U23: Chelsea – Manchester United 6-1

Manchester United v Southampton: Premier League 2Manchester United v Southampton: Premier League 2

Manchester Uniteds U23 blev fullständigt förnedrade av Chelsea i kalenderårets sista match. Redan efter 130 sekunder ledde Chelsea med 2-0 och sedan skulle det bara bli värre. Till slut skrevs slutresultatet till 6-1.

För United var det en totalt systemkollaps, där det var väldigt otydligt vilken formation laget spelade i. Det såg stundtals ut som en trebackslinje. Åtminstone ställde Teden Mengi och Will Fish upp så medan Ethan Laird mer tog positionen som en högerback i en fyrbackslinje. På vänsterkanten uppträdde Álvaro Fernández mest förvirrat.

Klart var hur som helst att Ethan Galbraith lämnades väldigt ensam på det centrala mittfältet. Arnau Puigmal spelade på högerkanten och jag begriper inte att han inte flyttades in centralt, då det tidigt var tydligt att United blev överkörda. Istället spelade Shola Shoretire och Hannibal framför Galbraith. De stod för det mesta som var bra i United – vilket var väldigt lite – men deras bollvinnaregenskaper lämnar mer att önska.

Samtidigt kan det inte ignoreras att vi mötte ett väldigt bra lag. De flesta målen uppstår efter att United pressats till misstag.

Det börjar redan i den första matchminuten, då Mengi tappar balansen, vilket ger Anjorin friläge. Han väljer passning och avslutet styrs i mål via en Unitedförsvarare. Bara en minut senare dubblas ledningen. Galbraith tappar bollen på egen planhalva, sedan han pressats av flera motståndare. Soonsup-Bell vänder sedan alldeles för enkelt bort Mengi och placerar efter 130 sekunder bollen i nät för 2-0.

Mengi kunde sedan ha gett bort en straff, då han tacklar ner en motståndare. Domaren väljer dock att inte blunda. En rent bedrövlig insats av Mengi, som jag aldrig har sett vara så här dålig.

United har en boll i nät genom Facundo Pellistri men det blev bortdömt för offside (ingen repris, så jag vet inte om det var korrekt). En reducering där kunde kanske ha förändrat matchen.

Men nej, misären skulle fortsätta. United har ett avslut genom Anthony Elanga men det är ständigt farligare när Chelsea anfaller. Det tredje målet kommer då högeryttern enkelt får komma runt för inlägg. Will Fish räddar inlägget men det är bara Chelseaspelare som reagerar på returen. Fish gjorde verkligen ingen bra match men han var minst dålig i backlinjen.

Efter paus visar United ingen karaktär. Fernández skänker bort en straff i utkanten av straffområdet, när han väljer glidtackling mot en boll som är för långt bort. Anjorin är säker från straffpunkten. Det femte målet kommer från högerkanten, då yttern får ta sig igenom mot flera Unitedspelare. I straffområdet har Lewis lämnats omarkerad och han kan enkelt göra mål. Det sjätte målet uppstår efter ett bolltapp av Fernández och ingen försvarare är på plats för att reda ut situationen.

United får avsluta matchen med ett tröstmål efter ett fint anfall. Puigmal hittar Fernández på kanten och vänsterbacken lägger upp för inhoppare Joe Hugill, som visar att han är en pålitlig målskytt.

Sammantaget var det verkligen genomuselt. Taktiken fungerade inte, individuellt fungerade det inte och United föreföll vara ofokuserade och omotiverade. Skäms!

Nu väntar jullov för U23. Nästa match är den 8 januari, då vi ställs mot Derby.

(Toppbilden en arkivbild.)

Chelsea – Manchester United 6-1 (3-0)

Premier League 2, Division 1, 18 december

1-0 ( 1) Lewis
2-0 ( 3) Soonsup-Bell
3-0 (34) Anjorin
4-0 (51) Anjorin (straff)
5-0 (68) Lewis
6-0 (72) Brown
6-1 (84) Joe Hugill (Fernández)

Uniteds lag: Woolston; Laird, Fish, Mengi Fernández; Hannibal, Galbraith (Helm 69), Shoretire; Puigmal, Pellistri (Hugill 65), Elanga

SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS