Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Manchester City

Manchester United Women v Arsenal Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester United startar idag sin derbyvecka, där man tar emot den blå lokalrivalen två gånger inom loppet av sex dagar. I dagens match har United chansen att befästa sin serieledning, medan man på torsdag gör upp i Ligacupen.

Det är avspark klockan 13.30, i en match som visas på V Sport Premium och Viaplay.

Manchester Uniteds lag

Casey Stoney väljer så klart den elva hon ser som starkast möjlig idag, och precis som i segermatchen mot Arsenal går hon för ett offensivt viktat lag

Earps
Batlle, A Turner, M Turner, Galton
Ladd, Groenen
Sigsworth, Toone, Heath
Press

Elvan är på tio platser exakt den samma som slog Arsenal faktiskt. Det enda skiftet som görs är att Jess Sigsworth går in från start istället för Kirsty Hanson, och det var helt ärligt inte särdeles förvånande då detta byte kom i halvtid i Arsenalmatchen, och Sigsworth under den andra halvleken där var väldigt nyttig. Hon assisterade också till matchens enda mål, gjort av Ella Toone.

Mary Earps hittar vi som vanligt i målet, och då Abbie McManus fortfarande saknas fortsätter systrarna Turner (nej, de är inte systrar på riktigt) i mittförsvaret där Amy Turner också bär kaptensbindeln. Ona Batlle fortsätter som högerback, och Leah Galton finns till vänster. Då påminner vi om att Leah Galton alltså ”egentligen” är en offensiv och oerhört skicklig vänsterytter.

Hayley Ladd och Jackie Groenen fortsätter som centrala mittfältare, med Ella Toone framför dem som tia. Sigsworth kliver alltså in som högerytter, med Tobin Heath fortsätter till vänster och Christen Press återigen startar som central anfallare.

I Stoneys bästaelva ingår tyvärr intet damlagets svenska, Lotta Ökvist, från start. Hon sitter däremot på bänken.

Manchester Citys lag

Förutsättningarna

När de flesta lag har spelat sex matcher i ligan är det United som befinner sig högst upp i tabellen, med fem segrar och en oavgjord som facit. Det skall dock sägas att det är en serieledning som kan tappas på målskillnad till Chelsea, om de vinner sin hängmatch.

City placerar sig just nu på femteplats med tre segrar, två oavgjorda och en förlust, vilket får ses som en svagare säsongsstart än förväntat för dem.

Den som är snabb på huvudräkning ser alltså att det inför match skiljer fem poäng lagen emellan, och att United alltså idag har chansen att rycka till en åtta poäng stor ledning mot en av de största konkurrenterna i ligan.

Tidigare möten

Dagens möte är det första ligamötet lagen emellan på Leigh Sports Village. Man möttes tre gånger förra säsongen, men hemmamötet i ligan brann inne på grund av coronaviruset.

Bortamötet slutade med en hedersam förlust för United, då man i ligapremiären förra säsongen förlorade med 1-0 efter en bra kämpainsats, men där City ändå tydligt var det större laget. Lagen möttes sedan på Leigh Sports Village i Ligacupen där United vann med 2-0, och i januari hade lagen lottats mot varandra i FA-cupen, men då lyckades City vinna med 3-2. United hade dock ytterligare en boll inne i mål som samtliga som bevakade matchen såg, utom domarteamet.

Teve

I Sverige är det V Sport Premium och Viaplay som gäller för den som vill se matchen. Avspark klockan 13.30 med sändningsstart fem minuter tidigare.