Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – West Bromwich Albion 1-0

Manchester United v West Bromwich Albion - Premier League

Manchester United är, för första gången denna säsong, uppe i två raka segrar i Premier League. Detta efter en spelmässigt väldigt medioker insats hemma mot ett ytterst defensivt West Bronwich. Slaven Bilic gjorde det inte lätt för Ole Gunnar Solskjaer, men återigen får man fråga sig om dels läxan var dåligt gjord och om matchcoachingen är på den nivå den borde vara. 

Det lät inte särdeles svårt på förhand. West Bromwich Albion hemma efter landslagsuppehållet. Det borde ha varit en rätt okej omstart för Manchester United. Sist och slutligen var det väl det också, om man är nöjd med tre poäng och en hållen nolla. För, Manchester United var långt ifrån bra spelmässigt mot ett för dagen ytterst defensivt motstånd. Bilic beordrade alle man under bollen och mot den typen av motstånd gör sig spelare som Nemanja Matic inte många glada.

Rörligheten, attackviljan och beslutsamheten lyste med sin frånvaro på lördagskvällen och många var vi väl som satt och skrek efter Donny van de Beek. Det dröjde dock tills det var drygt tio minuter kvar innan Solskjaer valde att släppa in holländaren, detta i en match där Paul Pogba saknades och rörligheten centralt som sagt var obefintlig. Något är det som skaver då det gäller Van de Beek. Sett till kvaliteterna och vilka behov United uppvisar borde han få spela, men trots det blir det en bänkplats och knappt med speltid när han väl hoppar in.

Framåt undrar åtminstone jag när Edinson Cavani ska få starta. Anthony Martial var allt annat än klinisk mot Sam Johnstone.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Borde kanske ha snäppet högre betyg, men vi stannar här. David de Gea räddar vid tillfällen tre poäng åt United med räddningar många vore avundsjuka på men som i hans fall är en form av vardag. Vidhåller att han verkar må bra av konkurrensen från Dean Henderson. Han är bättre nu än för ett år sedan. Vågar Ole vila honom i veckan?

Aaron Wan-Bissaka: 5,5

Inget landslagsspel för Wan-Bissaka, vilket rimligen borde ha medför att han skulle komma hyfsat utvilad till omstarten. Det kanske han var, men det syntes inte. Har redskapen för att vara ett offensivt hot, vilket behövs mer än väl när Juan Mata spelar. Nu syntes han knappt alls.

Victor Lindelöf: 6

Hade kanske gissat på en start för Axel Tuanzebe med tanke på Lindelöfs onda rygg. Nu blev det, måhända, en start här framom en i veckan och med facit på hand kan det ha varit rätt beslut. Följsam, beslutsam och rätt stabil.

Harry Maguire: 6,5

Det kanske säger en del om vår lagkapten, men åtminstone jag tycker han gör en bra match om än motståndet är som det är. Dirigerar, agerar och föregår med exempel. Kanske var lika så bra att han var avstängd i Englands sista landskamp, för Maguire lär fortsätta matchas extremt hårt även framöver.

Alex Telles: 6

Första Premier League-starten och den kunde förstås ha varit roligare än den här. Gör ändå en del bra saker och visar prov på en fin offensiv och framför allt den fina vänsterfot vi såg prov på mot Paris Saint-Germain. Mattades måhända mot slutet, men då har han också varit i Sydamerika ”en sväng” den senaste tiden.

Nemanja Matic: 5

Spelade hela matchen, aningen oklart varför. Kommer inte alls till sin rätt i den här typen av matcher, och här kanske största frågetecknet finns då det gäller Solskjaers hemläxa. Var det verkligen rätt att starta med Matic mot ett lag som spelade 5-4-1 och som hade så gott som hela laget bakom boll? Nej.

Fred: 5,5

Utbytt 84′. Om det inte var Matics match, var det då Freds? Nej, inte det heller. Brassen kunde och borde ha satt betydligt mer fart på bollen och på det viset bidragit till att dyrka upp ett lågt stående motståndarförsvar. Det gjorde han dock inte och lite kan man kanske lasta på att Paul Pogba saknades. Däremot ska kvaliteten var ett antal snäpp högre oavsett kompanjon.

Bruno Fernandes: 6

Kanske lite klent betyg då det kommer till ett matchavgörande straffmål, men bortsett från det var det här inte Brunos match. Är måhända inte trött trots landslagsspel, men känns vilsen och initiativlös med boll i fötterna. Skippa hoppstraffarna, snälla.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 79′. Sa någon ringrost? Har ett avslut i andra som är värt ett avsevärt bättre öde, men mycket mer än så finns inte att skriva hem om kring Marcus Rashford. Har satt oerhört mycket energi på sin samlade samhällsinsats på sistone. Hade han samma energi då det kommer till fotbollen hade han snittat ett par mål per match.

Anthony Martial: 5,5

Nej, det ville sig inte för Martial heller. Hade chansen att sätta ett rätt tidigt ledningsmål i första, men det syntes i ärlighetens namn rätt lång väg att Sam Johnstone läste sönder honom. Inne i en dålig trend efter återkomsten och fortsatt mållös i ligan.

Juan Mata: 5

Utbytt 63′. Är vi snälla ger vi honom ”passningspoäng” på straffen, men annars syntes Juan Mata inte särdeles mycket på lördagskvällen. Har haft en okej höst, men då det gäller att sätta fart på både ben och boll är det inte något som Mata kan längre.

Edinson Cavani: 5

Inbytt 63′. Varnad 90+1. Fick sina minuter, borde ha gjort mål, blev varnad. Ungefär så.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.