Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton – Manchester United 2-3

Southampton v Manchester United - Premier League

Manchester United vände tvåmålsunderläge till seger i Southampton. Inhoppare Edinson Cavani var segerorganisatör med två mål och en assist.

På det stora hela gör United en mycket bra match och segern är fullt rättvis. Skottstatistiken är relativt jämn men ser vi till xG är det inget snack om saken, där vinner United med 2,48 mot 0,5 (Understat).

Vi har emellertid en period som är långt ifrån godkänd, nämligen andra halvan av första halvlek. Reaktionen efter Southamptons ledningsmål är inte bra, även om antingen Mason Greenwood eller Bruno Fernandes borde ha kvitterat.

Efter paus kommer vi ut som ett nytt lag och det är förstås Cavani som går i bräschen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Utbytt 46. Kastar sig in i stolpen istället för in i bollen. Det kostar honom en skada och ett insläppt mål. Repar han sig står han på onsdag. Gör han det inte får Dean Henderson chansen att vinna platsen. Kan inte lastas för det första målet men efter en stabil period har han nu darrat i de två senaste matcherna.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Stabil insats, även om Djenepo gav honom problem före paus, där han ofta fyller på offensivt. Med bollen blir det emellanåt tydligt hur begränsad han är. Ska vi spela med diamant krävs det att ytterbackarna har egenskaper som Wan-Bissaka inte har.

Victor Lindelöf: 7

United släpper in två mål men de båda mittbackarna gör genomgående det de ska. Försvarsspelet på hörnmålet är förvisso undermåligt, men det skulle jag klassa som ett systemfel. Säker i passningsspelet och vinner mycket boll.

Harry Maguire: 6,5

Gör det förtjänstfullt tillsammans med Lindelöf men står för färre bollvinster idag och har inte riktigt samma precision i passningsspelet.

Alex Telles: 7

Utbytt 84. Ett ständigt offensivt hot på vänsterkanten och även på fasta situationer.

Nemanja Matic: 7,5

Jag såg många kritisera Matic men jag tycker att han genomgående gör en bra match. I första halvlek är han Uniteds bästa mittfältare. Efter paus är han inte lika framträdande men det handlar mer om att lagkamraterna spelar upp sig. Vinner mycket boll och ser hela tiden till att bollen skickas i rätt riktning.

Fred: 7

Dålig i första halvlek. Framför allt ger han bort några onödiga frisparkar, bland annat den som Ward-Prowse gör 2-0 på. Efter paus är han fantastisk. Mängder av bollvinster och för dagen ett utmärkt passningsspel (flest passningar i laget, näst bäst passningsprocent).

Donny van de Beek: 7

Van de Beek stärker sina aktier. Han bidrar framför allt till att höja bolltempot. Det vi kan kräva är att han är mer inblandad i de avgörande ögonblicken.

Bruno Fernandes: 8

1 mål. Bruno gör så mycket som är bra, eller bättre än så, att det som är lätt att acceptera det som är dåligt. Idag träffar han bara rätt med 60 procent av passningarna. Av de 27 spelarna som slår minst en passning i matchen är det bara De Gea som har en sämre passningsprocent. Tar också något dumt avslut, där jag framför allt tänker på chippförsöket på tilläggstid. Men han är på plats och gör Uniteds reduceringsmål, han slår bollen som Cavani kvitterar på och han är tredje sist på bollen före segermålet.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 46. En annan dag gör Greenwood två mål på sämre chanser och då kammar han hem ett högt betyg. Idag missade han oväntat (kanske borde ha passat till Bruno vid andra chansen). Samtidigt är han påpassligt framme för att vinna bollarna. Jag tycker inte att han borde ha blivit utbytt i halvtid men samtidigt tycker jag att den här matchen illustrerar att Greenwood och Rashford inte är ett fungerande anfallspar (det kan tänkas förändras när Greenwood har blivit vuxen).

Marcus Rashford: 6

1 assist. En frustrerande insats med många felbeslut. Dels när han väljer skott med Cavani fri framför öppet mål (hade förmodligen inte räknats men det visste vi inte då) och dels när han väljer passning till Fred (i solklar offsideposition). Kunde ha fått straff i första halvlek. Avslutar matchen med en assist till det matchvinnande målet, vilket för upp honom till godkänt betyg.

Dean Henderson: 6,5

Inbytt 46. Mestadels sysslolös men håller nollan och gör ett par räddningar. Vi behöver inte vara oroliga om De Gea inte kan stå på onsdag.

Edinson Cavani: 10

Inbytt 46. 2 mål, 1 assist. Matchvinnare. Kommer in efter paus, förändrar matchen och vinner den för United. Hans rörelsemönster är på en helt annan nivå än övriga anfallare vi har. Att Cavani inte startade var ett märkligt beslut men det behöver vi inte oroa oss för den närmaste framtiden. Anfallsplatsen är nu Cavanis att förlora. Plocka bort mål och assist så är det fortfarande en mycket bra insats. Med assist och två mål när vi vänder tvåmålsunderläge till seger ska han givetvis ha högsta betyg.

Brandon Williams: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att bedömas.