Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Välkommen till United, Amad Diallo

Atalanta BC U19 v ACF Fiorentina U19 - Primavera TIM Supercup

Amad Diallo kan nu titulera sig Manchester United-spelare. I den här frågeasken diskuterar vi vårt senaste nytillskott.

Efter några månaders väntan är Amad Diallo slutligen klar för Manchester United. Dina spontana tankar om det?

Elias Wiorek: Extremt kul och spännande!

Sebastian Nemorin: Ska bli väldigt spännande, Solskjaer ivrig på att få in honom i truppen och man kan hoppas att det finns en tydlig plan.

Adam Fröberg: Kul, spännande och skönt. Det sistnämnda då det alltid fanns en liten men gnagande oro att ett potentiellt arbetstillstånd skulle skita sig.

Elias Hallström: Spännande. Inte så att jag gått och räknat dagarna och tänkt på honom varje dag, men man har ändå hållit ett litet öga på honom under hösten och det känns som att det finns något där.

Mikael Österdahl: Väldigt spännande! Det är en sån här spelartyp som får det att pirra i magen. Inga garantier alls, förstås, men av allt att döma är det en elittalang.

Marcus Beijar: Känns ju som om man gör en större grej av det än vad det är. Han blev ju klar i höstas. Nu är det klart formellt också. Men förstås, kul att han har landat.

Marcus Eriksson: Kul! En ung spelare med massvis av potential som förhoppningsvis kommer utvecklas till en mycket bra spelare de kommande åren.

Har du någon koll alls på Diallo?

Elias Wiorek: Ja lite. Såg några av hans inhopp för Atalanta i höstas och framför allt hans inhopp i CL där han var bäst på plan och såg riktigt intressant och bra ut.

Sebastian Nemorin: Nja ingenting egentligen kan man väl säga, förutom det man sett på Youtube givetvis och någon match han spelat.

Adam Fröberg: Har sett alla hans seniorminuter (inte många) plus två fulla ungdomsmatcher. Inte tillräckligt för en rättvis bedömning, men åtminstone nog för att kunna få en bild av hans repertoar.

Elias Hallström: Som sagt, slängt ett öga på honom ibland och sett lite klipp med honom. Inte mer än så.

Mikael Österdahl: Inte mycket. Har sett det han har gjort under de båda inhoppen den här säsongen. Det som slog mig då var att hans lagkamrater alltid försökte ge bollen till honom och att han fick väldigt mycket uträttat på liten tid.

Marcus Beijar: Inte det minsta.

Marcus Eriksson: Inte mycket. Såg hans inhopp i Champions League-matchen mot Midtjylland och där imponerade han verkligen på mig. Fortfarande lite omogen i sitt spel vilket är en självklarhet men hans mod och vilja att alltid utmana är spännande.

Övergångssumman (19 miljoner pund direkt med klausuler värda 18 miljoner på det) är, för en så oprövad spelare, enorm. Vad tänker du om det?

Elias Wiorek: Spelar ingen stor roll faktiskt. Tycker han ser så spännande ut och är verkligen en megatalang.

Sebastian Nemorin: Jo såklart, och andra sidan betalade vi ganska mycket för Donny som nu nöter bänk. Tror inte det är avsikten för denna kille i långa loppet. Hoppas inte det i alla fall (varken för honom eller Donny)

Adam Fröberg: Dyrt och blir ju alltid en form av chansning med den typen av slant för en ung, oprövad spelare på seniornivå. Däremot är det dessa pengar som behövs för att knyta till sig de allra största talangerna, i mångt och mycket. Real Madrids satsningar på Vinicius och Rodrygo är två exempel. Faller det väl ut spelar pengarna mindre roll. Enda stora risken är om det blir en totalflopp, annars får vi åtminstone en slant tillbaka.

Atalanta BC U19 v ACF Fiorentina U19 - Primavera TIM Supercup

Elias Hallström: Potentialen verkar han ju ha, och det är ju den man hostar upp för. Tycker personligen inte att prislappen är mer uppseendeväckande än någon annan, speciellt inte nuförtiden.

Mikael Österdahl: Det är grunden till att det är en så spännande värvning. United skulle inte lägga de här pengarna om de inte hade gjort bedömningen att det är en världsklasstalang. Nu återstår bara att se om de har scoutat rätt.

Marcus Beijar: Det är väl vad det är. Atalanta satt i en bra sits och kunde ta betalt, speciellt då det var United som satt på andra sidan bordet. Det är dock ingen summa det kommer att funderas på särdeles länge. Speciellt inte om han skulle bli yttern med stort Y.

Marcus Eriksson: Det jag tänker är att klubben aldrig lagt ut så mycket pengar på en spelare om han inte var enormt välscoutad. United har väl inte gjort sig kända för sin träffsäkerhet på transfermarknaden de senaste åren. Men här är jag helt säker på att de gjort sin läxa och scoutat honom väl. Annars hade de inte lagt de pengarna på en så oprövad spelare.

Men det blir väl bara U23-spel den här säsongen?

Elias Wiorek: Nja inte så säker på det. Tror det kan dröja ett tag innan han får göra debut i A-laget men några minuter i vår ska han få tycker jag.

Sebastian Nemorin: Med uttåget ur cupen igår, troligtvis. Fast han har i och för sig redan gjort debut i Serie A. Svårt att svara på, hjärtat säger A-lagspel, hjärnan säger U23. Vilket av organen som har rätt i slutändan får vi se!

Adam Fröberg: Jag tror definitivt att han kommer börja skolas in där för att underlätta acklimatiseringen, men träna med seniortuppen. Ser det inte som en omöjlighet att han får någon A-lagsmatch under våren. Allt beror på hur snabbt han anpassar sig.

Elias Hallström: Det vore väl rimligast. Solskjaer uppges ju dock vara väldigt angelägen om att få jobba med honom direkt och skickade tydliga signaler om att något lån till Atalanta inte var aktuellt. Finns nog något A-lagsframträdande som väntar, trots allt.

Mikael Österdahl: Han får givetvis börja där. Men jag kan absolut se att han får chansen i a-laget under våren. Det är en spelartyp som du kan slänga in sista kvarten och hoppas på det bästa. Beror nog mycket på hur han ser ut på träning.

Marcus Beijar: Det blir det.

Marcus Eriksson: Förmodligen blir det nog det. Samtidigt hoppas jag att han får något/några inhopp i A-laget. Tror han är närmare A-laget än vad exempelvis Facundo Pellistri är.

Vad har du för förväntningar på honom?

Elias Wiorek: Höga. Inte så höga den här säsongen men nästa säsong hoppas jag att han får en del speltid och visa upp sina kvaliteter, av det lilla jag sett kan han bli vad han vill.

Sebastian Nemorin: Denna säsong, inga faktiskt.

Adam Fröberg: Höga långsiktigt, låga kortsiktigt. Detta är en spelare som har alla egenskaper till att bli en högklassig ytter. Tekniken, snabbheten, smartheten… han har det mesta utom fysiken. Men vi måste tålmodigt låta det ta tid.

Elias Hallström: Till en början, det vill säga den här säsongen, inga alls. Spela honom i reservlaget så mycket som möjligt och låt honom växa in i A-lagskostymen sakta men säkert framöver.

Mikael Österdahl: Jag tänker att det är dumt att ha några förväntningar alls på en oprövad 18-åring. Förhoppningar däremot! I den bästa av världar vinner han några matcher åt oss i vår. Troligt? Nej. Omöjligt? Knappast.

Marcus Beijar: Att han på sikt kan bli bra, men jag måste väl säga att jag inte tror att det är lösningen på högerytterfrågan. Jag har gärna fel dock.

Marcus Eriksson: Svårt att säga då han kommer in mitt under en säsong och endast är 18 år gammal. På kort sikt förväntar jag mig inte mycket men på lång sikt tror jag att han kommer att bli en bra spelare för oss. Han har en del spetsegenskaper som vi saknat de senaste åren. En ytter som alltid utmanar och kan dessutom utgå från både vänster- och högerkanten.