Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Bruno kommer vara kapten imorgon

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen tillsammans med Bruno Fernandes inför morgondagens match, detta på en presskonferens som var under all kritik sett till ljud och internetuppkoppling för journalisterna. Det var oerhört svårt för oss som tittade att höra vad de ställde för frågor, men vi har gjort vårt bästa för att få ihop frågor och svar så korrekt som möjligt.

Utöver presskonferensen har vi nyheter om att United lagt till fyra spelare på B-listan i Champions League, och rykte om en brasiliansk talang in.

Presskonferensen

Inför Champions League-matcherna är det tränare plus en spelare som möter pressen, något man kan undra varför då det så gott som alltid bara är tränaren som får frågor. De växlade lite, men vi delar upp så vi tar Solskjaers svar först och Brunos efter.

Solskjaer

 • Om skadeläget: United har drabbats av en del skador. Harry Maguire, Mason Greenwood, Eric Bailly, Jesse Lingard och Edinson Cavani har alla stannat hemma. Cavani skall inte vara riktigt redo, han behöver några dagars mer träning men kan vara aktuell till helgen. På Solskjaer lät det som att de andra var mer (eller i alla fall lika) tveksamma inför Chelsea, om än inte helt omöjligt.
 • Om Greenwoods skada: På frågan om vad det är för skada Greenwood här svarade Solskjaer att han inte kan säga vad det är, men att det inte är något allvarligt.
 • Om lagens senaste möten: Den har ingen påverkan enligt Solskjaer. Andra trupper, andra förutsättningar, inga fans med mera gör att det är en helt ny situation.
 • Enligt någon journalist skall Brandon Williams och Mason Greenwood ha saknats i lördags av disciplinära skäl. Detta skrattade Solskjaer bort med motfrågan varför Williams då är på plats i Frankrike nu, och svarade sedan nej på om det stämde.
 • United före och efter Bruno: Han har påverkat laget positivt med alla bra insatser enligt Solskjaer. ”Bruno har haft stor inverkan. Hans insatser har fått mycket beröm. Om inte laget förändrades, så utlöste han en gnista, och förhoppningsvis har vi utlöst något i hans karriär. Det var en förändringspunkt för vår säsong förra säsongen. Förhoppningsvis kommer mer.”
 • Om Sergio Romero, Phil Jones och Marcos Rojo som inte fick plats i Champions League-truppen”Vi har en trupp på 25 att sätta på listan. Phil har varit skadad, Marcos har varit skadad och iväg från laget länge, och Sergio har inte kommit tillbaka till oss än. Så när vi var tvungen att lämna in listan satte vi de tillgängliga spelarna på den.”
 • Om Champions League-gruppen och hur tuff den är: En väldigt tuff grupp enligt Solskjaer, med en finalist och en semifinalist från förra säsongen. ”Varje match kommer betyda mycket och vara viktig för oss, för det här laget har precis startat något och det är första gången det här laget tillsammans kommer möta de bästa. Den här matchen kommer förmodligen vara vårt största test hittills.”
 • Om kaptensskapet: På frågan om vem som är kapten imorgon svarade Solskjaer att kaptenen sitter bredvid honom, då Bruno Fernandes kommer bära bindeln imorgon.

Fernandes

 • Om han spelar på topp eller har mer att ge: Han tycker att han spelar bra, men att man alltid måste förbättra sig. ”Jag tror jag kan spela mycket bättre än jag gjort. Mina siffror är bra, men jag är säker på att jag kommer göra bättre siffror och bättre matcher än förut”.
 • Om han förväntade sig att påverka så mycket som han gjorde, och om laget stärktes under sommaren: Detta var vad journalisten undrade, vad Bruno svarade var att man i en klubb som Manchester United vill vinna titlar, och att det är viktigt för spelarna.
 • Om att vara kapten imorgon: Han visste det inte på förhand, utan fick reda på det på presskonferensen. Så klart kom sen standardsvaren att det är en ära, att alla måste hjälpa till och så vidare.

B-listan uppdaterad

Inför morgondagens match har United lagt till fyra spelare på B-listan till Champions League. B-listan är, enkelt förklarat, listan över de spelare som är under 21 och räknas som egna talanger, vilka man får använda sig av hur många man vill under en säsong.

De tillagda spelarna är Ondrej Mastny, Teden Mengi, Brandon Williams och Mason Greenwood. Detta rapporterar United på sin hemsida.

United köper Magno?

Från Sport Witness hämtar vi ett rykte om ytterligare en ung ytter in till United. Den här gången handlar det om Talles Magno, som just nu spelar i Vasco da Gama.

United skall ha legat i förhandlingar i somras, och velat köpa honom för 15 miljoner euro, men att klubben ville ha 25 miljoner med bonusar inkluderat. Något formellt bud skall inte ha lagts. Även Liverpool skall ha varit intresserade av spelaren.