Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Everton – Manchester United

Everton FC v Manchester United - Premier League

Efter magplasket mot Istanbul Başakşehir i onsdags vänds nu återigen blickarna mot Premier League. På lördagsförmiddagen väntar tabellfyran Everton borta på Goodison Park i säsongens sjunde ligamatch för Ole Gunnar Solskjaers mannar.

Manchester United

Inledningen på den här säsongen har varit allt annat än vad alla som sympatiserar med Manchester United hade hoppats på. Vinsterna mot PSG och RB Leipzig för all del men utöver de två insatserna är det inte mycket som har gått rätt. Efter sex matcher har laget samlat ihop sju poäng och befinner sig därför på en 15:e plats i Premier League. Förlusten mot Arsenal förra helgen och den katastrofala insatsen mot Istanbul Başakşehir i veckan har fått spekulationerna om Ole Gunnars framtid i klubben att cirkulera.

Under dagens presskonferens uttalade sig Ole Gunnar Solskjaer om spekulationerna kring hans framtid. Han sade bland annat att han känner klubbens fulla stöd och att han tror på den nuvarande spelartruppen. Utöver det bekräftade han också att det i stort sett kommer att vara samma trupp som den som reste till Istanbul i veckan. En positiv nyhet är att Alex Telles är åter i träning med klubben efter hans virussmitta.

Victor Lindelöf har problem med sin rygg och är tveksam till spel mot Everton. Tveksamma till spel är också Jesse Lingard och Alex Telles. Eric Bailly är som vanligt skadad och missar definitivt matchen. Phil Jones är så klart också skadad men han hade ju inte varit aktuell för spel annars heller. Anthony Martial är tillbaka efter sin tre matcher långa avstängning i Premier League.

Manchester United v Arsenal - Premier League

Om vi ser till startelvan utgår jag från att David de Gea tar över startplatsen i mål efter att Dean Henderson fick chansen i Champions League i veckan. Henderson gjorde inte på något sätt bort sig men spanjoren är för tillfället lagets förstemålvakt. Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka lär spela på varsin kant. Harry Maguire kommer att starta och om Victor Lindelöf är frisk lär de bilda mittbackspar. Annars tar förmodligen Axel Tuanzebe svenskens plats i mittförsvaret.

Efter att diamantuppställningen inte föll väl ut mot Arsenal förra veckan tror jag att Ole Gunnar kommer att återgå till en 4–2–3–1 alternativt en 4–3–3 uppställning mot Everton. Fred och Scott McTominay känns närmast till hands för tillfället och den offensivare mittfältspositionen tillhör Bruno Fernandes. Jag tror att Donny van de Beek och Paul Pogba dessvärre får nöja sig med att inleda på bänken.

Anthony Martial är som sagt återigen tillgänglig för spel i Premier League och jag tror att fransmannen kliver rätt in i startelvan. Marcus Rashford känns given men den tredje positionen känns mer osäker. Är det dags för Edinson Cavanis första start i klubben eller får Mason Greenwood på nytt chansen från start. Hade inte heller förvånat om Daniel James av någon anledning snirklar sig in i startelvan. Jag lutar åt att Cavani får startplatsen, men det är bara min känsla.

Möjlig startelva:

Everton

Carlo Ancelottis gäng inledde Premier League-säsongen med fyra raka vinster. Men de tre senaste matcherna har de endast tagit en poäng och efter krysset mot Liverpool i derbyt har de två raka förluster. Så det lär vara ett revanschsuget gäng som tar emot Manchester United hemma på Goodison Park under lördagen.

Richarlison är avstängd och finns inte tillgänglig för spel. Det är inte heller Ben Godfrey och Jean-Phillipe Gbamin som är skadade. André Gomes är tveksam till spel medan Mason Holgate, Seamus Coleman och James Rodriguez blivit kvitt sina skadeproblem.

Enligt Whoscored.com har Everton spelat en 4–3–3 uppställning i sex av sju Premier League-matcher och med viktiga spelare tillbaka lär Ancelotti fortsätta med den uppställningen.

Robin Olsen fick chansen från start i matchen mot Newcastle men mot Manchester United lär Jordan Pickford starta i mål. Seamus Coleman och Lucas Digne känns givna på varsin kant medan Yerry Mina och Michael Keane tar plats i mitten.

Everton v Liverpool - Premier League

På mittfältet har de två nyförvärven Allan och Abdoulaye Doucouré varit självskrivna. Bredvid duon har André Gomes fått mest speltid men då portugisen är tveksam till spel kan Gylfi Sigurdsson eller Fabian Delph få chansen från start. James Rodriguez är som sagt återigen tillgänglig för spel vilket är ett stort plus för Everton.

Colombianen kommer med största sannolikhet starta ute till höger medan skytteligaledaren Dominic Calvert-Lewin är given centralt. Vem som tar platsen till vänster är desto oklarare men då Richarlison är avstängd är Alex Iwobi den mest självklara ersättaren.

Möjlig startelva:

Historik

Sedan Ole Gunnar Solskjaer kom till klubben har lagen ställts mot varandra tre gånger. Den första matchen slutade i en 4–0 förlust för Manchester United medan de två andra matcherna har slutat 1–1.

På de tio senaste matcherna mellan lagen har Manchester United vunnit fem matcher, spelat lika vid fyra tillfällen och förlorat en gång.

Manchester Uniteds senaste vinst på Goodison Park kom i januari 2018. Då skrevs resultatet till 2–0 i Uniteds favör och Jesse Lingard och Anthony Martial gjorde målen.

Visste ni att…

 • Manchester United har bara haft ledningen i totalt 43 minuter i den här säsongens Premier League. Bara Burnley och Sheffield United har ett sämre facit.
 • Om Manchester United misslyckas med att vinna mot Everton kommer de att ha minsta antalet poäng efter sju ligamatcher sedan säsongen 1989/90.
 • Everton har spelat sju raka Premier League-matcher på Goodison Park utan att hålla nollan.

Matchinformation

Everton
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 8
Avspark: 13:30
Plats: Goodison Park, Liverpool
Domare: Paul Tierney
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Bailly (muskel, mitten november)
Tveksamma:

 • Lindelöf (rygg)
 • Lingard (skada)
 • Telles (covid-19)
FORM
F4/10TottenhamHPL1-6
V20/10PSGBCL2-1
O24/10ChelseaHPL0-0
V28/10RB LeipzigHCL5-0
F1/11ArsenalHPL0-1
F4/11İstanbul BBCL1-2

Everton

Skador och avstängningar:

 • Gbamin (vad, slutet november)
 • Godfrey (lår, inget datum)
 • Holgate (fot, mitten november)
 • Richarlison (avstängd, tredje matchen av tre)
Tveksamma:

 • Coleman (lår)
 • Gomes (knä)
 • Rodriguez (ljumske)
FORM
V26/9C PalaceBPL2-1
V30/9West HamHLC4-1
V3/10BrightonHPL4-2
O17/10LiverpoolHPL2-2
F25/10SouthamptonBPL0-2
F1/11NewcastleBPL1-2

United mot Everton

Totalt:20188-46-67296-279
Borta:9731-21-45125-182
Premier League:5636-11-9102-53
SENASTE MÖTENA
V2018-10-28HPL2-1
F2019-04-21BPL0-4
O2019-12-15HPL1-1
O2020-03-01BPL1-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2016-12-04BPL1-1
V2018-01-01BPL2-0
F2019-04-21BPL0-4
O2020-03-01BPL1-1