Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – İstanbul Başakşehir

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Efter 1-0 hemma mot West Bromwich i vad som var en spelmässigt medioker insats är det dags att försöka klamra sig fast vid en plats i Champions Leagues åttondelsfinal. Istanbul Basaksehir kommer till Old Trafford i vad som, trots allt, får anses vara höstens viktigaste match i Europa. 

Manchester United

1-0 mot West Bromwich må ha vari tre poäng, men särdeles mycket mer var det minsann inte. Manchester United imponerande på intet sätt i omstarten efter landslagsuppehållet och med tanke på att Champions Leagues gruppspel nu ska till att avgöras är det skäl att vara lite orolig. Istanbul Basaksehir har landat i Manchester i jakten på vad som för deras del är en plats i Europa League efter nyår. Manchester United behöver vinna för att inte sätta sig i en rävsax modell större inför matcherna mot Paris Saint-Germain och Leipzig.

Bortamötet med turkarna slutade med förlust efter en sällsynt katastrof defensivt. De två senaste Premier League-matcherna har gett vid handen att försvarsspelet kanske börjar sitta lite bättre. Den trenden behöver hålla i sig.

Manchester United v Arsenal - Premier League

David de Gea har haft en bra höst och normalt kunde det här vara en match för Dean Henderson. Engelsmannen debuterade i Champions League i bortamötet och fick släppa två bollar bakom sig. Just det att matchen betyder så mycket kan göra att Solskjaer spela De Gea. I backlinjen tror jag på en förändring. Alex Telles, Harry Maguire och Aaron Wan-Bissaka lär alla spela i brist på alternativ. Victor Lindelöf kan få vila sin rygg till förmån för Axel Tuanzebe.

På mittfältet tror och hoppas jag också. Jag hoppas på Donny van de Beek framom Nemanja Matic även om det mycket väl kan bli Scott McTominay som går in. Framför den defensiva duon lär vi hitta Bruno Fernandes. Marcus Rashford såg ringrostig ut i helgen, men då alternativen är så förtvivlat få tvivlar jag storligen på att han petas till vänster. Framåt tycker jag att det är dags för Edinson Cavani. Uruguays landslagsman har sett smått trög ut hittills, men kalibern på motståndet gör ändå att det här kan ses som en lämplig match för självförtroendet.

På kanten högerkanten är det mer osäkert. Mason Greenwood fanns inte med i helgen och är knappast redo för 90 minuter. Juan Mata gjorde ingen glad mot West Bromwich och Dan James ska helst inte spela alls. Så, hur gör vi?

Möjlig startelva:

İstanbul Başakşehir

Istanbul Basaksehir (något försvenskad stavning) tog sin största skalp genom tiderna när man fällde United på hemmaplan i den senaste Champions League-omgången. Det gör att turkarna nu vädrar morgonluft då det gäller spel i Europa League efter nyår. Ska man nå tredjeplatsen ska man vinna här, så räkna med att man säljer sig dyrt på Old Trafford. Sist utnyttjade man Uniteds hårresande defensiva blunders effektivt. Nu kan man anta att man väntar in ett United som måste framåt för att såra på kontringar.

I ligan har man blandat och givit sedan mötet med United. Det har blivit seger med 2-1 mot jumbolaget Genclerbirligi och förlust med 3-2 mot lokalrivalen Besiktas.

Istanbul Basaksehir v Manchester United: Group H - UEFA Champions League

I mål lär turkarna denna gång ställa Volkan Babacan. 32-åringen stod mot Besiktas och med förstekeepern Mert Günok borta på grund av corona är alternativen få. På ytterbackspositionerna lär vi se Boli Bolignoli och Rafael. Coach Buruk plockade av både Bolignoli och mittbacken Alexandru Epureanu i paus mot Besiktas. Då det inte verkar ha varit skaderelaterade byten är det sannolikt att Epureanu bildar mittlås med Martin Skrtel. Mittfältsankaret Mehmet Topal synade rött i helgen men hör till de mer givna nu.

Med defensiven klar gäller det att klura ut de fem offensiva positionerna. Fredrik Gulbrandsen hoppade in och gjorde två mål mot Besiktas. Med de två målen lär han peta Demba Ba nu. Han lär backas upp av Berkay Özcan och Irfan Cahveci på mitten och få hjälp av Deniz Türüc och Edin Vizca på kanterna. Då det gäller skadeläget offensivt är uppgifterna knapphändiga, men offensiva mittfältaren Danijel Aleksic rapporteras ha corona.

Möjlig startelva:

Historik

Historiken är kort och den är tråkig. Manchester United har förlorat alla sina möten med Istanbul Basaksehir. 2-1-förlusten i Turkiet är lagens enda sammandrabbning genom fotbollshistorien.

 

Matchinformation

Manchester United
İstanbul Başakşehir
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel 4:6
Tid: Tisdagen den 24 november 2020, 21:00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Ovidiu Hategan (Rumänien)
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Lingard (skada, inget datum)
  • Shaw (hamstring, mitten december)
Tveksamma:

  • Bailly (muskel)
  • Greenwood (matchform)
  • Lindelöf (rygg)
  • Pogba (skada)
FORM
V20/10PSGBCL2-1
V28/10RB LeipzigHCL5-0
F1/11ArsenalHPL0-1
F4/11İstanbul BBCL1-2
V7/11EvertonBPL3-1
V21/11West BromHPL1-0

İstanbul Başakşehir

Skador och avstängningar:

  • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F28/10PSGHCL0-2
V1/11KonyasporBligan2-1
V4/11Man UnitedHCL2-1
V8/11GenclerbirligiHligan2-1
F15/11IstanbulsporHTR1-3
F21/11BesiktasBligan2-3

United mot İstanbul B

Totalt:10-0-11-2
Hemma:00-0-00-0
Champions League:10-0-11-2
SENASTE MÖTENA
F2020-11-04BCL1-2