Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Tottenham Hotspur 4-2

Manchester United v Tottenham Hotspur: Premier League 2

Manchester Uniteds U23 tog sin tredje raka seger i ligaspelet, då Tottenham besegrades med 4-2. Arnau Puigmal stod för två av målen, med ett var från Shola Shoretire och Anthony Elanga.

Vi bjöds på en underhållande och stundtals fysisk fotbollsmatch mellan två lag som prioriterade offensiven. Det defensiva spelet lämnade emellanåt mer att önska.

United tog en tidig ledning då Facundo Pellistri sköt ett stenhårt och välplacerat inlägg som lille Shoretire – som gjorde en mycket bra match – mötte med tung nick. Uruguayanen Pellistri gjorde sin tredje match i reservlaget och det här var hans klart bästa insats hittills. Före målet gör han sin gubbe på kanten och inlägget är mäktigt. Överlag står han för flera fina aktioner. I andra halvlek tröttnar han, vilket resulterar i lite för många felbeslut.

Tottenham skulle snart kvittera, med ett mål som delvis påminner om 1-0-målet. Álvaro Fernández – som var betydligt svagare idag än han varit tidigare – blir bortgjord och inlägget hittar Etete fri mellan mittback Will Fish och högerback Lukasz Bejger.

Fish och Bejger ska sedan bidra när United går ifrån till 3-1. Först är det Fish som slår en öppnande långpassning och några passningar senare spelar Shoretire fram till Puigmal. Spanjoren avslutar med ett välplacerat skott men målvakten borde nog ha gjort det bättre.

Sedan är det Bejger som med en djupledsboll ger Puigmal friläge från halva planen. För Puigmal fortsätter poängen att spruta in. Han står nu noterad för sex mål och två assists på fem matcher under säsongen. Återigen är han en av lagets ledande spelare.

Manchester United v Tottenham Hotspur: Premier League 2
Arnau Puigmal gör Uniteds tredje mål.

Efter paus är Tottenham det spelförande laget medan United ständigt hotar på kontring. Något tal om en enkel seger för United blir det inte, då Tottenham reducerar efter 52 minuter. Målet uppstår efter en Unitedfrispark på egen planhalva. Fernández slår en dum boll till Hannibal, som i sin tur skänker bort den. Därefter blir Unitedförsvaret bolltittande och det blir till slut enkelt för White att göra mål.

Paul Woolston gör sedan flera kvalificerade räddningar, bland annat då han på tilläggstid kommer ut bra och avvärjer ett friläge. Målvakten ger ändå inget tryggt intryck och i första halvlek kunde han ha skänkt bort två mål. Först då han ger bort bollen med en usel passning och sedan när han totalt missbedömer bollen när han ska boxa bort en hörna.

United har också ett antal möjligheter, bland annat är mittback Fish framme vid ett par tillfällen. Först vid nick på hörna och sedan efter en mäktig löpning över hela planen. Offensivt gör han det bra men defensivt imponerar varken han eller mittbackskollega Teden Mengi. Hittills den här säsongen har Mengi inte kommit upp i samma nivå som förra säsongen. Det skulle kunna förklaras av att han tränar med a-laget och på grund av covidrestriktioner inte ens får vara med på taktiksnacket inför matcherna i U23.

Till slut ska Elanga döda matchen. Han väggspelar med Hannibal och vinner sedan duellen mot ytterbacken, för att därefter vika in och avsluta bra i snäv vinkel. Målet undantaget var det ingen imponerande insats av den svenska anfallaren.

Bäst i United för dagen var mittfältaren Hannibal, även om bolltappet före 3-2 ger avdrag på slutbetyget. Han är ständigt involverad i spelet, både offensivt och defensivt. Som vanligt blir han nedsparkad många gånger, några gånger riktigt cyniskt, under matchen. Den här dagen håller han emellertid känslorna i styr och han undviker sin annars obligatoriska varning.

Manchester United v Tottenham Hotspur: Premier League 2
Hannibal var Uniteds bästa spelare. Stark i defensiven, kreativ framåt.

Segern ger United ett rejält lyft i tabellen. Vi klättrar från nionde till femte plats, på samma målskillnad som fyran Manchester city och åttan (sic!) Brighton. Upp till toppduon Liverpool och Derby är det fem poäng men vi har en match till godo. Efter att ha inlett ligasäsongen med fyra matcher utan seger har vi lyft oss ordentligt och vi har nu tre raka vinster och fem utan förlust.

Nästa U23-match är på fredag kväll (20.00), då vi möter West Ham på bortaplan.

Målen

Shoretire nickar in 1-0:

Tottenham kvitterar:

Puigmal ger United ledningen:

Puigmal slår till igen:

Tottenham reducerar:

Elanga punkterar matchen:

Manchester United – Tottenham Hotspur 4-2 (3-1)

Premier League 2, Division 1, 22 november


1-0 (13  ) Shola Shoretire (Pellistri)
1-1 (22  ) Etete
2-1 (32  ) Arnau Puigmal (Shoretire)
3-1 (45+3) Arnau Puigmal (Bejger)
3-2 (52  ) White
4-2 (90+3) Anthony Elanga (Hannibal)


Uniteds lag: Woolston; Bejger, Fish, Mengi, Fernández; Puigmal (Helm 84), Galbraith; Pellistri (Hugill 84), Hannibal, Shoretire; Elanga


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK