Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United – Manchester city 2-2

Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2

Manchester Uniteds U23 gjorde som a-laget och spelade oavgjort mot Manchester city. Men där a-lagets derby var en sömnig historia bjöd U23-lagen på en fantastisk fotbollsmatch, som – undantaget en seger för de goda – hade allt ett derby ska innehålla.

Sett till spelet är det United som ska vara mest nöjda med en poäng. Sett till att vi spelade med en man mer i mer än halva matchen måste resultatet och prestationen klassas som en stor besvikelse. Uniteds målvakt Paul Woolston gjorde en grov tavla på citys kvitteringsmål men var ändå bäst i laget med ett stort antal kvalificerade räddningar.

Det var Manchester city som tog en tidig ledning. De anfaller på vänsterkanten och Mcatee fyller på i boxen och kan enkelt placera bollen i nät. Strax därefter gör Woolston en bra räddning på ett liknande anfall.

Istället kvitterar United några minuter senare, då Hannibal blir fälld i straffområdet. Ethan Laird gör det bra för att hålla bollen i spel och när cityförsvararen ska sparka bort bollen kliver Hannibal emellan och försvararen sparkar då på ben istället för boll. Hannibal blev, som vanligt, nersparkad ett stort antal gånger under matchen. Ethan Galbraith är säker på straffen.

Brandon Williams gästspelade i U23 idag och vänsterbacken kunde ha blivit utvisad efter en kvart. Efter en hörna kommer han helt fel när han ska stoppa en kontring och tacklingen är vårdslös. Williams klarar sig dock undan helt.

Istället är det city som ska få en utvisning. Adrian Bernabe får bollen för långt ifrån och kastar sig med dobbarna in i Galbraith. Bernabe ligger skadad i någon minut efteråt men det räddar honom inte från det röda kortet.

United utnyttjar det numerära överläget direkt. Igen är Laird involverad, då han följer med upp när Arnau Puigmal och Shola Shoretire kombinerar till höger. Laird lägger upp för Facundo Pellistri som blir målskytt igen.

Pellistri imponerade på nytt men blev märkligt nog utbytt efter en timme. Laird var som sagt involverad i båda Uniteds mål och var enligt mig Uniteds bästa utespelare. Det gäller bara för högerbacken att hålla sig skadefri.

Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2
Uniteds högerback Ethan Laird imponerade i matchen. Hans stora utmaning är att hålla sig skadefri.

Trots att United är en man mer så är det motståndarna som äger andra halvlek. Precis som i första halvlek gör city ett tidigt mål, då Woolston hänger tvätt på en hörna.

Vi borde ha fått till utvisning i matchen när citys anfallare Liam Delap sänker Reece Devine med en armbåge. Domaren nöjer sig dock med en varning. Devine spelade mittback idag, då Teden Mengi saknades på grund av skada. Vi fick ytterligare en vänsterback som mittback då Álvaro Fernández ersatte Devine den sista kvarten.

För United är det Anthony Elanga som får chanserna. Först försöker han på cykelspark och sedan avslutar han svagt med både fot och huvud i bra lägen. Känslan är att det inte stämmer för svensken just nu, även om han gjorde ett drömmål tidigare i veckan.

Annars är det city som har det mesta och det bästa. Framför allt på fasta situationer. Woolston repar sig efter tavlan på 2-2 och gör ett antal avgörande räddningar. Will Fish har ett par viktiga tacklingar för att hindra friläge och han blockerar även ett avslut i slutskedet.

Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2
Trots att United spelade större delen av matchen med en man mer var Paul Woolston den målvakt som fick jobba mest. Trots en tavla var han Uniteds bästa spelare.

Sammantaget är oavgjort mot tabellettan Manchester city inget dåligt resultat. Att city med en man mindre får vara det spelförande laget i andra halvlek är emellertid under all kritik. Underhållningen och intensiteten var det inga fel på och det kändes verkligen att det var ett derby.

United parkerar i mitten av den mycket jämna tabellen. Vi är bara tre poäng från förstaplatsen men det är å andra sidan bara fyra poäng ner till en nedflyttningsplats.

Nästa U23-match är på fredag kväll, då vi reser till London för att kalenderårets sista match. En tuff uppgift, då vi möter ett Chelsea som imorgon kväll har chansen att ta över serieledningen.

Uniteds mål

Galbraith är säker från straffpunkten:

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1338110754935881728

Laird lägger upp för Pellistri:

https://twitter.com/UnitedMobVideos/status/1338117728750583808

Manchester United – Manchester city 2-2 (2-1)

Premier League 2, Division 1, 13 december


0-1 ( 7) Mcatee
1-1 (13) Ethan Galbraith (straff)
r/k (35) Bernabe (allvarligt otillåtet spel)
2-1 (39) Facundo Pellistri (Laird)
2-2 (53) Harwood-Bellis


Uniteds lag: Woolston; Laird, Fish, Devine (Fernández 77), Williams; Puigmal, Galbraith; Shoretire, Hannibal, Pellistri (Hugill 64); Elanga


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK