppas verkligen att samma inställning visas imorgon.

Nytt är ju att Cavani faktiskt gjort entré på träningsfältet men han är inte med truppen till Paris utan har fått stanna i Manchester. Alex Telles har fått träna med truppen en dryg vecka och är med på planet ner till Paris, så är även nyförvärvet Facundo Pellistri.

Anthony Martial har också fått en längre vila i och med sin tre matcher långa avstängning, denna gäller dock endast i Premier League och han är därmed valbar mot PSG.

Övriga noterbara spelare som inte synts till på flyget mot Paris är: Maguire, Bailly, Greenwood, Lingard.

Möjlig startelva:

Paris Saint-Germain

Det franska oljelaget, ett lag där det pumpas in pengar i överflöd för att vinna allt som går att vinna. Att man faktiskt aldrig vunnit något i princip förutom titlar i Frankrike måste ses som ett stort misslyckande. Thomas Tuchel har dock tagit PSG närmare finrummets titel än vad dom någonsin varit. Förra säsongens Champions League ledde hela vägen till final där man fick stryk av ett Bayern München som man kan säga var de värdiga och välförtjänta vinnarna.

Paris Saint-Germain har inlett säsongen med fem vinster och två förluster. Och man kan väl egentligen säga att Manchester United blir deras första lag som på pappret ska vara den tuffaste motståndaren. Man har slitit med målskyttet och det var inte förens näst senast man fick islossning och slog Angers med 6-1 för att sedan slå Nimes med 0-4.

PSG är det lag som alltid ska vinna Ligue 1 sett till den trupp man besitter samt dom ekonomiska resurser man faktiskt har, allt annat är ett misslyckade. Men det ska bli mycket intressant att se om PSG även sliter av att inte kunnat haft en riktig försäsong. Ni vet det där som Ole Gunnar Solskjaer pratar så mycket om, vikten av en ordentlig försäsong.

Det kan bana väg för en match som kan gå hur som helst, där antingen spelarkvaliteten, det taktiska upplägget eller rent utav slumpen avgör.

Ander Herrera blir ett välbekant ansikte för många i Manchester United truppen. Från PSGs håll så lär man troligtvis få åter stifta bekantskap med Edison Cavani.

Paris Saint-Germain sliter också med skador på Icardi, Bernat, Kehrer. Där ytterligare tveksamma spelare är Draxler, Marquinhos, Pereira och Verratti.

Möjlig startelva:

Historik

Senast man var i Champions League spelade man mot PSG, då förlorade man första mötet med 0-2 och vann sedan returen i Paris med 1-3. Detta var två av tre matcher lagen spelat mot varandra, det första av alla möten ägde rum i International Championship Cup som är en försäsongsturnering. Detta var år 2015 och slutade i en 0-2 förlust för Manchester United.

Visste ni att…

 • Greenwood gjorde sin debut mot just PSG.
 • Vinner Manchester United bortamötet mot PSG så står det totalt 2-2 i matcher alla matcher inräknade.

Matchinformation

Paris Saint-Germain
Manchester United
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel 1:6
Avspark: 21:00
Plats: Parc des Princes, Paris
Domare: Antonio Mateu Lahoz( Spanien)
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Greenwood (matchform)
 • Tuanzebe (matchform)
FORM
F12/9Aston VillaBTR0-1
V22/9Luton TownBLC3-0
V26/9BrightonBPL3-2
V30/9BrightonBLC3-0
F4/10TottenhamHPL1-6
V17/10NewcastleBPL4-1

Paris Saint-Germain

Skador och avstängningar:

 • Bernat (knä, mars)
 • Icardi (knä, inget datum)
 • Kehrer (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Draxler (smäll)
 • Marquinhos (hamstring)
 • Pereira (karantän)
 • Verratti (smäll)
FORM
F13/92020-09-13Hligan0-1
V16/92020-09-16Hligan1-0
V20/92020-09-20Bligan3-0
V27/92020-09-27Bligan2-0
V2/102020-10-02Hligan6-1
V16/102020-10-16Bligan4-0

United mot PSG

Totalt:21-0-13-3
Borta:11-0-03-1
Champions League:21-0-13-3
SENASTE MÖTENA
F2019-02-12HCL0-2
V2019-03-06BCL3-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2019-03-06BCL3-1