Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Donny van de Beek målskytt

Netherlands v Spain - International Friendly

Landslagsuppehållets första matcher är spelade, och fem Unitedspelare hade chansen att få speltid i de komplett meningslösa träningsmatcherna som stod på schemat. Två av de fem fick vi se från start, med ytterligare en som hoppade in.

Donny van de Beek (och David de Gea)

I mötet mellan Holland och Spanien fick Donny van de Beek chansen från start, medan David de Gea blev kvar på bänken under matchens samtliga 90 minuter.

Spanien tog en tidig ledning genom Sergio Canales, en ledning som Donny van de Beek utjämnade med sitt 1-1-mål efter 47 minuters spel. 1-1 stod sig sedan matchen ut. Utöver målett drog Van de Beek också på sig en sen varning.

Pogba från start

Den andra matchen där det fanns potential för två Unitedspelare var när regerande världsmästarna Frankrike skulle ta emot skidnationen Finland.

En från start fick vi, Paul Pogba, som inte gjorde någon storartad match. När han som en av tre fransmän blev utbytt efter 57 minuter hade Finland gjort de två mål vi fick se i matchen. Anthony Martial var en av spelarna som byttes in när Pogba gick ut, men han lyckades alltså inte spräcka den finska nollan.

Bruno på bänken

Portugal hade en för alla parter säkert oerhört givande träningsmatch hemma mot giganterna från Andorra. Det stod bara 2-0 i halvtid, vilket portugiserna inte var nöjda med. De bytte därför in Cristiano Ronaldo i halvtid, och med honom på plan gjorde de ytterligare fem mål, för ettt slutresultat på 7-0. Bruno Fernandes däremot, han satt tack och lov kvar på bänken hela matchen.

Onsdag 11 november:

  • 20.45: Nederländerna – Spanien (träningsmatch) [Van de Beek mot De Gea]
  • 20.45: Portugal – Andorra (träningsmatch) [Fernandes]
  • 21.10: Frankrike – Finland (träningsmatch) [Martial, Pogba]

Morgondagen

Imorgon kan åtta Unitedspelare få speltid för sina landslag.

  • 20.00: Elfenbenskusten – Madagaskar (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
  • 20.30: Portugal U21 – Belarus U21 (EM-kval) [Dalot]
  • 20.45: Serbien – Skottland (EM-kval) [McTominay]
  • 20.45: Nordirland – Slovakien (EM-kval) [Galbraith]
  • 20.45: Wales – USA (träningsmatch) [James, Levitt]
  • 21.00: England – Irland (träningsmatch) [Maguire, Henderson]

Schemat för resten av uppehållet hittar du här.